tirsdag den 10. september 2013

TULIPANER SØGER MAGE, DEL II

tulipaner, Purissima, Spring GreenTEMA: NÆSTE ÅRS HAVE

Nogle er nærmest hvide som sne, mens andre er mere cremefarvede. I dag er det de hvide tulipaner der søger livsledsager. 

TEKST & FOTO: KARINA 

I går var det de distinkte og mørke tulipaner, der søgte mage. I dag er det de hvide og uskyldsrene vi skal kigge på.

Der er noget ganske særligt over de hvide tulipaners rene og porcelænsagtige blomsterhoveder, som ikke helt er til at beskrive. Lige så meget som jeg elsker de mørke tulipaner, banker mit hjerte også for de hvide - og særligt betagende er de i hinandens fine selskab.

tulipaner, Purissima, Spring GreenAf hvide tulipaner har jeg Purissima, som helt lever op til sit navn, og dertil den lidt senere Spring Green, der nærmest kan få mig til at juble af forårslykke.

Spring Green har en frisk grøn undertone, mens Purissima er mælkehvid.   

tulipaner, Purissima, Spring Green

Både Purissima og Spring Green er sunde tulipaner og meget villige til at komme igen. På billedet herunder ses de sammen. Spring Green er den med den grønne streg, og Purissima er den hvide med gul "bund".

tulipaner, Purissima, Spring Green
tulipaner
Hvid løjtnantshjerte/Dicentra spectabilis 'Alba', Tulipa 'Purissima', Tulipa 'Spring Green', Lammeøre/Stachys byzantina, 
Løvefod/Alchemilla mollis, Elefantgræs/Miscanthus sinensis 'Cabaret',  Hosta/Hosta 'Patriot', Marehalm/Leymus arenarius.

Sammen med de lyse tulipaner synes jeg at de hvidstribede græsser gør sig godt. Dertil er stauder med gråligt løv flot sammen med det hvide, ligesom planter med limefarvede og gule toner er det.

GODE MAGER:

Træer og buske: Duetræ, hvidtjørn, hvidblomstrende syrenbuske, pilebladet pære.
Klatreplanter: Klatrehortenia, hvid wisteria og diverse hvidblomstrende klematis.
Stauder: Løvefod, Alchemilla mollis, hvid løjtnantshjerte, marehalm, lammeøre, dertil hosta, både de grålige 'Royal Standard' samt Sieboldiana og de brogede som fx 'Whirlwind', 'Fire & Ice' og 'Patriot'. Diverse prydgræsser med hvide striber som blandt andet elefantgræs/Miscanthus sinensis 'Cabaret', sandrørhvene/ Calamagrostis acutifolia 'Overdam', Stargræsserne 'Carex trifida' og 'Carex Ice Dancer'.

tulipaner, Purissima, Spring Greentulipaner


De er da ikke til at stå for de hvide tulipaner - og med gode mager bliver deres skønhed ikke ringere.

Næste år vil jeg arbejde mere lysegult ind i bedene. Blandt andet tror jeg at iris 'Pseudacorus variegata' med sine gulgrønne blade vil stå flot sammen med de hvide forårsvækster. Eller, eller, eller....

2 kommentarer:

 1. Ja eller eller eller man blir aldrig færdig med at prøve nye farve kombinationer, og heldigvis for det. Og sommetider "snyder" naturen og sender planter og blomster frem tidligere end beregnet, så farvesammen sætningen blir anderledes en forventet.
  Det er aldrig kedeligt med en have.
  sensommerhilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Så sandt som det er sagt Gunvor:-)
   Jeg tror heller ikke at jeg nogensinde bliver træt af at lege med farve.

   God dag

   Slet

ANNONCE