lørdag den 28. september 2013

URBAN FARMING PÅ DEWEY SQUARE

URBAN FARMING

Boston er godt i gang med et kæmpe byprojekt, hvor en central færdselsåre omlægges til en tunnel under byen, mens området over jorden overdrages til en grøn kile til glæde for byens borgere. 

TEKST & FOTO: LONE

Den nye rekreative kile - the Rose F. Kennedy Greenway - snor sig gennem byen. Nogle steder er de grønne områder helt færdige og i brug som havde de været her altid. Andre steder er de endnu blot under opbygning. Man ser rekreative projekter i alle genrer - fra lysinstallationer, imponerende belægningsprojekter til springvand, og som her på Dewey Square - en urban køkkenhave. 


DEWEY SQUARE
Her er grøntsagerne en helt naturlig del af byrummet - suppleret med kunst og prydplanter i skønne farver.

At området her er godt passet, ses både på anlægget i sig selv, men også mens vi går her, kommer der en gartner forbi og tager sig godt af projektet. Og måske derfor er området så velholdt, fordi der er synligt vedligehold, jævnligt. Også andre steder på "The GreenWay" møder vi gartnere, der passer på områderne.
Området i denne kile er, som du kan se her på billederne, en urban have med træer, stauder og grøntsager - alt i en god blanding.


I den anden ende af kilen ved Dewey Square, finder man det sæsonbestemte ugentlige "Farmers Market", der i kombination med borde og stole placeret på torvet, har gjort Dewey Square Park til en populær frokostdestination her i finansdistriktet for "Bostonians".Hvis du spørger de lokale, er projektet her - som i folkemunde kaldes "The Big Dig" - ikke kun en succes. Projektet har været rigtig længe undervejs og har givet mange komplikationer og uforudsete problemstillinger - og så skulle budgetterne være skredet mange gange undervejs.

Men, mon det er meget anderledes end når vi herhjemme udfører store anlægsprojekter? Vi klager os undervejs og ryster på hovedet af udfordringer, men er bagefter stolte af resultatet og ikke mindst glade for de nye funktioner.


Læs mere om the GreenWay her.
Eller se byrummet på Dewey Square oppefra her på google maps.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE