tirsdag den 15. oktober 2013

ENDNU MERE PALÆO

stenalderkost & træningBØGER

Med eller uden gourmetkokkens første bog "Stenalderkost" på hylden er denne fortsættelse absolut værd at kigge nærmere på!

TEKST: LONE
FOTO: BOGEN GENGIVET MED TILLADELSE FRA FORLAGET


Er du hoppet med på Palæobølgen, så er her endnu en bog fra Thomas Rode Andersen med lækre opskrifter. Denne gang endnu mere fanatiske end i den første! Nu er næsten alle mælkeprodukter og mel også ude af kosten. Så trænger du til nye input er bogen bestemt en anbefaling værd.

I denne bog er Thomas Rode Andersens hustru Thilde Jo Maarbjerg medforfatter og lægger ligeledes krop til nogle af de fotos, der indleder bogen. Den er nu stadigvæk skrevet meget fra Thomas' vinkel, og udover besvarelse på en del af de kommentarer, han har fået på den første bog, så indeholder første del af bogen en redegørelse for Thomas' træningsmetoder, der for ham er en naturlig del af et liv med stenalderkost. Udover beskrivelse af træning er der også en del forklaringer omkring fedtstoffer, kolesterol, proteiner mv., så hvis man er interesseret i den del af stenalderkosten, er det givetvis ganske interessant læsestof.

Bogen indeholder, som afslutning af den forklarende tekst omkring stenalderkosten, besvarelsen fra en videnskabelig undersøgelse af Thomas Rode Andersens fysiske tilstand udredt af Umahro Cadogan (også kendt fra bogen "Safter"). Måske lidt nørdet og langt væk fra det man forventer af en kogebog, men omvendt giver undersøgelsen syn for sagen. Her konkluderes det, hvorfor stenalderkosten i kombination med crossfit fungerer så godt for Thomas Rode Andersen, og omvendt også, hvorfor den ikke nødvendigvis vil fungere lige så godt for andre. En tilsyneladende meget ærlig konklusion på kroppens tilstand.

stenalderkost & træning

ER BOGEN SÅ OGSÅ FOR "ALMINDELIGE MENNESKER"?
Uanset om man er fanatisk indenfor stenalderkost og træning eller ej, indeholder bogen bestemt en masse spændende opskrifter ledsaget af Mikkel Adsbøls meget smukke fotos, der stimulerer den visuelle sans. Især de mange lækre opskrifter på grønt tilbehør, dressinger, fonder mv. vil blive testet her i huset, hvor nye input altid er kærkomne, og med erfaringer fra den første bog "Stenalderkost" vil jeg glæde mig til at teste mange af disse opskrifter!

Skulle jeg sige noget negativt omkring denne kogebog, skulle det lige være den grafiske opsætning af fremgangsmetoderne, der står som en lang opremsning kun adskilt af symboler. Smukt i den grafiske opsætning, men ikke synderligt brugervenligt.

Uanset det vil jeg nu glæde mig til at kaste mig ud i flere af Thomas Rode Andersen opskrifter, velvidende at chancen for succes er stor med hans generelt velsmagende og mundrette kreationer.


stenalderkost & træning
Politikens forlag om forfatterne:
Thomas Rode Andersen (f. 1968) er vokset op i Tøndermarsken. Efter at have færdiggjort læretiden i det sønderjyske, arbejdede han på et- og tostjernede Michelinrestauranter i Tyskland og Østrig. I Danmark var han souschef på Fakkelgården og Falsled Kro, inden drømmejobbet som køkkenchef på Kong Hans Kælder i København blev hans i 1996. I 2008 begyndte Thomas at ændre menuen på Kong Hans Kælder, så den begyndte at afspejle den sunde levevej, som han selv følger.

Thilde Jo Maarbjerg (f.1981) er restaurantchef og Sommelier på Kong Hans og kåret til Årets Sommelier af den danske Spiseguide 2008.
stenalderkost & træningTITEL: PALÆO - stenalderkost & træning
FORFATTER: Thomas Rode Andersen og Thilde Jo Maarbjerg
ILLUSTRATIONER/FOTOS: Territorium og Mikkel Adsbøl
UDGIVELSE: 2013
SIDER: 282
SPROG: Dansk
FORLAG: Politikens Forlag

1 kommentar:

  1. Tak for en fin anbefaling. Lyder som en spændende men også ret speciel kogebog.

    SvarSlet

ANNONCE