søndag den 6. oktober 2013

KRANS AF HORTENSIA

hortensia Annabelle, krans
DEKORATION

Nogle gange behøver man ikke så mange forskellige materialer for at lave en krans. Her er kun brugt én slags - hortensia Annabelle.

TEKST & FOTO: LENE


Stærkt inspireret af artiklen i går om hortensia Annabelle fik jeg lyst til at lave en krans. Hvis du også er blevet inspireret, er det nu kransen skal bindes. Mine Annabelle er nemlig så småt begyndt at blive brune.


Denne voluminøse krans er hurtig at lave, da den er bundet af ret store "buketter". Så hvis du skal på besøg, og ikke har fået købt en værtindegave, kan sådan en krans måske bruges.

hortensia Annabelle, krans

Hvis du ikke er til de store, vamsede kranse, kan du lave en der er lidt mere spinkel. Her skal du blot klippe hortensiaen ud i helt små buketter, som vist på billedet nedenfor.

hortensia Annabelle, krans
DET SKAL DU BRUGE
En halmkrans
Hortensiabuketter
Ståltråd eller vindseltråd

SÅDAN GØR DU
Start med at hæfte ståltråden fast på halmkransen ved at sno enderne om hinanden. Derefter lægger du de små buketter af hortensia på kransen - både øverst, i midten og inderst på kransen, så den bliver dækket helt. Vikl ståltråden omkring stilkene og stram til, så de ligger godt fast. Sådan fortsætter du hele vejen rundt. Når du når til de hortensiabuketter du har bundet på først, løfter du forsigtigt op i dem og lægger stilkene ind under disse. Bind forsigtigt til og hæft ståltråden på bagsiden. Lav et øje af ståltråden til at hænge kransen op i.

DEN HELT NEMME
Hvis du har en krans liggende - det er ligemeget hvilket materiale den er lavet af - kan du hurtigt lave en dekoration. Jeg havde en krans af birkeris fra foråret. Læg kransen på et fad og læg én stor - eller flere små - hortensiahoveder indeni kransen. Nemmere kan det ikke være!

hortensia Annabelle
7 kommentarer:

 1. Den ser helt fantastisk ud - jeg elsker kranse.
  God weekend
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 2. Hej Lene. Smuk krans du har lavet af Annabelle.......skal da lige ud og se om alle min hoveder er blevet brune.
  God søndag Jette

  SvarSlet
 3. Så smukt. Der er noget særligt over kranse, specielt dem med friske blomster.

  SvarSlet
 4. Kære Lene.

  Hvor er den smuk og enkel din Annabelle-krans. Den vil med garanti tørre rigtig flot. Jeg har noget med kranse. Det er bare sådan en smuk form. Før vi ser os om, skal vi til at lege med pudemos, lavgrene og kogler.

  Knus og kærlige tanker

  SvarSlet
 5. Den er da vanvittig smuk :-) Har selv 'Annabelle' i haven (hønsegården!) :-)

  SvarSlet
 6. pyh da... da tabte jeg lige vejret. Hold nu op den er også helt vidunderlig i Annabelle grøn. Den tørrer sikkert også kanonflot op. Meget inspirerende <3
  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva. Desværre tørrer den ikke så pænt op, den bliver hurtigt brun og kedelig, så det er om at nyde den så længe det varer.

   Slet

ANNONCE