Nogle gange behøver man ikke så mange forskellige materialer for at lave en krans. Her er kun brugt én slags – hortensia Annabelle.


TEKST & FOTO: LENE

Stærkt inspireret af artiklen i går om hortensia Annabelle fik jeg lyst til at lave en krans. Hvis du også er blevet inspireret, er det nu kransen skal bindes. Mine Annabelle er nemlig så småt begyndt at blive brune.

Denne voluminøse krans er hurtig at lave, da den er bundet af ret store “buketter”. Så hvis du skal på besøg, og ikke har fået købt en værtindegave, kan sådan en krans måske bruges.

hortensia Annabelle, krans

 

Hvis du ikke er til de store, vamsede kranse, kan du lave en der er lidt mere spinkel. Her skal du blot klippe hortensiaen ud i helt små buketter, som vist på billedet nedenfor.
hortensia Annabelle, krans
DET SKAL DU BRUGE
En halmkrans
Hortensiabuketter
Ståltråd eller vindseltråd
SÅDAN GØR DU
Start med at hæfte ståltråden fast på halmkransen ved at sno enderne om hinanden. Derefter lægger du de små buketter af hortensia på kransen – både øverst, i midten og inderst på kransen, så den bliver dækket helt. Vikl ståltråden omkring stilkene og stram til, så de ligger godt fast. Sådan fortsætter du hele vejen rundt. Når du når til de hortensiabuketter du har bundet på først, løfter du forsigtigt op i dem og lægger stilkene ind under disse. Bind forsigtigt til og hæft ståltråden på bagsiden. Lav et øje af ståltråden til at hænge kransen op i.
DEN HELT NEMME
Hvis du har en krans liggende – det er ligemeget hvilket materiale den er lavet af – kan du hurtigt lave en dekoration. Jeg havde en krans af birkeris fra foråret. Læg kransen på et fad og læg én stor – eller flere små – hortensiahoveder indeni kransen. Nemmere kan det ikke være!
hortensia Annabelle