lørdag den 19. oktober 2013

VIND ET SPEJLBASSIN FRA ZINKBAKKEN.DK

FOTOKONKURRENCE

Send os et billede af din skønneste, sjoveste eller fineste fugl i haven og deltag i konkurrencen om at vinde et smukt spejlbassin fra Zinkbakken.dk.


Mon du også tager dig selv i at sidde længe over morgenmaden, mens du holder øje med foderbrættet? Eller måske stopper du op på vej gennem huset, fordi du får øje på fuglene i haven? Ja, de er fornøjelige at have derude, og vi er mange, der fodrer flittigt for at bringe dem sikkert gennem vinteren. Man kunne næsten fristes til at sige, at en have ikke er en have uden fugle! De er i hvert fald dejlige at følge over alle årstider, og ofte kan vi grave bede, klippe træer eller høste frugt, mens fuglene flyver omkring og følger med fra afstand. 

Og med denne konkurrence vil vi hermed sende en lille hyldest til de tobenede venner udenfor vores vinduer. Dem der nyder haven nu, hvor vi andre trækker mere og mere indendøre.

Så hermed er starten gået på dette efterårs fotokonkurrence. Temaet er "MIN FUGL"!

Del din havefugl med os og alle læsere! Send os et foto af din fugl, mens den går ombord i foderbrættet, tager bad i børnenes frisbee, kigger ud af hullet i fuglehuset eller hvad du nu synes er det sjoveste, smukkeste eller fineste foto af en fugl i netop din have. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at være med, så vi kan se alle de skønne fugle, der hver dag spreder glæde i vores haver med deres aktivitet og sang.

HVEM KAN DELTAGE?
Alle, der er tilmeldt nyhedsbrevet, kan deltage. Hvis du endnu ikke har fået dig tilmeldt, kan du gøre det ved at klikke lige her.

PRÆMIEN
Morten Lind fra Zinkbakken.dk har sponsoreret dette lækre danskproducerede spejlbassin. Spejlbassinet er pulverlakeret i sort og har en diameter på 60 cm. Dybden på midten er 10 cm og godstykkelsen er 4 mm. Bassinet indeholder ca. 25 liter vand. Bassinet kan graves ned, så overfladen er plant med terræn eller det kan stå frit på fx. terrassen. 

Læs vores portræt af Morten og zinkbakken.dk her.

SÅDAN GØR DU
Grib kameraet eller tjek dit billedarkiv for at se, om der skulle være det helt oplagte vinderbillede, og så er det måske dig, der stikker af med det lækre spejlbassin fra Zinkbakken.

Vi beder dig fremsende dit foto til os senest den 15. november 2013. Send det på mail til info.havefolket@gmail.com og mærk din mail i emnefeltet med teksten "Min fugl". For kunne deltage skal du oplyse dit for- og efternavn, din adresse og gerne også fuglens art. Efterhånden, som vi modtager bidragene, vil du kunne se dem herunder. De bliver vist i samme rækkefølge, som vi modtager dem og mærkes udelukkende med dit fornavn og din by - og evt. også hvilken slags fugl, det drejer sig om (se eksempler herunder).

Alle fotos tilpasses et format, der er 1x2. Du må meget gerne gøre det selv - eller også gør vi det, før vi publicerer det her på siden. Det er helt op til dig.

Som noget nyt vil vi i denne konkurrence prøve at have alle fotos med i én stor afstemning. Det bliver derfor 100% læsernes stemmer, der udpeger vinderen. 

Vi glæder os til at høre fra dig!DELTAGENDE BIDRAG


Lisbeth, Samsø - Fru Høneballe
"Vi har i flere år kigget langt efter silkehaler i vores have. Sidste år lykkedes det, for vi fandt nemlig ud af, at silkehaler er vilde med Ingrid Marie æbler. Vores træ er lige uden for stuevinduet, så vi kan holde øje med det. Egentlig var det planen at beskære træet, for vi kan ikke nå de øverste æbler. Det har vi ingen planer om mere, for netop når de sidder i toppen, er der frit udsyn til de skønne fugle og derfor god mulighed for at tage billeder."

silkehale
SILKEHALE


Dorte, Nexø
"Min fugl er en Rødhals eller, som vi sagde, da jeg var barn, en Rødkælk. Kun i højsommeren, ser jeg den ikke. Ellers følger den mig ivrigt derude. Ikke mindst, når jeg roder i jorden. Så venter den forhåbningsfuldt på, at der dukker en godbid op til den. I september sad den i grøftekrattets grene og lurede på mig. Og jeg lurede tilbage med kameraet ;) Dog kunne jeg også have sendt et foto af den fra julesnestormen i 2010, her på Bornholm. Da var den den første, der landede på foderkurven på tørresnoren - noget så smukt med sit røde bryst midt i al det hvide. På engelsk lyder den navnet Red Robin."

rødhals
RØDHALS


Birgitte, Haslev
"Spætmejsen med de smukke "porcelænsfarver" nyder en hjemmelavet mejsebold i den snepyntede troldhassel".

Spætmejse
SPÆTMEJSE


Heike, Hedensted
"Mine fugle er keramikhøns. De sidder dagen lang på stakittet til det hvide bed. Her kan de følge med i hvad der sker på terrassen, og i resten af haven. Det er jordens mest rolige høns, og vi har aldrig problemer med dem."
Lone, Varde
"Vi fandt en skovdueunge på jorden som var faldet ned fra reden i vores birketræ. Vi tog den ind og bestemte os for at beholde den og fodre den indtil den var stor nok til at klare sig i naturen. Vi byggede derfor en lille rede til den i en stor papkasse, og så havde den det ellers godt i vores bryggers, hvor den til sidst øvede sig i at flyve fra skab til skab.
På billedet ses min søn fodre vores skovdue med en grødblanding fuld af korn og frø. Vi havde skovduen i ca. 4 uger, hvor den sidste tid var den i et bur vi havde bygget ude i haven. Her kunne den høre de andre skovduer. Vi havde en lem åben i det udendørs bur, så den kunne 'flyve fra reden' når den var klar. Heldigvis var vi i haven, den dag den valgte prøve sine kræfter i den store verden.
Siden har vi kigget meget efter skovduerne der flyver forbi og håber at vores fugl er en af flokken. "

skovdue
SKOVDUE


Helle, Farsø
"En dag da jeg kiggede ud i min have sad denne smukke spurvehøg på min græsplæne. Jeg troede at den var skadet, så efter at have taget billeder, gik jeg ud til den. Heldigvis fløj den væk.
PS: Billedet er taget på Bornholm."

SPURVEHØG
Carsten, Jerslev
"Øhh... Hvad blev der af dén med ..og reden er så lun?"

solsort
SOLSORTUlla, Trige
Mit bidrag til konkurrencen er vedhæftede billede af vores "Solhvide" som kom hos os det meste af vinteren. Desværre har vi ikke set den her i sommer, men måske er vi heldige at den dukker op igen.

ALBINO SOLSORT!Preben, Næstved

RØDHALSHanne, Glostrup
Det siges at en havedam "officielt" er en sø, når der har været ænder på besøg. Så jeg har en lille sø i min baghave. Billedet er fra april 2012, men ænderne har været på besøg i år også.

Hanne fra bloggen Hanne i Haven forlod denne verden onsdag den 30/10. Vi savner hende alle her i haveblog"land" og vil af respekt for hende og hendes familie ikke fjerne hendes bidrag til konkurrencen, men lade det blive stående her som et minde om Hannes kærlighed til alt det levende i haven. Det er ikke muligt at stemme på Hannes foto. I stedet kan I få stor glæde af at læse hendes skønne haveblog, som fortsat eksisterer.

HR. OG FRU ANDKirsten, Hjørring
Jeg ved godt, at stæren er en yderst almindelig fugl her i Danmark, men jeg blev alligevel meget overrasket sidste år i december, hvor der var masser af sne, og en flok landede i vores have og indtog fuglefoderhusene. Fjerdragten om vinteren er jo fantastisk flot, så vi nød synet, så længe det varede, inden fuglene drog videre.

STÆREKristin, Sykkylven
Det er bedre med en fugl i hånden enn ti på taket!

GRØNSISKEN


Anne Sofie, Ballerup
Da vi for et halvt år siden for første gang var ude at se på vores hus, mødte vi 4 ugler i haven. Vi har ikke set dem siden, og troede egentligt at de var flyttet. Men da jeg i går (28. oktober 2013) sad og kiggede på stormens rasen, så jeg uglen, der sad og skuttede sig. Den gemmer sig godt, lige midt i billedet. Jeg tror det er en Skovhornugle.

SKOVHORNUGLE


Maria, Vodskov
Sidste vinter var første vinter for os i vores nye hus på en bar grund uden noget, der lignede en have. Men heldigvis var der et tjørnehegn ud til en mark. Vi besluttede os for at fodre fugle, og dét blev vi belønnet for. Fugle i massevis flokkedes om foderbrættet, og der gik sport i at notere arter, vi aldrig havde set før. Frem med kikkert og kamera. Jeg havde set en halemejse i en bog engang, og jeg gik og hååååbede og håbede... Og pludselig en dag var de der sørme! Som små dunede snebolde sad de, drysset ud over tjørnegrenene. Og puttede sig. Som nu den her. Det MÅ da være Danmarks mest nuttede fugl, synes I ikke også?
HALEMEJSE


Marianne, Rønnede
I foråret havde vi den store glæde, at der flyttede et par tårnfalke ind I vores uglekasse. Fuglekassen havde været der I mange år – rigtigt højt oppe I et gammelt ahorntræ. Uglerne havde kigget på huset, men det var aldrig rigtig blevet til noget. Tårnfalkene derimod virkede begejstrede. Desværre forlod tårnfalkene kassen, da ahornens blade folde sig helt ud og de opdagede hvor mørkt der blev inde under træets løvdække. Nu kommer der en tårnfalke-kasse op i et stort gammelt poppeltræ, hvor der er fri udsigt ud over marker. Vi håber de vil synes om det.

TÅRNFALK

Ulla, Samsø
Lille spurv på stor sten og spætte ved foderbrættet.

SPURV

SPÆTTEMEJSE
Helle, Tølløse
Mit bidrag vil være billedet af min 6-årige som aer en mejse.
Marianne, Næstved
Vinteren nærmer sig, og det er ved at være tid til at lave foderblanding (margarine, havregryn, rosiner og hakkede nødder) til havens småfugle. Flagspætten kan også godt lide maden!

FLAGSPÆTTEClaus, Ørum Djurs
Hej Havefolk. Her er mit bidrag til konkurrencen. Fuglen er en kernebider og er en hyppig og velkommen gæst hos os om vinteren.

KERNEBIDER


Anne, Kråkstad
Dette er en rødstrupe. Det morsomme var at den også plutselig løp mellom beina mine.En riktig hagefugl.

RØDHALSLene, Boeslunde
Når nu vinteren strenges, som den gjorde omkring kyndelmisse i år, tages alle muligheder i brug, når det drejer sig om fodring af fugle her på matriklen. Denne lille fyr havde - som den eneste - opdaget, at klemmekurven på tørresnoren under halvtaget ved stuevinduet var blevet tømt og forsynet med guf. Den flyttede simpelthen ind i kurven og, som rødhalse nu gør det, fortalte den på det bestemteste, at INGEN andre bevingede modeller havde adgang. Her sidder den så i maden. Fantastisk udsigt fra skrivebordet!

RØDHALS

 

10 kommentarer:

 1. Spændende det må jeg prøve :)

  SvarSlet
 2. øv mit apperart er et gammeldaws et, det tager gode billeder men ikke til computerbrug. Skidt pydt, Jeg håber der kommer en masse skønne billeder vi kan nyde.
  efterhilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Sikke et par fantastiske fotos!
  Er det mon kun hos mig, at linket til portrættet af Morten ikke virker?
  kh Helle Nørby

  SvarSlet
 4. Hej Helle
  JA, vi synes også konkurrencen ser lovende ud! Øverst i teaserteksten ud for fotoet er der et link til Morten Linds firma Zinkbakken.dk, og længere nede i teksten finder man både links til firmaet og til vores sponsorportræt af Morten og hans virksomhed.

  Har du ikke lyst til at deltage i i konkurrencen?

  SvarSlet
 5. Skønne fugle :)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. jeg stimmer på fru Høneballes Silkehale

  SvarSlet
 7. Jeg stemmer på Lisbeths silkehale :)

  SvarSlet
 8. lisbeths silkehaler er skønne, og billedet er rigtigt godt med god nærhed og lys.

  SvarSlet
 9. Jeg stemmer på Lisbeths silkehaler.

  SvarSlet
 10. Jeg stemmer på Lisbeths silkehaler.. de er bare så kønne og dejligt billede er det også.

  SvarSlet

ANNONCE