onsdag den 6. november 2013

BRUG DINE LECASTEN IGEN

lecasten
HAVETIPS

Hvert efterår, når krukkerne skal tømmes, står jeg overfor det samme irriterende "problem" - de løse lecasten!

TEKST & FOTO: LENE


I søndags fik vi tømt de sidste krukker. Jorden blev hældt ud i højbedene i køkkenhaven - og igen, igen glemmer jeg at der er lecasten i bunden af krukkerne. De må skam gerne komme i min jord, da de jo lufter jorden, men ikke så mange - og ikke hvert år!


lecasten
Vi samlede de fleste lecasten op i nogle spande, og så var det jeg kom i tanke om, at jeg et sted har læst at man kan bruge gamle, slidte nylonstrømper til at komme lecastenene i. Bind en knude på strømpen, og så har du en "drænpakke".lecasten
Da jeg ikke har nylonstrømper til det brug, fik jeg den idé at bruge fiberdug i stedet for. Det meste af min fiberdug har været brugt adskillige gange, og er ret beskidt, så det var ikke det store offer.
Klip en firkant af fiberdug i en passende størrelse, læg  lecasten i midten, saml de 4 hjørner og snør et stykke sejlgarn om.

Vupti er der en pakke til at lægge i bunden af krukkerne. Når du har lagt dine løg, gravet dahliaerne op, og luget og slået græs for sidste gang - og det stadigvæk er til at være ude - kan du forberede disse pakker, så de er klar til foråret. Der får du nemlig travlt igen!

Jeg glemmer sikkert igen til næste efterår at jeg har lecasten i bunden af krukkerne, men nu er pakken lige til at tage op og genbrge.

10 kommentarer:

 1. Det er en rigtig god ide,-tak for den!

  SvarSlet
 2. Tak for fiffet! Jeg bruger selv vaskeposer :-)

  SvarSlet
 3. Det er faktisk nemt at sortere leca fra jorden: smid den brugte jord i en spand vand og lecaerne er lige til til at skimme af!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du da helt ret i. Bare vanskeligt, når der er tale om store krukker. Men mange tak for tip

   Slet
 4. TAK - både for tippet og fordi jeg nu ikke føler mig helt alene i min ucheckede overraskelse og siden banden over lecasten, der triller rundt efter pottetømning:0)

  Herlig dag fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig det! Det er så skønt (og føles faktisk ok) når man indrømmer at man bakser med tåbelige småproblemer, og der så er andre, der genkender det. Tak for din kommentar!

   Slet
 5. Ja det er da genialt især ved store krukker er det da et værre mas at få dem tømt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Bente og det er da utroligt at man hvert år kan have sådan en dårlig hukommelse :)

   Slet

ANNONCE