tirsdag den 26. november 2013

HELT PRIVAT

BØGER

Endnu en veldrejet bog fra Paul Cunningham. Denne gang med opskrifter til madlavning helt privat - eller til et par gæster. 
Bogen vil være oplagt som julegave!

TEKST: LONE
FOTO: LINE THIT KLEIN,
BOGEN GENGIVET MED TILLADELSE FRA FORLAGET
PRIVAT er nyeste kogebog fra Paul Cunningham med masser af indbydende bud på madlavning i det private vinterkøkken. Her er opskrifter der er lette at gå til, og som indeholder forholdsvis enkle ingredienser og samtidig udfordrer den danske hverdagsmad med en rustik og bistroagtig vinkel.

I bogen finder du over 80 opskrifter på supper, fisk og skaldyr, kød, pies, grønt og afslutningsvis også lidt sødt. Bogen er lækker at arbejde med - alle retter er afbilledet med smukke fotos af Line Thit Klein og flere steder suppleret med Paul Cunninghams lækre streg. Ingredienser og fremgangsmåde er letlæselig og til at forstå. Det er bare med at komme i gang. 

Og det kan man slet ikke lade være med, for der er massevis af retter, der lokker og inspirerer til den gode madlavning. Ikke mindst Paul Cunninghams empatiske skrivestil i bogens indledende kapitler. Stemningen er sat med hans reference til barndommen: "Jeg husker søndagsfrokosterne hjemme hos mine bedsteforældre. Varme sensommereftermiddage, hvor min bedstefar kom træt ind fra haven efter veludført hårdt arbejde, skiftede skjorte og satte sig ved middagsbordet. Stegen blev placeret midt på bordet omgivet af min bedstefars grøntsager fra haven. Gulerødder, blanke af smeltet smør, kogte ærter og klatrebønner".

FOTOS: LINE THIT KLEIN


"Varme sensommereftermiddage, hvor min bedstefar kom træt ind fra haven efter veludført hårdt arbejde, skiftede skjorte og satte sig ved middagsbordet".

Opskrifterne tager udgangspunkt i de retter Paul Cunningham selv laver, når han har fri og skal hygge sig med madlavning for at forkæle familien og måske et par gæster. PRIVAT er kort og godt en inspirerende kogebog til lækker hverdagsmad, og den er taget i brug her i hjemmet med stor succes. 

"PS! Skriv og tegn i denne bog - gør den til din egen...", Paul Cunningham.
TITEL: PRIVAT
FORFATTER: Paul Cunningham
ILLUSTRATIONER: Paul Cunningham
FOTOS: Line Thit Klein
UDGIVELSE: 2013
SIDER: 232
SPROG: Dansk
FORLAG: Politikens forlag


Politikens forlag om forfatteren:
Paul Cunningham er tidligere indehaver af Michelinstjerne-restauranten The Paul i Tivoli, men nu succesrig køkkenchef på Henne Kirkeby Kro. Har tidligere skrevet ”Madjournal” (2003), ”The Paul” (2005), Incognito Royale (2007), ”Pauls grill” (2009) og ”Paul Food” (2010).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE