onsdag den 20. november 2013

VILDT PÅ GAFLEN

vildt på gaflen
BØGER

Jagtsæsonen er i gang igen. Er du også en af dem, der har lidt svært ved at gøre vildt interessant på spisebordet, så er her måske hjælp at hente: En ny kogebog om vildt fra Morten Grønbech.

TEKST: LONE
FOTO: GENGIVELSE FRA BOGEN MED TILLADELSE FRA FORLAGET
vildt på gaflenEr du selv jæger eller vågner du bare op til udsigten af et par futter som disse på tørrestativet? Hvis ja, så har du måske brug for lidt inspiration til, hvordan du bruger vildtet i køkkenet.

Det nordiske køkken og fokus på stenaldermad har i disse år for alvor vækket interessen for at lave mad af de råvarer, vi finder i naturen. Flere og flere går på jagt, men når det kommer til tilberedning af vildt kommer nogen måske til kort, for her er ofte behov for andre metoder end når man henter kødet i køledisken.

vildt på gaflen
FOTO: COLUMBUS LETH

"Vildt på gaflen" giver mange velkvalificerede bud på tilberedningen. I bogens omkring 75 opskrifter finder du bud på madlavning med et stort udvalg af vildt: Kronhjort, hare, fasan, skovdue, sneppe, and mv. Morten Grønbech byder også på inspirerende og moderne udgaver af det lækre tilbehør, som netop passer godt til smagsnuancerne i vildt.

vildt på gaflen
FOTO: COLUMBUS LETH
Desuden byder bogen indledningsvis på oplysninger om jagtsæsoner, fif til indkøb af vildt hvis man ikke selv går på jagt, anvisning til brug af kødudskæringerne og overordnede metodeanvisninger til tilberedning, stegetabeller - og meget mere. Alle de basale informationer, som man med fordel skal have styr på, når man kaster sig ud i at kokkerere med vildt blandt ingredienserne.

vildt på gaflen
FOTO: COLUMBUS LETH
Kogebogen er opdelt i hårvildt, fjervildt, tilbehør og sidst - men ikke mindst - i diverse som paté, saucer, snacks mv. Alle opskrifter er ledsaget af gode beskrivelser af fremgangsmetode samt foto. De utroligt smukke fotos, der løfter bogen til et visuelt højt niveau, er taget af én af Danmarks dygtigste madfotografer - Columbus Leth - og er et sandt aktiv for den meget indbydende kogebog."Vildt på gaflen" er en skattekiste af lækre vildtopskrifter og er den oplagte gaveidé til jægeren i familien eller vennekredsen, når kalenderen om lidt viser december, uanset om det er til en vært- eller værtindegave eller som gaven under juletræet. 

Velbekomme!


vildt på gaflen
TITEL: Vildt på gaflen
FORFATTER: Rasmus Grønbech
ILLUSTRATIONER/FOTOS: Columbus Leth
UDGIVELSE: 2013
SIDER: 176
SPROG: Dansk
FORLAG: Politikens forlag


Forlaget om forfatteren:
Rasmus Grønbech er indehaver af Restaurant Grønbech & Churchill. I 2011 vandt han kokkekonkurrencen Vild med vildt for årets bedste vildtret og har siden været en del af dommerpanelet ved den årlige konkurrence. I 2012 fik han sin første Michelinstjerne. Grønbech har altid været fascineret af vildtets dybe smag og de mange muligheder og kombinationer, som naturens spisekammer byder på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE