tirsdag den 3. december 2013

FUGLEFROKOST

DYR I HAVEN

Vi har dækket op til dekorativ julefrokost - i haven. Fuglenes julefrokost består af hjemmelavede fuglekugler, rosinhjerter, abrikoser, solsikkefrø m.m.

TEKST & FOTO: LONEHvorfor ikke gøre fuglefoderet til et dekorativt element i haven? Ja, i hvert fald så længe det varer. For man erfarer ofte, at fuglene kan bruge lang tid på at finde frem til de søde sager, men når de så endelig får smag for det, så er det hurtigt væk.


Vi har dækket op i haven med forskellige godter til vores bevingede venner. Julefrokosten her er tænkt som inspiration til at forsøde juletiden for havens fugle - måske giver du dem allerede solsikkefrø og mejsekugler, men hvorfor ikke lave lidt fuglefoder selv og hænge det ud i haven i en farvestrålende appelsin. Det er bare én af muligheder.


FUGLEFRØ I PALMIN
Fuglekugler med en blandet frøblanding, havregryn og nødder gør altid lykke i fuglehaven. Se opskriften på fuglekugler som du selv kan lave.
ABRIKOSER
De tørrede abrikoser, trukket på ståltråd, er lidt af en satsning. De lyser op med deres smukke orange farve, og vi venter spændt på hvem der har modet til at gå ombord.
TRANEBÆR OG ROSINER
De tørrede bær er trukket på snor og afsluttet med stjerneanis for en dekorativ finale.

Har du lyst til at gøre os denne efter, så husk at gøre tråden våd, før du trækker de tørrede bær på. Så går det meget nemmere.
ROSINHJERTE
Store rosiner trukket på ståltråd. Trådene er bundet sammen i enderne, og hjertet er formet og trådet med samme garn som de øvrige.
APPELSINSKAL MED FUGLEFODER
Vi har skåret et låg af appelsinen og udhulet den for frugtkød. Herefter er snor på nål trukket på tværs af appelsinen, så der er noget at hænge den op i. Frokosten vi serverer i selve appelsinen, er efter samme opskrift som fuglekuglerne herover.


Og så er der serveret!

Flot ser det ud, når de stålende farver pryder i den kolde vinterhave. Nogle gange får man lov til at nyde synet i mange dage, inden fuglene tør sætte sig til bordet. Andre gange går det rigtig stærkt.

Du kan også trække fx jordnødder på snor, eller hænge skiver af æble op i træerne. Det vækker bestemt også glæde.

10 kommentarer:

 1. Jeg må straks igang.... :o)

  SvarSlet
 2. Abrikoser det havde jeg godt nok ikke tænkt på. Tak for ideen

  SvarSlet
 3. Inspirerende! Det må prøves!

  SvarSlet
 4. Sikke en fryd for øjet. Mon ikke det går fra næb til næb at der er julefest i denne have :-)

  SvarSlet
 5. Superfint, och oj vad fåglarna kommer att bli glada!
  /Katarina

  SvarSlet
 6. Ja her er abrikoserne det muntre indslag.....jeg tænkte - som der står - hvem i alverden går om bord i dem? Men da vi har både måger, alliker og skader og de er jo nærmest altædende, skal de vel nok blive spist.
  Men meget meget julet og fuglen og den fattige skal også være mæt, som der i sangen står!

  SvarSlet
 7. Fine ting og sager og det glæder mit fuglehjerte, at de små og store frysende og sultne får lidt guf. Jeg får dog et løftet øjenbryn, for lange snore og pipfugle kan være en farlig cocktail.

  SvarSlet
 8. Super god idé. Tak for inspiration.

  SvarSlet
 9. Hej Havenisser
  Sikke nogle gode ideer.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet

ANNONCE