torsdag den 12. december 2013

JULEMORGEN MED MADELEINEKAGER

OPSKRIFTER

Forkæl dig selv og familien en julemorgen med disse lækre madeleines, der får tankerne til at flyve en tur ud i haven ved smagen af citron og birkes.

TEKST & FOTO: LONE


Madeleinekager skal være lette og luftige og bages i madeleineforme, så de kommer til at ligne små muslingeskaller. Og så er de lækre til morgenens te og caffe latte - den perfekte spise til en julemorgen med ekstra forkælelse. 

Denne variation erstatter den klassiske vanille med blå birkes, der giver kagerne et ekstra sprødt pift. Kombinationen af citron og de blå birkes giver associationer til sommerhaven med citrustræer og opiumvalmuer. Måske har du endda egen høst til formålet? Hvis ikke er det heldigvis en smal sag at finde blå birkes og fine økologiske citroner i et supermarked eller hos grønthandleren rundt om hjørnet - og så er det bare med at gå i gang. Vi giver dig her den lette opskrift med enkle trin.

Har du mon allerede madeleineforme? Ellers kan vi varmt anbefale Mette Blomsterbergs nye serie, der indeholder bageudstyr til ethvert formål - også madeleines.Madeleinekager
INGREDIENSER
2 æg
80 g sukker
80 g smør, smeltes
1/2 tsk bagepulver
100 g hvedemel
10 g blå birkes
Skal og saft af 1/2 økologisk citron
Flormelis


FREMGANGSMÅDE
Sådan gør du:

Æg og sukker piskes let og luftigt. Fx. i en røremaskine med pisker.

Tilsæt citronskal og - saft.

Sigt hvedemel og bagepulver i en skål, så det er helt fint.

Rør hvedemel, bagepulver og smeltet smør i.
Til sidst røres de blå birkes i.

Smør formene med smør og fordel dejen i formene.

Bages i ca. 10 minutter ved ca. 200 grader (180 grader i varmluft). Hold et vågent øje med dem, da bagetiden varierer efter størrelsen på forme, ovn mv.
  Opskriften giver 12-18 madeleinekager afhængigt af, hvor store formene er.

  Madeleinekager

  Når kagerne er færdige, lægges de på en tallerken eller et fad, drysses med flormelis, og så skal der serveres - mens de stadigvæk er varme! De smager himmelsk til din morgente!


  Velbekomme!


  Madeleinekager

  5 kommentarer:

  1. Slurp.... De ser lækre ud. I mangel af Madeleinekageforme kunne jeg nu godt finde på at forsøge mig med silikonemuffinsforme, selv om de så ikke bliver ligeså fine at se på.
   Tak for opskriften - hilsen Pia

   SvarSlet
   Svar
   1. Hej Pia - det kan man da også sagtens gøre. Snyde lidt med formene.
    Smagen er jo den samme :-)

    Slet
  2. lækker, lækker....... af sted og købe forme :)

   SvarSlet
  3. Hvis man kan bruge muffinsforme så skal de da prøves , de lyder rigtig lækre.
   Mon ikke man osse kan bruge dem til adventseftermiddagshygge.
   hilsner Gunvor

   SvarSlet
  4. Mums det lyder lækkert....nu har jeg taget en kopi af opskriften, så må jeg se om jeg når det inden jul. Jeg har allerede en masse opskrifter, der skal afprøves! De smukke med den form, de har. Men jeg tror nu også jeg må bruge mine siliconeforme!

   SvarSlet

  ANNONCE