mandag den 23. december 2013

TRÆK HAVEN HELT NED I MAVEN

HAVETANKER

Det er dagen før dagen. Alle har travlt med et eller andet. Nogle pakker bilen, andre pakker ind. Der er tusind ting at gøre, huske og strege ud - men træk lige vejret!

TEKST & FOTO: MARIANNE

Der steges og brases og nynnes, og der køres i kø og skubbes og mases. Alt muligt skal nås denne dag, hvor ingen af jer har tid til at sætte jer til skærmen og læse HAVEFOLKET! For risengrøden skal lige være færdig, og bordet skal dækkes og ... og ... og. Men sidder du her alligevel - måske allerede ved morgenkaffen i julemørket - så vil vi bare sig til dig, at julefreden er den, du finder inde i dig selv. D
erfor: Når det hele går vildt for sig, og travlheden er lige ved at overmande dig, så åbn døren og inhaler den friske luft. Træk haven helt ned i maven og sørg for at mærke køligheden og det friske pust udefra. Måske synger en lille fugl i det fjerne. Måske lader du dine øjne hvile på lyskæden, dine dekorationer eller på genboens vinduer. Tag dig bare et lille øjebliks pause, hvor du mærker det derude og alt det, der gør dig glad! Lagde du mærke til, hvad jeg skrev? "Træk haven helt ned i maven." Det var ikke en skrivefejl. Den er jo derude. Den venter på dig, den render ingen steder, er tålmodig og ved, at du vender tilbage, når du igen har tid, når vinterens favntag slipper og du igen kan nyde alt det, du holder af. Når livshjulet tager en tak mere, og du ved at foråret er på vej, når du er klar, så er den også klar

Men inden da er det hjerternes fest, der venter. Og hørte du hvad fuglen sang?

"Giv tid, giv tid, den nynner glad 
og ryster de små vinger. 
Giv tid og hvert et træ får blad 
og hver en blomst udspringer!"

5 kommentarer:

 1. Smukke ord... Tak for dem Marianne.
  Og så ønsker jeg hele quindelandsholdet bag Havefolket en rigtig glædelig og fredfyldt jul. I har om nogen fortjent en guldmedalje for jeres store haveindsats i det forgangne år. I trækker et kæmpe læs, som er til stor gavn og glæde for alle os andre og tilmed gør I det blot fordi I syntes det er sjovt. I er fantastiske og mine sande havehelte.
  Kæmpe julekrammer fra fru Friis :)

  SvarSlet
 2. Jeg må bifalde fru Friis store roser af det fantastiske arbejde i gør af ren og skær lyst og fornøjelse, til stor daglig glæde og gavn for alle os andre.
  Nu vil jeg så gå en tur ud i haven eller i hvertfald forhaven, og snuse den helt ned i maven, er også sikker på, at det er meget sundere end at sidde foran småkagerne og de brændte mandler ved brændeovnen. Indgangen skal helst være fin til i morgen, med gran og juleroser + ild i fakler og andet brandbart.
  Rigtig glædelig jul - hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Tak for de smukke og rigtige ord - jeg og min mand har været helt ude i naturen her til morgen - på en morgenløbetur. Det gjorde godt og julestressen forsvandt som dug for solen. Rigtig glædelig jul og godt nytår med tak for det gamle år :-)

  SvarSlet
 4. Så rigtige ord. Jeg har osse været ude i dag , nåede faktisk et par timer, fandt nogle små juleroser og en masse spirer på vej.
  Hønsene, de lømler, havde været på spil i nogle af bedene så bladene var skrabet væk. De måtte på igen.
  Jer flittige havenisser og alle derude ønskes en rigtig glædelig jul.
  mange julehilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Tak for det, jeg har ikke travlt, men vil alligevel gå ud og trække haven ned i maven.
  Julekram
  Lisbeth

  SvarSlet

ANNONCE