Hjortetaktræet er ét af de smukkeste træer jeg kender. Det skønne, og lidt eksotiske, udseende er ikke til at stå for – for ikke at tale om høstfarverne.


TEKST & FOTO: KARINA
Hjortetaktræet er typisk flerstammet, hvilket betyder at den har en rigtig smuk, nærmest grafisk silhuet. Den flotte figur betyder at det står flot som et solitært træ, hvad enten det er i den store eller knapt så store have.
Bladene er fjersnitdelte og har en dejlig friskgrøn farve sommeren igennem, og de bliver gule, orange og røde om efteråret. Om vinteren står de flotte stammer nøgne tilbage og prydes af lange bourgognefarvede frøstande, hvis dele på visse sorter bruges som krydderi.
HJORTETAKTRÆ
Rhus typina
Træet når en højde på omkring 8 meter, når det er fuldt udvokset, og kronen omkring 6 meter i bredden. De yngste grene er dunede og forgrendet som et lille gevir – deraf også navnet hjortetak.

























Hvis man skal pege på en lidt kedelig ulempe, må det være at træet er lidt ivrigt med at lave rodskud. Det skal man selvfølgelig være klar over, hvis man har i sinde at anskaffe sig et eksemplar. 

 

 

FAKTA


NAVNRhus typina
DANSK NAVN: Hjortetaktræ
LYSFORHOLD: Sol/halvskygge
HÅRDFØR: Ja
JORDBUND: Almindelig næringsrig havejord
VÆKST: Flerstammet
STØRRELSE: Fra 6-8 m
BLOMSTRING: Gul/grønne samlet i lange stande. Blomstrer i juni/juli
ANVENDELSE: Solitært eller i grupper