Under nytårsny, den allerførste nyfødte nymåne, der er så tynd som en nyklippet negl på den natsorte himmel, må man have lov til at ønske. Det skal man ikke sige to gange til os på redaktionen. Læs med, og kom med dine egne havedrømme i kommentarerne.


“Jeg drømte mig en drøm i nat”, men mange af os drømmer også om dagen. Ja, vi går faktisk rundt med en tese om, at havefolk har det med at drømme dagligt. Vi ser ting for os hele tiden. Og som englænderne og sikkert også mange andre havefolk går rundt og siger: “The Garden will be even more beautiful next year”. Vi har stukket en mikrofon hen til alle os 4 i redaktionen og spurgt: “Hvad drømmer du om”?

 

Lone 



JEG DRØMMER OM   

… at lære at tage lidt tidligt fri et par gange om ugen, og så bare gå i haven. Mit 2013 blev et år bag Mac’en, og selvom jeg elsker at skrive, har jeg mindst lige så meget brug for at få brugt den del af mig, der aktiveres, når jeg befinder mig i haven. Ligesom en god gå- eller løbetur, så giver det mig energi og overskud til alt det andet i mit liv. Så – mere havetid er et stort ønske!

Og hvad skal tiden så bruges på? Jo, blandt andet lugning! Det er jeg ret slem til at hoppe over, da jeg meget hellere vil lave projekter. Men – projekter må der altså også meget gerne være tid til i det kommende år. Køkkenhavens højbede skal meget gerne restaureres, og så har vi drømme om et loungeområde ved bålpladsen nederst i haven. I disse dage skitserer jeg på en haveplan for en veninde, men når den er færdig, så skal der tegnes lounge på livet løs! Det bliver spændende, om jeg kan få drømmene ned på papir og senere ud i haven.

 

Lene

JEG DRØMMER OM
Drømme, drømme, drømme! Det kan man jo altid, men om drømmene bliver til virkelighed vil kun tiden vise. Jeg har mange drømme, og egentlig bør jeg være glad for at alt ikke sådan lige kan lade sig gøre med det samme, både på grund af praktiske udfordringer, men så sandelig også af økonomiske. Mine drømme har det nemlig med at ændre sig, når jeg får tænkt ordentligt efter.

Men drømmen om en pergola har været vedholdende, og den er allerede gået i opfyldelse. Det vil I kunne læse meget mere om i HAVEFOLKET i 2014. Og en anden ting, som helt sikkert også går i opfyldelse, er indretningen af det haverum, der helt naturligt opstår i og omkring førnævnte pergola. Her skal ske mange dejlige ting, bl.a. noget med vand og sten. Det store puslespil er endnu ikke helt færdigt, så jeg kan stadigvæk nå at drømme dejlige drømme her i de kommende lange og mørke måneder.

Når dette haverum er færdigindrettet og tilplantet, vil jeg drømme videre om indretning af et gammelt skur til arbejds- og potterum, samt om endelig at få en brændeovn til vores væksthus. Heldigvis koster det ikke noget at drømme!

 

Marianne


JEG DRØMMER OM 
… at mine drømme går hen og bliver til virkelighed en dag. Det er OK med mig, at de ikke bliver det lige “mit der vuns”, men nu gik jeg her og troede, at jeg var ved at være tæt på … og så lægger yngste-knejten i familien en helt ny kurs i livet, hvorfor vi formentlig ikke flytter foreløbig alligevel. Så min store drøm om et lille, velholdt landsted lige op af et skovdige med udsigt til vandet, er midlertidigt skrinlagt.

Nå. Så i Ligusterland (Bagsværd) er der vist status quo, bortset fra ønsket om at udvide urtegården. Men hvis jeg nu virkelig bliver trykket på maven, så er der også gået en pergoladille i min havehjerne. Vi har nemlig brug for en overdækket terrasse – siger hende, der nu helst opholder sig i skyggen. Desuden regner det så ualmindeligt meget i dette land, at alt andet vil være skørt. Og nu vi er ved det med tag over, så drømmer jeg også – faktisk rigtigt meget – om et overdækket pottery. Sådan et haveværksted med mængder af hylder og reoler og kasser og kurve, og så et kææææmpe bord, hvor jeg kan rode på en systematisk og (selvfølgelig) yderst charmerende måde “all over”. Sådan ét vil jeg gerne have!

Og så drømmer jeg også inderligt om at besøge en hulens masse havefolks haver, så jeg kan vise dem frem og skrive om dem. Den drøm håber jeg bliver til virkelighed.

 

Karina 


JEG DRØMMER OM
Hvis vi taler om drømme, som i drømme der ikke kan muliggøres lige pt., er det da så afgjort at få fjernet fundamentet, hvor vores havestue står i dag. Rydde det hele og få et tårnhøjt orangeri, som passer til husets stil. At dette skulle kunne lade sig gøre, kræver en hel del – både finansielt og af os selv, så den drøm bliver liggende i skuffen indtil det ser mere do-able ud.

I mellemtiden drømmer jeg om den lækre terrasse i lærketræ, som vi går i gang med i 2014. At den skal blive lige så smuk og funktionel, som jeg ser den for mit indre blik. At den kommer til at danne rammen om en god sommer i madens og fælleskabets tegn. Det er et stort projekt, og måske mest en drøm, som min mand har manet i mig. Men kommer det til nye haveprojekter, skal der nok heller ikke så meget til!

Inden vi rigtigt kan komme i gang, skal vi først have flyttet et par bøgehække og to opstammede Gingko biloba, samt fjernet et stort højbed. Gingko bilobatræerne skal om til den nye terrasse og klippes som “parasoller”, og det store højbed skal væk, da det gør passagen til baghaven alt for snæver. Jeg glæder mig til at komme i gang, og heldigvis er alle disse “småprojekter” en smal sag, når man ved hvad man vil.