lørdag den 8. februar 2014

GÆSTEANMELDELSE AF MINIDRIVHUSET

GÆSTEANMELDELSE

Vi har opfordret jer læsere til at anmelde "godt grej". Anne tog udfordringen op og skrev til os om sit minidrivhus.

TEKST & FOTO: ANNE HINGEAnne har valgt at anmelde sine minidrivhuse. Har du selv erfaringer med netop dette drivhus, må du meget gerne også give din mening til kende i kommentarerne. 


Hvad hedder grejet og hvem er producent?
"Grejet" er et minidrivhus til forkultivering. Det består af en bakke med to indsatser - hver med seks rum/celler samt et klart plasticlåg. Producenten er Nelson Garden.

Hvordan er du kommet på at købe dette grej, og hvor længe har du haft det?
Jeg købte minidrivhuset, fordi jeg godt kan lide at lave mine planter selv. Hele arrangementet fylder ikke meget i en vindueskarm, og det er hyggeligt at følge processen fra frø til spire.

Hvad bruger du det til? 
Jeg brugte minidrivhuset første gang i april sidste år - og glæder mig til at så igen, så snart foråret kommer. I første omgang brugte jeg minidrivhuset til forkultivering af tomater og sommerblomster.

Hvad gør at netop dette redskab er særligt velegnet?
Minidrivhuset har dybe rum, så rødderne har god plads til at udvikles - og så kan det bruges igen og igen.

Vejledende pris - og synes du prisen passer til produktet?
Minidrivhus med 2 x 6 rum fra Nelson Garden koster omkring 40 kroner. Det er rimeligt, og selv med prisen for frø og lidt jord lagt oveni, er det en billig måde at få flotte tomater og blomster på.


Tips fra Anne til brug af minidrivhuset
Har du lyst til at forspire dine planter selv? Det er slet ikke svært med et minidrivhus. Det er økonomisk selv at drive sine planter frem, og har du børn eller børnebørn vil de elske at følge udviklingen fra frø til spirer – til for eksempel tomater, de kan spise!

Sidste forår startede tomater og sommerblomster deres liv i et par minidrivhuse i min vindueskarm. Drivhusene fås i forskellige størrelser – mine havde hver to indsatser med seks rum.

Hvordan gør du:
  • Jorden fordeles i de små potter i minidrivhuset, frøene puttes i – et par stykker i hver potte – og trykkes lidt ned i jorden, så de bliver dækket. Til sidst vandes forsigtigt og det gennemsigtige låg lægges på. 
  • På de respektive frøposer står altid, hvor dybt frøene skal lægges, nogle blot en halv centimeter, andre noget dybere.
  • Minidrivhuset skal stå lyst. Hold øje med, at der hele tiden er fugtigt – uden at det sejler.
  • Når spirerne titter op, fjernes låget – ellers får spirerne det for hedt – og når de er blevet til små planter, skal de udplantes i potter med god pottemuld.

Når faren for nattefrost er ovre kan hele herligheden komme udenfor – i mit tilfælde i min altanhave. Minidrivhusene er genanvendelige – lige nu ligger mine six-packs og venter på at blive taget i brug igen. Et nyt forår er lige om hjørnet!DAGENS ANMELDER
Anne Hinge
Aarhus C

Du kan læse mere om Anne på hendes blog: Annes Altanhave

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE