søndag den 9. februar 2014

MIT VINTERREFUGIUM

HAVEBREV FRA TANTE GRØN

Enhver virkelighed starter med en drøm. Glas har i mange år været det stof, mine hedeste drømme var gjort af. Jeg drømte om et væksthus, der kunne fungere som et slags psykisk åndehul. 

TEKST: JYTTE AGGERHOLM JUSTESEN
FOTO: SUSAN & JESPER DURUP
Først og fremmest følte jeg et voldsomt behov for sådan et glasasyl i vintermånederne, hvor det tunge mørke ikke blot er en energidræber - det kan også få humørbarometret til at falde adskillige streger.

DRØMMEN BLIVER TIL VIRKELIGHED
Vilde fugle flyver. Tamme fugle længes. Når trækfuglene om efteråret drager mod syd, har jeg altid følt et vemodigt stik i hjertet. Synet af fuglene, der forsvandt i horisonten, har altid fyldt mig med en dyb længsel. En længsel efter at kunne rejse med, og flygte fra det tiltagende mørke, som har så dårlig en indflydelse på mit velbefindende. Jeg har drømt om, i mørketiden, at kunne slå mig ned på en frugtplantageskråning i Toscana, og drøne rundt på en scooter med Andrea Bocelli i ørerne, mens den sørgmodige lyd af storm fra vest hylede udenfor herhjemme.

Nu har jeg fået et "GlasToscana". I efteråret 2013 gik min store drøm om et væksthus endelig i opfyldelse. Jeg måtte knibe mig selv i armen for at kunne tro på, at den længe nærede drøm endelig var blevet en realitet.Jeg havde drømt så mange drømme, at jeg pludselig stod med en kæmpe præstationsangst overfor mig selv, da drømmen skulle omskabes til noget så jordnært som hverdagsrealisme. Det her skulle blive godt. Rigtig godt. Og ikke bare "godt nok". Nu forholder det sig jo imidlertid sådan, at jeg er havekone - og ikke indretningsstylist. Det måtte jeg pludselig sande. Der var ingen grænser for, hvad jeg troede jeg kunne putte ind i min nye 20 m2 store tilbygning til huset. Jeg troede jo nærmest, det var en hel hangar, jeg kunne indrette - selvfølgelig med alle drømmemøblerne og nipserierne. Men ... pengepungen og bankrådgiveren vil jo altid have det sidste ord. Og får det!

INDRETNINGEN
Heldigvis er jeg meget forelsket i genbrugsstilen, som jeg finder både smuk og sympatisk. Min pengepung elsker den også. Jeg holder af det rå, naturlige og rustikke look. Det nordiske og det industrielle udtryk tiltaler mig meget. Lokket med livretter og fritagelse for huslige sysler, fik jeg overtalt Syrenprinsen til at gå i gang med at lave møbler, der ikke har kostet os mere end et par skruer, søm og det der var tilbage i bunden af bøtten med den hvide maling.

Først lavede han en bænk af gamle murertreller. Den fungerer ikke alene som bænk, men også som opbevaringsplads for brænde til vores dejlige og uundværlige brændeovn. At sidde på den bænk og kigge ind i flammerne, mens sneen daler ned udenfor, er et sandt "zen-moment".Syrenprinsens næste projekt bestod i at lave en hylde af gamle paller. Den med vilje tilsigtede sparsomme bemaling var knapt tør, før jeg med stor ivrighed kastede alle mine nipserier op på hylderne.En seng skulle vi have. Det var et absolut must. Et dejligt og behageligt tilflugtssted, hvor man kan trække sig tilbage fra alverdens tant og fjas, og tage en morfar, læse en havebog eller nyde natlige stjernestunder med stjerne- og satellitkiggeri, her hvor der absolut ingen lysforurening er. En gæsteseng ville også være praktisk, da vi har mange overnattende gæster i sommerhalvåret. Igen blev Europapaller vores gratis møbelløsning. Syrenprisen fik hurtigt flikket to gamle paller sammen, og bagefter blev de påmonteret hjul og skødesløst bemalet. Eftersom jeg er en rigtig redebygger, tog det mig ikke mange minutter før sengen var blevet forvandlet til en rigtig flyde-/daserede, fyldt med puder - og med varme tæpper lige ved hånden.Sparegrisen blev slagtet, og for grisens maveindhold købte vi lamper, konsolbord, spisebord og stole. I skrivende stund mangler der stadig et par ting, før det hele er på plads. Noget af det vigtigste bliver montering af skyggegardiner.GRØN FORVENTNINGSGLÆDE
Nu, hvor de basale ting så småt er ved at falde på plads, starter drømmene om alt det skønne grønne, der til forår og sommer skal spille den altoverskyggende hovedrolle i glashuset. Igen begår jeg sikkert den fejl at tro, at jeg har en hel hangar til rådighed, og det bliver hårdt - atter engang - at måtte skære ind til benet og kun få det allervigtigste proppet derind. Drømmene er mange - kvadratmetrerne knapt så mange. Tomater, oliven- og citrustræer, et abrikostræ, slyng- og hængeplanter, store høje buketter alle vegne, og ... og... og!!

Noget af det allermest fantastiske og livsbekræftende ved at være væksthusejer er, at jeg allerede nu, mens sneen ligger udenfor, kan tyvstarte med at lege forår i glashuset. Når man befinder sig under glassets beskyttende hulestemning, føles det som at være ude i det fri. Blot er man skærmet for den bidende kulde og for blæst og nedbør. Det har en utrolig gavnlig indvirkning på vinterpsyken. Jeg suger begærligt det hårdt tiltrængte dagslys til mig. Jeg har med vilje undgået alt for mørke farver i indretningen. De ville stjæle det dyrebare dagslys fra mig.JANUARSYSLER I VÆKSTHUSET
Selvom det allerede kribler ustyrligt i fingrene efter at begynde at så, så er det endnu alt, alt for tidligt. Den glæde har jeg til gode. I stedet nyder jeg at kunne bruge væksthuset som et terapeutisk og meditativt helle, hvor jeg kan finde lindring for min voldsomme længsel efter noget grønt og forårsagtigt at kigge på. Der bliver arrangeret hyacinter, perlehyacinter, ranunkler, juleroser og andre vækster til den helt store guldmedalje.Forårsbebuderne gør mig glad i øjnene. Jeg køber en del tulipaner, som i væksthusets temperatur kan holde sig i omtrent en hel måned. Jeg klipper masser af grene ind til drivning. Først får de lov til at springe ud inde i stuens varme, og derefter flyttes de ud i det køligere væksthus, hvor de graciøse blomster fra forsythia, blodribs og mirabeller bringer glæde og hårdt tiltrængt forårsstemning i flere uger. Hvis jeg overhovedet har mulighed for det, sætter jeg mig i væksthuset i skumringstimen, som jeg på denne årstid holder særligt meget af. Jeg tænder et par stearinlys, alt imens jeg lytter efter fuglenes begyndende lyde, og jeg frydes over at observere, hvor meget dagens længde tiltager dag for dag .

Eftersom jeg er udstyret med et overudviklet pyntegen, som i bund og grund handler om glæden ved at skabe stemninger, ser jeg allerede meget, meget frem til at kunne give den fuld skrue med påskepynten i den nye væksthuskulisse. Jeg holder faktisk mere af påskepynt end af julepynt, fordi foråret ikke alene er så smukt, men også umådeligt løfterigt og livgivende. Mit elskede glashus skal fyldes med naturlig påskepynt i rå og rustikke mængder. Måske allerede i februar. Det gælder for mig om at snyde psyken, og få den til at tro, at foråret er tættere på, end det rent faktisk er. Det er en af mine overlevelsesstrategier i vintermørket.

Hvis du, ligesom jeg, bliver tung i krop og sind i vintermørket, er den bedste gave du kan give dig selv et vinterrefugium af glas. Allerede nu forstår jeg slet ikke, hvad jeg gjorde, før jeg fik mit. Har du, som læser med, nogle gode råd og fif om dine overlevelsesstrategier her i vintermørket, ville det være skønt, om du ville dele erfaringer og metoder med os.

De kærligste hilsner og tanker
fra TANTE GRØN


Glashuset er fra Pavillon Danmark, murstene fra Gamle Mursten og brændeovnen fra Morsø Jernstøberi.

88 kommentarer:

 1. Kære tante Grøn, hvor skønt for dig, med det dejlige væksthus. Jeg kan af mit hjerte godt forstå, at du er gået i selvsving over projektet, og HVILKET selvsving. Du har indrettet dig med den absolutte bedste smag, ideer, inspiration, glæde, nydelse, genbrug, nyt og selvfølgelig med hjælp af din Syrenprins, GODT GÅET og fuldt fortjent. Er der nogen som kan inspirere os andre, så er det dig, ikke kun i haveøjemed, men så absolut også i mental skriverier til os andre. Tak for det, håber at du "orker" 50 år mere ;-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit.

   Jeg blev meget rørt over dine søde ord. Mange tak for dem. Jeg ved godt, at jeg har sagt det tusinde gange før, men det gør mig altså så glad, når jeg oplever folk, som glæder sig på andres vegne. Og den sympatiske egenskab, - at kunne glæde sig over andres glæde, udviser du her i meget stor grad.

   Jeg tager det som et stort kompliment, at jeg i din optik, kan medvirke til at inspirere andre, både mentalt og havemæssigt. Det giver det hele en meget dyb mening for mig. Jeg gad bestemt godt tage 50 år mere:o) Om guderne og skroget vil:o)

   Vårgrønne hilsner og varme tanker

   Slet
 2. Kære Tante Grøn.

  Hvor er det et dejligt indlæg du har skrevet. Jeg bliver helt varm om hjertet og lys inden i. Hvor er jeres væksthus smukt! Jeg kan lide det alt sammen og er allermest forelsket i gulvet.

  Jeg drømmer også om et glashus, for jeg har det også svært med vintermørket. Du har givet mig et skub i den rigtige retning :-)

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana.

   Tusind tak for dine søde ord. Jeg er glad for at høre, at du blev varm i hjertet og lys indeni, for det trænger vi virkelig til på denne årstid.

   Jeg ønsker af hele mit hjerte for dig, at du også kan få dig et vinterrefugium, at flygte ud i, når mørket dræner og suger al energi. Iår var januar jo også helt ekstrem slem, da det var den mest lys- og solfattige måned i mands minde.

   Vi er også meget glade for gulvet. De over 100 år gamle mursten, stammer fra en stationsbygning i Odense og er erhvervet hos Gamle Mursten i Svendborg.

   Læg venligst mærke til den pastelgrønne Myntekande, der står på een af hylderne. Og så kan du jo se om du kan gætte, hvor DEN er købt:o)

   Nana, nu vender lyset tilbage. Tro på det:o) Haven bugner af vintergækker og erantis. Og snart vil lærken slå sine første triller:o)

   Kærlige forårshungrende hilsner

   Slet
 3. Kære Jytte,
  Hvor er jeres nyt glashus bare blevet flot!! Jeg har været så spændt på at se hvordan det ville udvikle sig, og sikke en fart I har haft på :-D - det er virkeligt sjovt at høre om hvordan du har svært ved at styre dig i forhold til hvor meget det er realistisk du kan få ind på 20 kvadratmeter. Jeg forstår godt dit dilemma! - Lige som dig savner jeg også dagslyset, men heldigvis klare jeg vintermånederne fint. Jeg går ligesom i hi ;-)
  Mange knus Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde groSE:o)

   Tusind tak fordi du også tog dig tid til at skrive sådan en dejlig kommentar. Jeg er glad for, at du kan li` glashuset.

   Ja, du kan tro, det har været svært at styre sig. Meget svært endda!!! Man tror det hele er så enkelt, for man har jo set det hele så lyslevende og klart i sine drømme. Men ethvert rum har jo ligesom sin egen stemning og "vilje" og måske "vil" det noget helt andet, når det først står der, end man selv ville:o) Ja, det lyder lidt kringlet, men når jeg indretter, er det meget intuitivt.

   Knus til dig, som.nu så småt kan begynde at vågne af vinterhiet....strække kroppen....gabe dybt og inderligt...arme bøj....arme stræk.....op af hiet og bliv kæk!:o)

   Slet
 4. For pokker, et dejligt glashus med den smukkest indretning! Skønt indlæg, hvor man nyder, at læse hvert et ord ...er nu, denne februar morgen, blevet i dejligt forårskuller humør! Tak Tante Grøn, glæder mig vildt til at komme på besøg hos dig en dag ;-)
  PS din lille hund har også fundet sin plads...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette.

   Også en stor tak for søde ord til dig. Åh, hvor er det skønt, at du nu er blevet forårskulret:o):o) :o)

   Ja, Molly The Dog tror helt bestemt, at vi har bygget glashuset for hendes skyld. Hos hende hersker der ikke skyggen af tvivl om, at det er et hundehus. Hun nyder at kunne holde øje med ALT fra hendes udkigsposition på bænken. Der er ikke en eneste gråspurv, der går hendes snude forbi:o)

   Vi holder Åben Have og Orangeri i weekenderne 17.-18 maj og 24.-25. maj. På grund af tekniske vanskeligheder, har vi desværre endnu ikke fået opdateret vores hjemmeside med de nye åbningstider. Men det vil ske så hurtigt som muligt. Vi håber virkelig at se dig her i bakkerne. Det kunne være skønt at hilse på dig:o)

   Kærlige hilsner fra Molly og moi

   Slet
 5. Tante Grøn, TILLYKKE til dig og Syrenprinsen med det nye glashus. Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet over du troede det var en hangar du skulle indrette :0) sådan har jeg det også. Jeg syntes nu det er helt vildt flot hvor meget du har fået plads til der under dit nye glastag. Og hvor er det hyggeligt. Du forstår at indrette dig.
  De varmeste forårshilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.

   Fra Syrenprinsen og jeg (:o) skal der af hjertet, lyde en stor tak:o) :o) Ja, når tankerne myldrer og drømmene svæver på lyserøde vinger, så er der i ens fantasi ingen grænser for, hvor stort 20 m2 lyder:o) Man har endnu aldrig hørt om nogen, der byggede sig et glashus, der var for stort, vel?

   De varmeste forårshilsner retur

   Slet
 6. Sikke et vidunderligt glashus, og jeg er vild med din stilsikre indretning - murstensgulvet og vindueskarmene falder også i min smag. Jeg kan godt forstå, du nogle gange må knibe dig i armen, for hvor er det dog et skønt sted, I har fået

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne.

   Ja, mine arme var helt gule og blå af alle mine kniberier i starten, da væksthuset endelig stod der:o)
   Jeg er så glad for, at vi fik bygget de brede vindueskarme op i mursten. Så slipper jeg for det årligt tilbagevendende logistiske mareridt det er, at have såbakker og priklingepotter overalt i køkken- og stuevinduer. Og så er der altid god plads til nipserier og årstidsrelaterede dekorationer.

   De kærligste hilsner

   Slet
 7. Hvor er det bare et fantastisk indlæg du har skrevet her. blevet helt varm og lykkelig når jeg ser billederne. Min mand og jeg har lige indgået aftale med Pavillon Danmark om at bygge et glashus på 23 kvm uden på vores hus, og jeg går, som du gjorde, og drømmer og drømmer. Hvor er det dejligt at se et forslag til hvordan drømmen kan komme til at se ud, og hvor er jeg glad for at du både har seng, spiseplads og brændeovn i dit hus. Jeg går nemlig også hele tiden og overvejer hvor meget plads 23 kvm i virkeligheden er.
  Tak for et smuk og dejligt indlæg

  KH Linda - mrsdahl.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Dear Mrs Dahl.

   Tusind tak for din dejlige positivitet. Jeg kan lige sætte mig ind i, hvordan du har det nu, mens du går og venter på, at få sat glashuset fra Pavillon Danmark op:o) Man er bare så fyldt op af forventningsglæde og man går og gør sig helt vildt mange tanker om indretningen. Man er mere spændt og utålmodig end et barn, der venter på juleaften.

   For os var seng, brændeovn og spisebord det største must. Det skulle bare være der. Det betød bl.a at vi måtte undvære det rustikke arbejdsbord, som jeg også havde drømt om. Men skidt pyt, det bord vi har, kan jo bruges multifunktionelt. Her kan man snildt BÅDE lege med jord, rode og regere med dekorationer OG dække et fint gæstebord etc etc. Jeg tror, det vigtigste du kan gøre, er at mærke efter, hvad der er allervigtigst for dig at få plads til og så holde fast i det. Fantasien og drømmene løber jo nogle gange totalt løbsk med een:o)

   Pøj pøj med projektet. Jeg glæder mig til at følge det. Pavillon Danmark er dybt professionelle og vi har været meget glade for, at vi valgte en glastilbygning fra netop det firma.

   Kærlig hilsen og god søndag til dig og dine

   Slet
 8. Kære TANTE GRØN
  Sikke et dejligt vinterrefugium, I har fået jer, og hvor passer det fint til huset. Tak for en dejlig artikel og fine billeder. Også tak for en rigtig dejlig havebog, der bliver taget frem flere gange om ugen, og som giver havevitaminer til at klare sidste del af den lange, mørke vinter. Heldigvis bliver det lysere dag for dag, og fuglesangen kan igen nydes :)
  Venlig hilsen Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.

   Mange tak fordi du tog dig tid til at lægge sådan en sød kommentar. Hver eneste kommentar glæder. De fine billeder skal Jesper Durup ha` æren for. Han er en fantastisk dygtig fotograf og jeg er meget taknemlig for, at han vil samarbejde med mig. Fotoudstyr og teknisk kendskab til brug af samme,, er mildt sagt ikke en af mine kernekompetancer:o)

   Jeg blev meget rørt over at høre, at du hiver min bog frem flere gange om ugen. Du aner ikke, hvor meget den slags feedback betyder for mig. Det er så fantastisk at få at vide, at bogen har hjulpet dig igennem vintermørket. Det er jeg meget meget glad for at høre. Nu venter de lyse tider heldigvis lige om hjørnet og før vi aner det, er vi igang med en ny hæsblæsende havesæson. På en blog, så een skrive, at hun havde hørt lærken forleden. Når lærken kommer, så er det værd at være menneske i Norden igen:o)

   Kærlige hilsner til dig med ønsket om en dejlig søndag

   Slet
 9. Sødeste Tante Grøn, hvor er det et skønt glashus I har fået jer, det er virkelig lækkert. Og smukt indrettet! ( det kunne jo kun blive godt med en stemningsstylist i huset ;-) Jeg glæder mig på dine vegne, og håber det fylder dig med så meget lys og energi, at der slet ikke er plads til vinter-tristhed. Stort knus herfra, håber vi en dag kan komme op og se det " live " .

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tulle - a.k.a "Mia Lyhne look-alike"

   Tusind tak for din søde kommentar og fordi du glæder dig på vores vegne. Jeg har jo også på din blog, kunnet fornemme, hvormeget DIT glashus har betydet for dig. Ja, det kunne være rigtig hyggeligt at mødes igen. Long time, no see

   Det er så skønt allerede nu, at kunne tage forskud på foråret derude bag glasset. Og jeg er sikker på, at det bliver ligeså dejligt, at kunne forlænge sæsonen i efteråret. Det handler om, at få strakt "havesæsonen" så laaaaang som overhovedet muligt. Det er dejligt at bo i et land med fire årstider, men nogle årstider er altså bedre end andre og jeg synes, at efterår og vinter burde afkortes med 3 måneder, som så passende kunne lægges oveni sommerhalvåret.

   Mojn og dejlig søndag dernede i Synnejylland

   Slet
 10. Tillykke med jeres skønne, skønne glasdrøm. Det emmer af eventyr, forår og gode energier. Og tak for et dejligt indlæg, der fik drysset smil ud over en ellers lidt småtrist regnvejrsgrå februarsøndag.
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Signe.

   Tusind tak skal du ha`:o) Jeg er glad for, at du har fået et smil om munden og jeg håber, at foråret atter bringer milde briser ind i dit liv,- og masser af solstråler til at oplyse din nye vej.

   Knus retur

   Slet
 11. Kære Tante Grøn og Syrenprins,
  Hvor er det bare FLOT ::)) Stort tillykke med jeres dejlige glashus - så gik drømmen jo i opfyldelse, hvor er det bare dejligt for jer.

  Et smukkere vinterrefugium skal man da lede længe efter, jeg er helt fortryllet af indretning og interiør. Selvgjort er velgjort, siger man jo, og det har I tydeligt vist her. Her er rammerne sat til at du kan udleve din pyntelyster og kan tanke op med lys og luft og ikke mindst det gode danske begreb HYGGE. Hvor jeg bare glæder mig på dine vegne, søde Jytte.

  Knus fra Ulla og Malcolm

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla og Malcolm.

   Mange tak for alle de søde ord. Ja, her kan jeg udleve mange af mine lyster og laster:o) Og Syrenprinsen kan sidde i hans lazy-chair by the fireplace og nyde et glas rødvin, mens Molly og mig snorker om kap i Europa-pallerne:o)

   Knus retur til jer

   Slet
 12. Sikke en skøn lille perle I har fået! Indretningen er både fin og interessant, det er jo slet ikke nødvendigvis de dyreste løsninger, der er de bedste. Der er en meget fin og let stemning i huset, som ser ud til at passe perfekt i stilen med resten af haven.
  Selv har jeg et 10 m2 hus i haven, det er det bedste "inventar" jeg nogensinde har brugt penge på. Dit hus er ekstra anvendeligt, når det hænger på huset og bliver en ekstra stue.
  Tillykke med huset og god vækst!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia.

   Tusind tak:o) Ja, jeg er også sikker på, at glashuset bliver ekstra anvendeligt og brugt, når man som os, kan gå direkte fra køkkenet og ud i det "fri". Samtidigt føler vi, at der er blevet lagt 20 m2 ekstra til huset. Plads kan man jo aldrig få nok af. Jeg kan godt forstå, at du nyder dit "have-inventar". Vi havefolk, kan ikke gøre noget bedre for os selv.
   Bekårs wi ar wørt it:o)

   Solskinshilsner fra Mors

   Slet
 13. Kære John og Jytte.
  Rigtig hjerteligt tillykke med Jeres ....vi havde nær kaldt det "glædeshus", for det giver jo glæde hver eneste dag.
  Hvor er det dejligt at tænke på, at I kan sidde dér og nyde den sparsomme sol her i den mørke tid.
  Det er dejligt at se, hvor pragtfuldt I har indrettet Jer for få penge. Stor ros til John for hans snedkerier.
  Vi er så småt begyndt at tænke "Påske", det vidner om, at foråret nærmer sig.
  Med ønsket om rigtig mange dejlige dage i Jeres glashus, sender vi de kærligste hilsner fra John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane og John.

   Jamen jøsses søde Eliane........"Glædeshus"!:o) Og jeg som troede, at du var sådan en pæn dame:o) :o) :o) Der ville nok ikke blive så meget gang i butikken, når den er gennemsigtig:o) :o) :o) Men hva`...folk har jo de særeste feticher:o)

   Nå, tilbage til den pæne og stuerene kammertone:o) Ellers får jeg bare aldrig mere lov, at skrive hos HAVEFOLKET:o) Tusind tak for de søde ord. Ja, påsken er en skøn tid og det glæder mig at høre, at I så småt skal til at pynte op. I er jo, så vidt jeg ved, også en lille smule pyntesyge:o)

   Solskinsknus fra bakkerne

   Slet
 14. Allerkæreste Jytte.....tillykke med dit fantastiske nye refugium - hvor ser det bare skønt ud - drømmen gik i opfyldelse på smukkeste vis. Syrensprinsens fingersnilde og dine ideer gør et fantastik makkerløb må jeg sige. Det ser så gennemført ud og jeg forstår så godt at du må knibe dig i armen. Stemningen er skøn og Jespers smukke billeder får mig næsten til at føle at jeg sidder der lige foran din brændeovn og dagdrømmer. Jeg må vist på udkig efter sådanne muretreller - de er da fantastiske til formålet. Har set den gode Fru Pedersen udnytte deres fortræffeligheder også.

  Vi byggede selv ny udestue i 2012 og vi spørger til hinanden om hvorfor der mon skulle gå SÅ mange år før vi fik ført drømmen ud i livet. Jeg er sikker på at man nu i fremtiden kan finde jer begge i jeres nye omgivelser de dage hvor haven er lukket.

  Kæmpe knus og endnu en gang tillykke
  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe.

   Mange tusind tak for alle de pæne ord.Ja, nogle gange GÅR drømme virkelig i opfyldelse, hvis bare drømmen er stærk og vedholdende nok:o)

   Ja, murertreller er fantastiske. Kender man en lokal murer eller anden entrepenørvirksomhed, kan man købe dem for en slik. Man kan sågar købe dem spritnye på nettet, men så er det til en helt anden pris og uden den charmerende patina og det vejrbidte slitage-look, - og så er det slet slet ikke det samme.

   Kan godt forstå, I nyder jeres smukke udestue. Det gør jeg også, når jeg læser på din blog:o) Den er skøn og jeg nyder synet af den.

   Når man læser Claus Dalbys dejlige drivhusbøger, så er det også en gennemgående bemærkning fra drivhusejerne, at investeringen i drømmeglashuset, er den bedste, de nogensinde har foretaget sig.

   Kæmpeknus retur og endnu engang tak

   Slet
 15. Kære Jytte.
  Du og John har om noget fortjent sådan et smukt glashus. Et sted til at nyde, til at slappe af og til bare at være.
  Det er en skøn og sjov oplevelse at indrette sådan en "hangar" - og det er dejligt når man oplever hvordan "hjertet vil". Det er jo som at indrette en have.... at give stedet sin egen sjæl og de små personlige indslag. Jeg elsker jeres glashus ligesom jeg elsker jeres smukke smukke have.
  Da vi første gang trådte ind i herligheden, oplevedet vi det smukkeste og mest fredfyldte sted - helt sikkert Jytte og John´s sted. Det var en stor oplevelse- og helt fantastisk hyggeligt at fotograferer for jer.
  Vi glæder os på jeres vegne.... og smiler stort ved tanken om at jeres drøm nu er virkelighed.
  Og sikke det også er en fornøjelse at se dine skønne ord og tanker i sit helt eget blog-indlæg Jytte. Smukt skrevet og meget meget vedkommende for mange tror jeg.
  KNUS Susan & Jesper

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære fotografer:o)

   Jeg ved ikke helt om jeg skal rødme, eller fælde en tåre over alle de fantastisk smukke ord. Så jeg vælger at gøre begge dele:o) Så er jeg da helgarderet:o) Tusind tak for al jeres positivitet og opbakning hele vejen igennem. I er sådan et par dejlige unge mennesker, - præcis sådan nogle, som en halvgammel tante elsker og er stolt af at kende:o)

   Vi er, som I ved, meget meget glade for de fine billeder, I fik taget:o)

   Knus med solskinsstriber på

   Slet
 16. Kære Jytte.

  Hvor er det fantastisk når drømme opfyldes og skal udleves. Sådanne rum er til glæde året rundt og det er nemlig her drømmen virkelig får vinger. Med musik i ørerne, naturen tæt på og havebøger der læses.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helga.

   Tusind tak for dejlig kommentar. Ja, du har ret. Det er under åben himmel og der, hvor der er højt til loftet, at drømmen virkelig for alvor får vinger. Det er også et helt helt eventyrligt sted, du har. Jeg har skam skumsavlet over det, på din blog:o)

   De bedste mandagshilsner

   Slet
 17. Hej Tante Grøn.Tillykke med dit skønne refugium.............og en dejlig reportage .
  Der ser helt vidunderligt ud.........kan godt forstå at du er helt høj over dit smukke glashus.
  Har selv en ganske almindelig udestue som vi også bruger rigtig meget.
  Og kan "genkende" den fine hylde...........for sådan en har jeg også.
  Dejligt med et sted til vores nips.
  Er vild med alle de dejlige skind du har..........de hygger rigtig meget.
  Vil også lige sige at jeg altid nyder alle dine dejlige kommentar på de forskellige blogs.
  Håber at du måske holder åben have i år...........da vi planlægger at besøge det nordlige Jylland .
  Mange kærlige hilsener Jette (mit lille gods) Sjælland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.

   Hvor blev jeg også bare superglad for DIN kommentar. Tusind tak for den. Hvor er det dejligt at høre, at I også nyder livet i en udestue. Ja, nips det MÅ vi ha`:o)

   Vi nyder også at sidde på de varme skind, kan du tro. Og det gør de firbenede også:o)

   Ja, vi har valgt at åbne forårshaven to weekender i maj. Datoerne er 17-18. maj og 24.-25.maj. Programmet vil blive offentliggjort på vores hjemmeside, så snart som muligt. Håber, og tror det bliver i løbet af denne uge. Vi skal lige have de sidste udstillere på plads.

   Så nu krydser vi fingrer og tæer for, at løgblomstringen peaker på lige netop disse to weekender. Please, vejrguder!:o)

   Det kunne være hyggeligt at få besøg fra Sjælland. Husk at give jer til kende, hvis I kommer:o)

   Mange kærlige hilsner retur

   Slet
 18. Tillykke til jer begge to med det smukke og SÅ fint indrettede himmel-nyde-hus. Først blev jeg helt forskrækket - uhhh, har de taget en bid af haven, men jeg har haft luppen fremme, og tror nu, at det er bygget på den eksisterende terrasse. Jeg kigger billeder, og kigger ud på mit drivhus - og bliver helt ked af at mit er proppet med opbevaringsting (pynt, potter og sarte planter) - tænk hvor kunne der gøres meget indretningsmæssigt dèr - jeg har ikke varme i mit drivhus, men så snart det bliver lunere ..... SÅ skal der ryddes op, ser jeg nu - og på Durups smukke billeder - aner jeg tilmed et lille bogtip, som jeg må nærstudere :) :) Må I få mange lykkelige timer i det nye himmelhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi.

   Jeg skal fluks komme med et dementi og forebygge et evt. begyndende mavesår på Sussinghurst:o) Der er IKKE, jeg gentager...der er IKKE taget så meget som en centimeter af haven:o) :o) Du har en rigtig god lup, for det er nemlig på fundamentet af den tidligere terrasse, vi har fået sat glashuset op. Der blev muret en sokkel på 65 cm ovenpå, så det giver en rigtig god højde og rumfornemmelse inde bag glasset.

   Ja, det er ikke altid så rart at kigge på opbevaringsting, men eet sted skal det jo være. Måske du kunne få bygget et lille lukket pottingshed, som så kan bruges til vinteropbevaring:o)? Et pottingshed står meget højt på min ønskeliste, men sig det endelig ikke til Syrenprinsen, for nu tror han lige, at jeg ikke har flere projekter i ærmet:o)

   Tusind tak for din dejlige kommentar.

   Mandagshilsner fra Klisterkanalen

   Slet
 19. Ja det er så her det godt kan ærgre man bor på 2. Sal......

  SvarSlet
 20. Ja det er så her det godt kan ærgre man bor på 2. Sal......

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Haveheks.

   Har du ikke en lille altan, deroppe på 2.sal? Så kan du jo få dig et sødt lillebitte væksthus deroppe?

   Mange hilsner

   Slet
 21. Jeg kan da godt forstå at det er en sand glæde det skønne drivhus! Hold da op hvor er du god til at indrette! Jeg blev da også helt forelsket og jeg har endda en dejlig udestue.....og jeg under alle at få et glashus, for man får virkelig det skønne lys ind under huden, og det er nok til at få én helskindet igennem vinteren.
  Det er et lækkert gulv med matchende vindueskarm I har valgt... Det er bare så smukt gennemført. Flot stil. Stort tillykke og en tak for et dejligt humørfyldt indlæg....og smukke billeder fra Susan's hånd ikke at forglemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære .

   Tusind tak for din søde kommentar. Ja, jeg under også alle at få et glashus. Det betyder helt utroligt meget, at man kan gå ud og tanke lys op. Det virker som en energi-transfusion. Idag skinner solen her på Mors og der skal ikke mange solstråler til, før der bliver en behagelig temperatur og dermed en forårsagtig "feeling" derude. Jeg kan godt forstå, at du også nyder din dejlige udestue. Måske sidder du der lige nu, og får din daglige energitransfusion?:o)

   Vi er også meget glade for valget af de gamle mursten. Der er så meget sjæl i dem.

   De kærligste hilsner fra lysnarkomanen

   Slet
 22. Så vakkert du har det i veksthuset! Jeg blir "grønn" av misunnelse, for jeg bærer også på en stooor drivhusdrøm. Takk for en hyggelig kikk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vigdis.

   Grøn er en flot farve, så du er garanteret rigtig pæn:o) Drøm endelig videre. Uden drømme visner vi. Og drømme har det jo med at gå i opfyldelse, fordi vi tiltrækker os det, vi fokuserer og tænker mest på.

   Keep on dreaming:o) Og tak for din hyggelige kommentar

   Slet
 23. Sikke dog et fantastisk dejligt vinterrum! Jeg er også en af de mange som synes at jo flere år der løber på fødselsattesten, jo sværere og mørkere bliver vinteren at komme igennem....og hvordan kommer vi så igennem den, spørger du....tjahhhh...jeg sætter hyacinter til drivning i kælderen så de kan lave et tidligt forår i vindueskarmen i januar, og så har gemalen (ja, han er altså ikke nogen syrenprins, men jeg har set ham på en gylden pony, og det er jo også noget værd, og desuden har jeg haft ham fra han var hvalp!) og jeg fundet en skøn vinterhobby. Vi laver vores egne grillpølser! Det er besværligt, køkkenet ligner noget, som hele den russiske hær har passeret i strækmarch og man skal være to som virkelig KAN samarbejde, men det er
  hyggeligt og vi griner og taler om præcis den sommeraften, hvor vores "hot'n spicy" oksepølser skal grilles.
  -og så har vi nogle dejlige brede og sydvendte vindueskarme, hvor vi laver vores eget lille forår.
  -men bortset fra det kunne jeg også godt tænke mig et "Glashus" som dit, et udekøkken, en større køkkenhave, et hønsehold...og.....og....og

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte.

   Tusind tak for en herlig humoristisk og livsbekræftende kommentar :o) Det er slet ikke så tosset at have haft sin Cowboy på den gyldne hest, fra han var hvalp. Så er der jo meget større chance for, at afrette hvalpen, så den bliver nemmere at styre som voksenhund:o) Hvis ikke du havde haft ham fra hvalp, var jeres teamwork omkring grill-pølse-fabrikationen måske ikke gået helt så smertefri, som den tilsyneladende gør:o) Sammen at kunne agere i et køkken, som hele den russiske hær har massakreret, kræver virkelig et solidt og stabilt parforhold:o) Uhm, de pølser lyder dælme lækre. Jeg synes altså, det er en fantastisk hyggelig vinterpassion I har. At frembringe pølser, hvor hovedingrediensen er forventningsglæde, er da en herlig måde, at fordrive vintermørket på. Skøn tanke:o)

   Tak for et dejligt grin.

   De kærligste hilsner

   Slet
 24. Kære Tante Grøn,

  Hold da helt (vinter)ferie hvor er det smukt! Enkelt, let og herligt forårsagtigt. Jeg kan godt forstå, at du er lykkelig. Ganske givet din syrenprins og jeres datter ligeså.
  Hvor ville jeg ønske, at jeg også havde et sted hvor foråret kunne tages på forskud, tulipaner holde i månedsvis og drømme flyve. Drømme er der nok af - nu er din af glas blevet virkelig. Jeg synes virkelig, at det ganske enkelt er overdådigt flot! Tillykke.

  Kh Mathias

  Ps. Hvis Susan og Jesper læser med, skal de vide at jeg tager hatten af for deres talent udi fotografering. Billederne er virkelig stemningsfulde. Flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathias Emil.

   Tusind tak for dine flotte ord, som glædede mig meget. Det har i det hele taget været meget meget overvældende, at mærke al den varme fra jer søde kommentatorer, som af et oprigtigt hjerte kan glæde sig på andres vegne.

   Nu kommer jeg til at lyde som en meget gammel kone, men ved du hvad..... - du er så ung og har hele livet foran dig. Jeg er sikker på, at du får dig dit helt eget glasparadis en dag. Og jeg er ligeså sikker på, at alle dine andre drømme også går i opfyldelse. Drøm du bare, alt hvad du kan:o) Enhver virkelighed starter med en drøm. Hvor uopnåelig den end kan synes.

   Dreams are presents waiting to be unwrapped.

   De kærligste solskinshilsner fra det høje nord

   Slet
 25. Ihh, hvor er det smukt, jeres glashus! Kan fornemme, hvor dejligt det må være at sidde derinde og nyde livet. Stort tillykke med det og tak fordi vi må se med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente.

   Mange tak for din søde kommentar.Ja, der skal også være plads og tid til at nyde livet og en stille stund. Behovet for mere ro, stiger markant jo ældre jeg bliver.

   Solskinshilsen fra mig til dig

   Slet
 26. Kære Jytte og John. STORT tillykke (igen) med jeres supersmukke væksthus-orangeri-hangar. Hvor er det lykkedes helt fantastisk med indretningen, det emmer af hygge og stemning og ligner noget fra et boligblad. Jeg er ikke i tvivl om at de kommende vintre vil blive lettere at komme igennem, nu hvor du kan dyrke lysterapi i så smukke omgivelser. Og så fik vi også et lille glimt af det firbenede familiemedlem, som tydeligvis gerne vil være med til at råhygge i puderne... ;)
  Tak fordi vi måtte kigge indenfor i jeres vinterrefugium og så håber jeg der kommer en fortsættelse til foråret, når du går blomsteramok og folder alle dine talenter ud under glasset.

  Også en stor hilsen til Susan og Jesper for de smukke og stemningsfyldte billeder.

  Stort haveknus-og-forårsfornemmelse-hilsner fra fru friis. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Fru Friis.

   Ja, det er skønt med en mini-hangar:o) Jeg ved jo også, hvor meget du nyder og værdsætter dit dejlige glasparadis.

   Det er slet ikke noget problem at få Molly overtalt til en hyggestund i Europapallerne. Der behøves ikke engang lokkemad eller anden bestikkelse:o) Kattene har også indtaget deres faste udkigspositioner og yndlingssovepladser derude. Det er jo en helt Mini-ZOO til tider:o)

   Tusind tak for din skønne kommentar, søde Fniis:o)

   Knus fra Familien Gustensens Mini-ZOO

   Slet
 27. Vi er nok mange som lengter etter et glasshus og en av dem er meg :-) Gratulerer med ditt! Veldig inspirerende å se hva du har fått til og jeg har sterk tro på at også jeg skal få mitt ønske oppfylt! Hilsen Marit :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære norske jente deroppe i fjellet:o)

   Tusind tak for din kommentar. Ja, du skal også ha` dig et glashus:o) Keep on dreaming:o)

   Kærlige hilsner fra søsterlandet mod syd

   Slet
 28. Åh at kunne slænge sig på sengen - spise frokost i det skønne lys - eller bare pusle i den nye "hangar" :).... Så ville jeg sende taksigelser af sted for HOLD NU OP hvor har I lavet et rigtigt smukt sted.
  Forstår godt det med, at det nok bliver svært at vælge hvad der nu skal gro i orangeriet, - for hvordan kan man vælge fra? Vent et øjeblik....- for det er jo et luksusproblem. Og dem vil vi jo alle gerne have.
  Er dog helt sikker på, at det også løser sig så der bliver intet mindre end fantastisk. Tak fordi du altid giver mig et lille smil på læben med både den skønne bog, og dine søde hilsner på min blog, kære Jytte.

  KÆMPE KNUS fra mig
  Hils også Emma, John og Molly

  Sender de bedste hilsner fra min søde Gemal.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eva.

   Dine ord gjorde os meget glade, så tusind gange tak for dem. Eva, det smil smitter åbenbart, for du giver også altid mig smil på læben:o)

   Du har så inderligt ret. Luksusproblemer ER ikke problemer. Når det handler mere om at vælge fra, end at vælge til, så ER det et privilegium, og jeg kunne heller aldrig drømme om at være et utaknemligt skarn og beklage mig.

   Hils gemalen igen.

   Kæmpeknus retur fra os alle..... både to- og firbenede

   Slet
 29. Oohh det kalder jeg en vitaminsprøjte der vil noget. Skøn, med skøn på. Og hvor kan jeg følge dig i at tro der kunne være en masse der ikke kan være der hi hi. jeg ville ha det på samme måde. Nu kan du rigtig tyvstarte på foråret, meen pas nu på ikke at begynde at så for tidligt, det klør allerede i mine fingre så hvordan må det så ikke føles i dine??
  Jeg er èn af dem der bruger din bog som terapi mod forårsabstineser,, du skriver så levende at foråret føltes liige om hjørnet.
  En stor hilsen og tak for du hjælper med at holde lyset oppe, osse til dine fotografer.
  mange længselefterforårs hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gunvor.

   Du har altid været der med en sød kommentar til mig, lige siden de første danske haveblogs så dagens lys. Tusind tak for hver eneste een af dem. Også en stor tak for denne. Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan bruge min bog som terapi mod haveabstinenser:o)

   I år tror jeg faktisk, at jeg kan styre mig m.h.t tidlig såning. Jeg har de sidste år, haft kæmpestore udfordringer med, at finde plads, de rigtige lysforhold og rette temperaturer til alle mine planter og priklinger, fordi jeg har sået alt for tidligt. Tror du måske, jeg er ved at blive lidt mere tålmodig med alderen?:o)
   Hvis det klør for meget i dine grønne fingrer allerede nu, må du simpelthen gi` dem et dap, Gunvor:o)

   Hav en dejlig dag, med en snert af tidlig forår

   De kærligste hilsner og tanker

   Slet
 30. Kære Tante Grøn Tillykke med tilbygningen, hvor vidunderligt for jer! Det giver jo bare så meget at have et sådan glashus. Skal selv opføre et til sommer også fra Pavillon Danmark, ser ud til de får et travlt år :-) kh Tina LeBlomster

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina.

   Tak for din hyggelige kommentar. Jeg siger bare: GLÆD DIG:o) Glæder mig til at høre mere om dit Pavillon Danmark orangeri.

   Kærlig hilsen fra een, der er meget glad på dine vegne

   Slet
 31. Kæreste Jytte, hvor er det blevet dejligt alt sammen og det er jo først begyndt for nylig så hvad kan du ikke drive det til, dit liv under glas:o) Selvfølgelig ryster du smukke løsninger ud af ærmet godt hjulpet af din dygtige handymand og det er bestemt ikke altid pengepungen der har betydning for en smagfuld indretning. Jeg synes at det ser ud som en million og jeg får lyst til at smide mig i flyderen og suge alle detaljerne til mig. Skønt, skønt, skønt
  Knus og hilsen til jer alle tre fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Lisbeth.

   Tusind tak for din søde og hjertevarmende kommentar. Du skal da bare komme og smide dig i flyderen sammen med Molly og suge sol og lys til dig:o) Så kommer jeg og serverer en kold drinkS til dig:o) Bekårs ju ar wørtj it:o)

   Knus fra alle os til alle jer

   Slet
 32. Kære Tante Grøn og Syrenprinsen
  Hvor er det skønt, smukt, fantastisk - og hvor har I fortjent det. Den nydelse, det giver jer, lyser ud af både tekst og billede og smitter!!! tak for det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine.

   Mange tak. Hvor er du sød. Jeg er glad for, at du synes, at nydelsen er til at få øje og tage og føle på, for tro mig....NYDELSEN ER STOR:o)

   De kærligste hilsner

   Slet
 33. Kære familien Justesen

  Det var en KÆMPEstor overraskelse endelig at få et glimt af, hvordan det velfortjente glashus var kommet til at tage sig ud.
  Sikke et syn. Fotografjesper har forstået at fange en skøn stemning, og det hele ligner afgjort en drøm.
  I har fået indrettet jer helt vidunderligt, og der er mange ting og sager - både små og store - som jeg gerne ville have op under neglene. At se jeres drømmedejlige sted giver smil på læben. Jeg tror ikke jeg ville få lavet mange fornuftige ting, hvis jeg havde et sådant sted.

  Du spørger her i indlægget til, hvordan andre klarer den mørke tid. Selv flygter jeg ind i havebøger og haveudsendelser. Denne vinter "opdagede" jeg også de mange fotos, jeg har taget i min lille have, og blev - helt ærligt - målløs over hvordan den så ud om sommeren. Det er så let at glemme. Med andre ord: Jeg forkuserer (læs:indoktrinerer mig selv) på det lyse, der er i vente ved at svælge i smukke fotos og levende billeder.

  Tillykke med glashuset. Jeg glæder mig usigeligt på tobenede og firbenedes vegne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette.

   Tusind tak for alle de søde ord. Vi er glade for at huset falder i fruens smag. Der er jo ikke meget lyserødt derude:o)
   Kom du bare og negl:o) Så drager vi ad Sjælland til, og negler dit kagehus:o) For det er da for lækkert:o) Jeg ved lige præcis, hvor det skal stå. Vi har dog ikke nivelleret området på bakken plant endnu:o)

   Jeg mener nu stadig, at du kan finde et lillebitte hjørne til et mikro væksthus i din pragtfulde have, Nette. Et romantisk og feminint lille paradis, hvor poppedreng kunne sidde og skælde hele verden ud, når du lukkede døren:o) Og hvor du kunne sidde og reflektere over havelivets mange mysterier. All done in the very best of taste, ofcourse:o)

   Pøj pøj med operation x:o)

   Knus fra os alle

   Slet
 34. Hej
  Skønne billeder .. skønt sted. Bed specielt mærke i bordet/hylden lavet af gamle treller. Er der nogen der kender nogen på Fyn, der sælger treller? Har nemlig en gør-det-selv-mand i huset :-) P.t. er de til salg i gul og gratis + DBA i Århus og København.
  De fås også færdigbygget fra Ole Frank Design, som laver borde og bænke .. se mere http://frupedersenshave.blogspot.dk/2013/10/fin- hjemmelavet-trellebnk.html .. men han bor desværre helt i Holstebro... hmm
  Måske det bliver nødvendigt med en forårskøretur.

  Godt forår til alle :-)


  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karen

   Tak for din hyggelige kommentar. Altid dejligt med en handyman i huset. Har du prøvet af spørge efter murer treller i et murerfirma eller en anden entrepenørvirksomhed? Pøj pøj med eftersøgningen:o)

   Kærlig hilsen

   Slet
  2. Tak for dit svar .. ja, har tænkt tanken om der er en lokal håndværker, der kan undvære en af sine treller.... ;-)
   Mange hilsner
   Karen

   Slet
 35. Kære kære ven
  Jeg bliver jo nok den første der for alvor kan sige at jeg har ligget i din seng.
  Glæder mig utrolig meget til at vi skal kikke stjerner sammen.
  Jeg er utrolig stolt at at være din nære ven, og jeg værdsætter det rigtig meget.
  Du lære mig en masse ting og du overrasker mig gang på gang.
  Du ved allerede hvad jeg vil sige til dig , jeg elsker dig kære søster.
  Vi ses meget snart og så husk lige at kom til rette udgang næste gang. "Bonderøv"
  Hjertelig tillykke med dit orangeri.
  Hvor er det bare super smukt.
  Det enste der mangler er mig med en kop varm cacao for at pynte.
  Kærlig hilsen til jer allesammen.
  Kærlig hilsen Paw Jensen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Captain Green to crew....Captain Green to crew:o)

   Kære lillebror:o)

   HVOR blev vi dog glade for din søde hilsen, kære Mr Jetlag:o)

   Ja, du bliver nok den første til at overnatte i Europa-pallerne. Men så vidt jeg ved, bliver du ikke alene, om at overnatte ude i glashuset, for jeg ved jo, at du går og træffer halvfrække aftaler, ligeså snart du møder nogle søde damer fra Ringkøbing-egnen, på alle de havestier, du betræder:o)

   Var der ikke noget med, at du og en sød vestjysk dame fra RIngkøbing-egnen med egen altan, skulle dele en bæreposefuld slik og ligge og f(n)ise hele natten heroppe i bakkeland?

   Jeg glæder mig også helt utroligt, til vi skal kigge stjerner sammen. En skam, du ikke skal indvie sengen inat, for JEG skal ihvertfald ud og kigge efter ISS satelitten, du ved Den Internationale Rumstation, som drøner rundt over den sydvestvendte himmel lige nu. Jeg har noget med flyvende subjekter, ved du:o)

   Når I flyver over glashuset om natten, må du huske at bede piloten om at vippe med vingen til mig, når jeg iført min flyverdragt ligger derude i min flyvergrill og spotter:o) Så lover jeg, at vinke tilbage:o)

   Jeg elsker også dig, kære Paw og jeg er også rigtig glad for at være så priviligeret, at have dig som ven.

   Næste gang vi skal hente dig i lufthavnen, så skal vi nok finde den rigtige udgang:o) Men sådan en...øh.. verdensdame som mig, er altså ikke vant til at færdes i så små lufthavne som Ålborg, at du ved det....host host:o) Så lille en lufthavn er da umulig at finde rundt i....øh!:o)

   Ja, det ville pynte gevaldigt, hvis du sad og slubrede en kop varm kakave i dig ude på rensdyrskindet:o) Og du kan selv være en bonderøv, din ojjer!!:o)

   På forhåbentligt snarligt gensyn.

   Knus og kærlige tanker til dig, din kæreste og din familie i det sønderjyske


   Slet
 36. Søde, jeg er så stjerneglad på dine vegne. Stort tillykke med din drøm af et glashus. Super smukt indrettet. Godt gået af dig og John. I har virkelig fortjent det. Venter med spænding hvad det næste bliver. Vi har noget at leve op til her på øen :). Tusind tak for den store inspirationskilde du er .
  Lækre billeder Jesper Durup har taget.

  Knus og kærlige tanker fra Kæret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej dejlige Maggie:o)

   Tusind tak for din glæde på vores vegne. Den rører os simpelthen så dybt. Du er en stjerne på Nordmors` himmel, ja du er. Du har virkelig også fortjent det orangeri, du så brændende ønsker dig og jeg er et hundrede procent sikker på, at du bliver den næste på øen, der får et glasrefugium. Jeg ved jo, at det allerede er på tegnebrættet og giver søvnløse tankemyldernætter i din kreative hjerne:o)

   Ja, John ved det ikke, men jeg har en hemmelig bog, hvor jeg skriver og tegner nye drømmeprojekter i. Den er gemt meget langt væk lige nu, for hans furer i panden er ved at glatte sig ud og han tror, vi er ved vejs ende, med projekterne.

   Imorgen skal vi lægge påskeæg sammen og det bliver SÅ hyggeligt. Så kan vore mænd få lov at ruge dem ud:o)

   Gokkede knus og gakkede kærlige hilsner fra skrukhønen

   Slet
 37. Hej Jytte og John
  Stort tillykke med glasslottet
  Husk vi kun har haft 14-16 solskinstimer i jan. I bliver ikke til at styre på en tønder land, når i bliver solbombet ;-) her til foråret.
  Meget smukt og smagfuld indrettet drivhus .
  pist...................... der kan tages/bygges plads op i højden
  Det kan I se til Sommer, når vi holder åben have

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ege.

   Tusind tak for din søde og venlige kommentar. WOW det lyder dejligt, hvis vi bliver så solbombede, at energiniveauet vil nå astronomiske højder:o) Jeg kunne godt bruge lidt ekstra energi lige nu.

   Psssst.....pst...det lyder utroligt spændende det der, med at bygge op i højden. Det må vi helt bestemt op og kigge meget nærmere på. Vi drømmer faktisk om et lille havetogt nordenfjords til sommer. Så kunne vi besøge jer, Thyboesminde Stauder og et par andre fristelser, hvis der er tid til det hele. Det kunne være skønt. Nu vil jeg holde øje med jeres hjemmeside.

   De kærligste hilsner fra den solskinsunderernærede og gemalen

   Slet
 38. Kære Tante Grøn
  Jeg er langt bagefter her, men nu fik jeg endelig set med. Hvor ser det bare godt ud, og hvor er det dejligt, at dit glashus kan hjælpe dig igennem vinteren. Jeg kan godt lide, at det var muligt at indrette billigt, når nu pengene ikke var til alt det, du kunne tænke dig. Det ser jo flot ud alligevel, og så er det moderne.
  Min pavillion hjælper ikke meget om vinteren, da er det for koldt derude. Der var ingen steder, vi kunne bygge et glashus til huset, sagde Bent, så jeg måtte "nøjes" med pavillionen, men den er jeg nu også meget glad for.
  Snart kommer foråret, så kan jeg nyde den igen - og du kan igen nyde din smukke have.
  Kærlig hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 39. Kære LIsbeth.

  Også rigitg skønt med en kommentar fra dig. Tak for den. En pavillon eller anden form for hus i selve haven, må nu også være fantastisk hyggeligt. Man ser jo også pavilloner dukke op i flere og flere haver. Folk har fået øjnene op for, at det giver velvære at være ude i det fri, og så alligevel være inde. Det danske vejr er jo en kende omskifteligt.

  Ja, snart kommer foråret - gudsketakoglov for det. Er det ikke bare en svimlende tanke, at vi nu kan have blomster i haven igen helt frem til oktober-november? Jeg har en lille samling små glas og vaser med vintergækker til at stå lige her ved siden af mig.
  Duften er himmelsk.

  De kærligste hilsner fra den ene øbo til den anden

  SvarSlet
 40. Det glæder jeg mig godt nok til at se i virkeligheden:-) Vi ses!! Anne, Staudestedet

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne.

   Vi glæder os også meget til at se dig til maj. Tag nu rigeligt med guf med:o) Vi er så glade for, at du vil stille op med dit lækre plantesalg til vores åben have og orangeri arrangement. Jeg er begyndt at fordre sparegrisen, så den kan blive tyk og fed, inden du kommer med alle dine skønne fristelser:o)

   På glædeligt gensynshilsner

   Slet
 41. Kære Tante Grøn.
  Stort tillykke med det superdejlige glashus, sikke en glæde. I kommer næsten til at bo derude, for lyset gør så godt, sammen med haven lige på den anden side af glasset. Jeg forstår til fulde din glæde og begejstring over grene og forårsløg i rigelige mængder, jeg bliver simpelthen i så godt humør af sådanne syn og dufte. Det er jo lige det der gør at vi kommer igennem vinteren. Forventningens glæde og drømme om det kommende forår og sommer.
  Endnu engang tillykke med jeres nye liv i glashuset.
  Kærlig hilsen
  Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. PS. Rigtig flot indretning, lige min smag, elsker genbrug. Glæder mig så meget over at ting som er forsmået af den ene er guld værd for den anden. Det er så nemt at købe og smide væk, men ting får sjæl og historie når de bliver brugt, og genbrugt. Mine kæreste ejendele er næsten alle genbrug. Det gælder både i huset og i haven.

   Slet
  2. Kære Anette.

   Tusind tak:o) Men jeg er nu ikke nær så dygtig til at finde og anvende genbrugsguld som du er. Du har et helt særligt talent, hvad det angår, og det er virkelig beundringsværdigt, så smukke ting du kan skabe af andres "affald".

   Idag havde jeg en sød veninde på besøg og vi lavede Fru P. påskeæg, og ih hvor vi hyggede os med at sprøjte beton ned i de mange æg. Syrenprinsen var mureroppasser:o) Tusind tak for den gode ide. Nu skal vi ikke have æggekage de første par dage:o)

   Kaffen og kagen blev nydt i glashuset i en dejlig varme, da vi var færdige med at "gratte". Det dejlige solskin varmede det hurtigt op derude. På sådan en dag, føler man sig næsten som genfødt.

   Du som er så fantastisk dygtig til at lave skilte, skulle næsten lave et, hvorpå der stod: "One mans trash, another mans treasure".

   Kærlig hilsen og godnat

   Slet
 42. Kære Tante Grøn,

  ih hvor er det altså et flot væksthus og meget meget dejligt indrettet, du ser ud til at være en rigtig ørn på det område. Og så synes jeg det er meget inspirerende at se, hvad man alt kan lave af genbrugsting - ihvertfald hvis man har en begavet snedker!! Jeg kan rigtigt god følge dig i, at det må være så dejligt at have et udested også om vinteren hvor man kan sidde og kigge stjerne og drømme sig til at foråret snart kommer. Desværre er vi kun i Danmark i marts, ellers ville vi helt sikkert gerne være kommet forbi.

  Mange hilsener fra

  SvarSlet
 43. Der skulle stå

  Mange hilsener fra

  Helle i det schweiziske, hvor den blå lungeurt gror!

  SvarSlet
 44. Nåh, er det dig Helle i Schweiz:o)

  Tusind tak for din dejlige hilsen-. Det er nu lidt hyggeligt, sådan at skrive cyberspace breve til hinanden, på næsten god gammeldaws facon:o)

  Jeg håber din blå lungeurt stortrives i det schweisiske.

  Ja, det er fantastisk at have et udested, man kan nyde indendørs, for det danske vejr er jo en lunefuld størrelse. Det er så hyggeligt at kunne sidde inde bag glas og nyde regn- og snevejr uden at blive våd og klam Så i vinterhalvåret har det bestemt også sin charme. Nu mangler jeg bare lige en stjernekikkert:o)

  Hils i Karby.

  De kærligste hilsner og tanker fra dit vemodige hjemland

  SvarSlet
 45. Kære Tante
  Så nåede jeg osse forbi! Det lille hjerte hopper og danser af glæde på jeres vegne! Et drivhus, en glasboble, et kalejdoskop! Og så med kakkelovn..suk hvor er det fantastisk! "Det er jo som en drøm - det var vel en overraskelse" som Askepot siger.
  Og tak for tippet! Din fotograf har gjort et smukt stykke arbejde. Man fornemmer nærmest den lette susen udenfor og knitren fra kakkelovnen. Selvom jeg lytter intenst kan jeg ingen snorken høre - bare en masse bladren og latinske gloser ;-) Tror minsandten det er frøkataloger! Jo der dufter af tryksværte blandet med brænderøg og kaffeduft.
  Må i få mange skønne timer der - stoppropmættet af lykke.
  Her fodres jeg med forårsblomster fra L. "Jeg har købt de der ranunkulus som ikke vil i haven - man kan godt få dem i potter!" Javist ja ;-)

  Stort knus fra
  Cendie

  SvarSlet
 46. Kære Cendie.

  Hvor dejligt, at du også nåede forbi. Og som altid, er du ikke nærig med hverken kærlige eller søde ord. Du har bestemt ikke et lille hjerte. Det er både stort og varmt.

  Jeg er lige flygtet ind ude fra haven. Det var alligevel for koldt og bidsk til havearbejde idag. Uha, og så en haglbyge lige i hovedet. Jeg har haft så travlt med at tænke i væksthus, at jeg slet ikke har haft tid til at nærstudere mine engelske frøkataloger, men på sådan en kold dag, er det tid at tænde op i brændeovnen og flygte ud i glashuset og sætte fede krydser ved de frø, som frister. Og så kan haglbygerne bare komme an, kan de. Ja, og kaffekruset skal naturligvis med:o) Du har sandelig en god næse:o)

  Tænk, jeg fandt en himmelsk blå "Kaj Munk" anemone i blomst ude i haven. Fuldt udsprunget og smuk, som jeg ved ikke hvad.

  Hvor er det godt, at L forkæler dig med smukke ranunkler. Bekårs ju ar alså wørht it:o) :o)

  Stort knus retur til dig, Cendie

  SvarSlet
 47. Jeg tilslutter mig ;-) med bemærkning om, hvor SKØN en plet du har - må sige dit glashus sparker r.. elsker din stil...TILLYKKE.

  SvarSlet
 48. Kære Grethe.

  Tusind tak for endnu en dejlig hilsen. Jeg har lige været inde på din blog, og jeg skulle da lige hilse og sige, at det også er et helt fantastisk skønt og charmerende glasrefugium, du er ved at få bygget. WOW med WOW på. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan du får det indrettet:o) Også et stort tillykke til dig. At have et glashus burde være en menneskeret. Måske vi skal det tilføjet hos Menneskerettighedsdomstolen?

  Kærlige hilsner fra glasdrømmeren

  SvarSlet

ANNONCE