Hvad er godt grej – godt havegrej? Hvis du spørger mig, så er det den gode spade eller den både funktionelle og smukke håndskovl. Hvis du spørger min mand, vil han helt sikkert nævne sin havetraktor eller den ualmindeligt larmende hækkeklipper, der kræver høreværn under brug.


MÅNEDENS LEDER: LONE

Nogen vil måske mene, at den slags skulle forbydes, men de 4 timer, hvor manden min klipper hæk, tror jeg næsten, at han nyder at gå i haven (kun næsten). Og den glæde tænker jeg faktisk, at mine naboer forstår – og under mig!

Som du sikkert ved, så er vi fire skribenter her på HAVEFOLKET. Vi er alle fire kvinder – ligeligt fordelt i 30’erne, 40’erne, 50’erne og 60’erne. Og sjovt nok er der ikke et eneste stykke larmende grej mellem vores favoritter. Måske fordi vi kvinder ikke er til larm i haven. Måske fordi det pr. tradition er mændene, der kaster sig over de larmende opgaver – fordi det er dem, de synes er sjovest? Jeg ved det ikke, men jeg ved, at vi alle fire helt vildt gerne vil høre, hvad du synes er “godt grej”. Derfor sendte vi i januar en udfordring ud i æteren – en udfordring til dig om at sende os en kort beskrivelse, en anmeldelse, af godt grej fra din havesamling. Desværre har ikke mange fattet pennen, men vi håber, at du har lyst til at nå det her i starten af februar.

Klik evt. her for mere info.

Og hvorfor er det så, at vi vil bede dig om, at skrive lidt til os?

Jo, ser du. Måske har du – ligesom jeg – brugt tid og penge på ikke så få fejlinvesteringer til haven. Købt den der smarte ergonomiske kost, der bare slet ikke fungerer i praksis, eller taget et vandingsanlæg ned af hylden i det lokale byggemarked, fordi det var billigt, for bagefter at kunne konstatere, at anlægget kun holdt i få uger med utæthed i alle ender og kanter til følge. Måske har du købt dig en havetraktor, der kørte og slog græsset perfekt, men bare ikke kunne nå alle de hjørner af haven, du skulle klippe – fordi skæret er monteret under maskinen og ikke foran. Ville du så ikke gerne have læst det gode råd, inden du købte?

Så – fortæl! Derved sparer du måske en havekollega for en ærgrelse, eller hjælper én i den rigtige retning mod at få haveglæde ud af godt grej! Eller en anden skriver en anmeldelse, der hjælper dig på vej. Imens du skriver, er vi ved at gøre klar på kontoret med artikler omkring råd og tanker vi gerne selv vil give videre til jer læsere – om boltsaks, pælebor, baljer og meget mere.
Velkommen indenfor til en måned om havegrej og alt muligt andet!

Månedens artikler om GODT GREJ:

TUBTRUGS TIL HVAD SOM HELST
Der er næsten ikke grænser for, hvad disse plastikspande kan anvendes til i din have. Og du kan selv vælge om der skal være pang på farverne, eller om de skal være diskrete.

HAVEKONSTRUKTIONER
Egentlig skal der ikke så meget grej til, når man bygger konstruktioner, såsom pergolaer, rumdelere og hegn i haven. Læs med her, hvor vi fortæller, hvad du skal bruge.

 

MIN BOLTSAKS
En boltsaks, tænker I nok! Hvad er det for et underligt redskab at skrive om? Men for mig er en boltsaks helt uundværlig i haven.

TRILLEBØREN FOR DEN VELUDSTYREDE
Har du problemer med at få det hele med dig på din runde i haven? Så se lige denne løsning fundet i en lille charmerende by i Canada.

GÅ IKKE NED PÅ UDSTYRET
Man skal for alt i verden ikke gå ned på udstyr! Det har af en eller anden grund altid lydt for mit indre øre.

 

 


Læs eller genlæs også tidligere artikler om emnet:

LÆKKERT GREJ
Beskær, når kniven er skarp!
Sådan lyder et gammelt gartnerråd.
Men hvilken kniv?

VIS MIG DIN DAMETASKE
Det er ikke småting, der kan være i en dametaske, siger man. Mon det også gælder mænd? Og mon det gælder “havedametasker”? Vi tager et tjek.

SLIB DIN SAKS
Udstyret skal være i orden, det ved vi godt! Men hvor tit får vi slebet værktøjet? Jeg vil i hvert fald i gang med mit efter at jeg har set, hvor nemt det gøres. Lisbeth viser her hvordan.

Lederen er alene et udtryk for skribentens personlige holdninger og betragtninger.