onsdag den 19. marts 2014

HVILKEN FARVE ER DU TIL?

PLANTER

Hornvioler står lige nu i alle verdens farver på planteskolerne og venter på et nyt hjem. Hvilken farve tager du mon med hjem?

TEKST & FOTO: LONE


Hornvioler
Hornvioler må bestemt være Guds gave til foråret og forsommerens krukker - det er jeg overbevist om. Passer du godt på dem med vand og stiller dem lidt beskyttet, når de varme dage kommer, så har du glæde af de søde (og ovenikøbet spiselige) blomsterhoveder langt ind i efteråret. Kig med her og få stimuleret din lyst til at gå på hornviolshopping - eller måske bare passe godt på dem, du allerede har!

Vi har fundet eksempler i massevis af farver. Ens for alle eksemplerne er dog, at samme krukke kun indeholder én type af hornvioler, så det bliver et helt hav af samme fine nuance. Let og ligetil!

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler

Hornvioler
Hornvioler

Vil du pimpe krukkerne lidt, kan du plante hornviolerne i stativer, hvorved de også får støtte, når de med tiden bliver lange i deres stræk efter solen.


Bliver violerne lidt triste at se på i løbet af sæsonen, kan du klippe dem ned, lade dem stå lidt beskyttet i halvskygge, og passe dem med vand, til de igen skyder op og dækker krukken med masser af blomsterflor.

13 kommentarer:

 1. Elsker hornvioler. Stedmoder bliver lidt for voldsomme for mig. Det er især de lilla nuancer jeg holder af. Fik en masse frø af en på facebook, som skulle være fine pastelfarver. De spirer fint, så det bliver spændende at se næste år når de blomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det præcis også. Måske fordi stedmoderen kan finde på at klappe lidt sammen i regn og rusk, men hornviolerne altid står kækt. Spændende at se hvad du får ud af dine såninger!!

   Slet
 2. Så artig å se hvor forskjellig man er, det viser seg jo blant annet i valg av farger. Jeg varierer litt fra år til år. I år har jeg startet med hvite, men har kun en ennå da :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De hvide er nemlig også bare så fine.
   I år har jeg set dem rigtig mange steder står i kurve af grå pil.
   Det er så smukt :-)

   Slet
 3. Åh, ja hvilken farve? De blå er et must, og de violette. Og så de lysegule og hvide og varmt orange - for slet ikke at tale om de helt sorte dem vil jeg heller ikke undvære:o)
  Jeg må overgive mig for jeg elsker hornvioler i alle farver:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. - De er altså også bare helt vildt skønne :-))

   Slet
 4. de er den bedste lille blomst.. elsker dem allesammen. har ledt efter den næsten sorte i år, men har ikke fundet den..-.den er rigtig god til mange ting

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. har du mon prøvet at lede ved stauderne på planteskolen? Hvis det altså er 'Molly Sanderson', du tænker på, så plejer man at kunne finde den der. Jeg købte en del af dem sidste år og har dem i krukker med græsser. Dejlig kombination, faktisk :-)

   Slet
 5. Jeg elsker de hvide...og imorgen må jeg købe mig nogle flere ♥
  Havehilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en dejlig torsdagsplan :-) At købe hornvioler!
   Tror jeg hopper med på vognen. Man kan ligesom ikke få for mange - vel :-)

   Slet
 6. Uhadada ;-) Jeg stod faktisk i går og var i vildrede om hvilken farve det skulle være. Det endte med at jeg købte tulipaner i stedet for;-) - Jeg tror faktisk jeg vil have nogle hvide i år . - Det er en fantastisk plante, den bliver ved med at blomstre i en uenlighed!
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Åh, jeg bliver helt blævret og blød om hjertet, når jeg ser alle disse dejlige hornvioler. Mine ER indkøbt og venter bare på at blive plantet i krukker. Farverne på mine er lyseblå, mørkeblå, hvide, lyserøde/beige og orange. De er så højt værdsatte her om foråret, fordi de er de første vækster, der for alvor giver farve, spræl, dynamik, energi og liv til den stadig halvslumrende have.

  Cornutaknus

  SvarSlet
 8. Mit umiddelbare svar var - blå blå blå - meen, når man så ser alle de skønne farver på billederne, så kan jeg godt komme lidt i tvivl!! Blå og lila er dog mine yndlingsfarver.

  Helle

  SvarSlet

ANNONCE