Kløver kan være irriterende i græsplænen og blive en pestilens i bedene, men i krukker er de mange sorter i grønne og bordeaux nuancer så smukke.


TEKST & FOTO: LONE
Kløver, trifolium repens

Har du mon prøvet de forholdsvis nye sorter af hvidkløver, Trifolium repens? De fås i et væld af sorter med kombinationer af bordeaux, mørke og lyse grønne farver på bladene og hvide eller lyserøde blomster. Alle er de smukke i havens krukker, og uanset havestil så er der sikkert også en kløver, der passer til din have. Her ses bare tre af de mange muligheder, der er på markedet.

Kløver, trifolium repens
‘ISABELLA’

I KRUKKER
Man kan sætte én eller flere trifolium i en krukke for sig selv og nyde det smukke løv uden indblanding fra andre planter og farver. Eller brug dem netop som basis for andre planter – fx som bund for høje sommerblomstringer som dahlia eller kæmpeverbena.

Kløver, trifolium repens
‘DRAGONS BLOOD’

PASNING
Planterne skal helst holdes fugtige. Gød ofte i perioden fra april til september – ja, faktisk skal du blot passe dem som mange velkendte sommerblomster – godt med vand og gødning.

Kløver, trifolium repens
‘SPRING’

 

Trifolium holder af en solrig placering, men kan også plantes i halvskygge. Står den i en krukke, skal den vandes regelmæssigt, da den ikke holder af tørke. Skulle den tørre ud, vil den dog hurtigt komme sig efter igen at blive vandet. Bliver planterne for ranglede, kan de klippes tilbage næsten til jordniveau. Herefter skyder de igen og bliver tætte.


KløverPssst. Har du helt afgrænsede bede i fx terrassen, er de også velegnede her. 

kløver

 

Få mere inspiration til sommersæsonens krukker:

krukker i havenEN SOMMERLIG KRUKKEHAVE
Sommerhuset her er i brug på fuld tid godt 2 måneder om året, hvor familien flytter helt ind og lever deres liv 100% i sommerlandet – også mens der arbejdes i byen og børnene går i skole. I år startede første weekend i huset med etablering af en ny have – en krukkehave!

krukkehave, krukker

KRULLS KRUKKEHAVE

I Odense ligger der en helt fantastisk krukkehave. Kom med ind og kig!

Krukker i haven

ENKLE IDEER TIL KRUKKERNE
Se med og få inspiration til enkle beplantninger i havens krukker.