tirsdag den 13. maj 2014

KLØVER PÅ TERRASSEN

TEMA: INDRETNING AF TERRASSEN

Kløver kan være irriterende i græsplænen og blive en pestilens i bedene, men i krukker er de mange sorter i grønne og bordeaux nuancer så smukke. 

TEKST & FOTO: LONEKløver, trifolium repens
Har du mon prøvet de forholdsvis nye sorter af hvidkløver, Trifolium repens? De fås i et væld af sorter med kombinationer af bordeaux, mørke og lyse grønne farver på bladene og hvide eller lyserøde blomster. Alle er de smukke i havens krukker, og uanset havestil så er der sikkert også en kløver, der passer til din have. Her ses bare tre af de mange muligheder, der er på markedet.

Kløver, trifolium repens
'ISABELLA'

I KRUKKER
Man kan sætte én eller flere trifolium i en krukke for sig selv og nyde det smukke løv uden indblanding fra andre planter og farver. Eller brug dem netop som basis for andre planter - fx som bund for høje sommerblomstringer som dahlia eller kæmpeverbena.

Kløver, trifolium repens
'DRAGONS BLOOD'
PASNING
Planterne skal helst holdes fugtige. Gød ofte i perioden fra april til september - ja, faktisk skal du blot passe dem som mange velkendte sommerblomster - godt med vand og gødning.

Kløver, trifolium repens
'SPRING'


Trifolium holder af en solrig placering, men kan også plantes i halvskygge. Står den i en krukke, skal den vandes regelmæssigt, da den ikke holder af tørke. Skulle den tørre ud, vil den dog hurtigt komme sig efter igen at blive vandet. Bliver planterne for ranglede, kan de klippes tilbage næsten til jordniveau. Herefter skyder de igen og bliver tætte.

KløverPssst. Har du helt afgrænsede bede i fx terrassen, er de også velegnede her. 


kløverFå mere inspiration til sommersæsonens krukker:

krukker i havenEN SOMMERLIG KRUKKEHAVE
Sommerhuset her er i brug på fuld tid godt 2 måneder om året, hvor familien flytter helt ind og lever deres liv 100% i sommerlandet - også mens der arbejdes i byen og børnene går i skole. I år startede første weekend i huset med etablering af en ny have - en krukkehave!


krukkehave, krukker
KRULLS KRUKKEHAVE
I Odense ligger der en helt fantastisk krukkehave. Kom med ind og kig!Krukker i haven
ENKLE IDEER TIL KRUKKERNE
Se med og få inspiration til enkle beplantninger i havens krukker.

3 kommentarer:

 1. Dem har jeg ellers ikke turde kaste mig ud i, jeg har altid troet de hurtig blev kedlige og ranglede?? Men dem du viser her er da fine.. Rigtig flotte faktisk. Jeg skal på planteskole på fredag, officelt efter perlite, men det kunne være jeg kan smugle en plante eller to med i vognen?
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Ja de er skønne, jeg har haft dem i et par år i krukker.

  SvarSlet
 3. De er simpelhen så super smukke. Har en kæmpe krukke med de helt mørkerøde. De får lige en tur med grensaksen i foråret og så kommer de flot igen. De bliver tit beundret hjemme hos os, så budskabet bliver bragt videre fra min terrasse.
  Hilsen Heike

  SvarSlet

ANNONCE