søndag den 8. juni 2014

KENDER DU ET GODT HAVE B&B?

OM MAGASINET

Selvom  vi havefolk nyder at være i vores haver, så rejser vi også ud i verden. Og når vi rejser, så lægger vi mærke til andres haver, uanset hvor vi er og hvad vi skal. Hvis du kender til et godt have B&B, så sig det til os, så alle andre kan få glæde af det!

TEKST: KARINA & MARIANNE
FOTO: KARINA
Her ser du et eksempel på et rigtigt hyggeligt have B&B - altså konceptet seng og morgenmad i private boliger. Måske kender du ét, enten i Danmark eller i vores nabolande? Sig til, hvis du gør! 

Midt i strandbyen Løkken ligger det skønne Bed & Breakfast Villa Vendel. En skøn nedlagt købmandsgård med masser af sjæl og charme. Det var i forbindelse med et planlagt besøg til Haven i Hune, at Karinas familie faldt over den lille nordjyske perle. Kun omkring tyve minutters kørsel er der fra Løkken til Anne Just og Claus Bonderups dejlige have, og derfor et oplagt sted at bosætte sig, hvis man planlægger et besøg dertil. Der er selvfølgelig også mulighed for at bo i selve Haven i Hune, såvel som i Blokhus, der kun ligger i gåafstand derfra.

Villa Vendel ligger midt i det centrale Løkken, med blot 5 minutters gåafstand til stranden. Og det betyder, at man har alt i en behagelig rækkevidde. Det hyggelige Bed & Breakfast er indrettet efter alle kunstens regler, med hyggelige strandfund, friske blomster, kønne gamle møbler og skurede trægulve. Alle værelser og lejligheder er indrettet forskelligt, men holdt i nordiske og lyse toner, og den lille gårdhave byder på et lille drivhus, borde, bænke og dasevenlige liggestole.Den gamle købmandsgård blev bygget i 1913, og godt 70 år senere istandsat af de lykkelige nye ejere til gården. I 1984 kunne de slå dørene op og byde de første gæster velkommen på det nye Bed and Breakfast.

Villa Vendel v/H. Wulff
Harald Fischersvej 12, DK 9480 Løkken
+45 20 65 38 56
www.villavendel.dk


HVAD ER ET HAVE B&B?
Konceptet "B&B for garden lovers" er af mange kendt fra England, hvor havemennesker - samtidig med at de tilbyder overnatning - også kan byde gæsterne på havevandring og havesnak samt venlig vejledning med hensyn til besøg i skønne haver og parker i området. Vi tænker, at det må vi da også have her i Danmark, og vi har oprettet en side, hvor vi netop samler på de gode adresser.

FORTÆL OM DIT YNDLINGS-B&B
Du har ganske givet selv været på overnatning et dejligt sted. Sig frem, så vores læsere får glæde af det. Vi får ganske givet ikke afprøvet dem alle her på redaktionen, men vi vil gerne høre om dine oplevelser der. Vores opgave er derfor at være kanal for jeres gode forslag. Skriv gerne et link, hvis der er ét, adressen og kontaktoplysningerne samt et par linjer om stedet, og dét der gør, at der er haveskønt. På den måde vil vi gerne fremme haveglæden, også når havefolket er på farten.

Send dit forslag til redaktionen på info@havefolket.com. Mærk mailen "HAVE B&B".

Altså, HUSK:
 • Et vellignende foto af hus/have
 • Navn (inkl. fornavn og efternavn på kontaktperson)
 • Adresse
 • Kontaktinfo: Telefon & mail
 • Kort beskrivelse af dette B&B - herunder gerne lidt om havetype (romantisk, japansk, formel, etc. ) - hvor du fortæller, hvad der er særligt haveskønt ved netop dét her B&B.
 • Hjemmeside, hvor man kan læse mere om stedet.

Vi glæder os til at høre fra dig. Vi er nemlig mange havefolk, der skal på rigtigt mange haveture her til sommer.

17 kommentarer:

 1. Nøjjjj.... Hvor jeg glæder mig til at se en lang liste, så skal den være udgangspunkt for fremtidige overnatningsture. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør vi faktisk også! Og tak til dig fru Frødronning, for den gode ide! <3

   Slet
 2. Og så vil jeg foreslå at alle os med havegrupper på facebook deler dette indlæg på livet løs. Gi' den gas og lad os få lavet en fantastisk b&b for plantetosser-liste i Danmark. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yeeeeeeeee-ha! Yes og yes og yes! Du er fuld af dem (ideerne)

   Slet
 3. Helga Hald fra Idehaven og haveblogger ved samme navn har et skønt lille B&B for gardenlover
  Har ikke selv brugt det da vi bor i samme by ;-)
  Det er et smukt bjælkehytte i haven
  Selve haven er rigtig nuser og fuld af oplevelser
  Og så har Helga også en lille planteskole med mange gode og specielle ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ege. Ku man få en mail med kontaktoplysningerne? Vi samler alle de indkomne ideer på en menuside for sig, når der er mange nok.

   Slet
  2. kommer her
   http://www.idehaven.net/

   Slet
  3. Tusind tak, Ege.
   Jamen jeg vil da gerne føjes til den liste. Og jeg vil da glæde mig til at få en masse havenørder på besøg. Hvis I har brug for yderligere oplysninger, så kontakt mig bare på idehaven@idehaven.net.
   Tak I skønne Havefolk for altid spændende og interessante indslag og indlæg. Et kæmpearbejde I laver.
   Kærlige hilsener Helga

   Slet
 4. I er geniale. Tak for alle de smaskhamrende lækre ting I altid disker op med. Jeg labber det i mig ;)

  SvarSlet
 5. Føler os smigrede! ... For nu at tale lidt FB-sprog. Tak skal du have søde Evigglade Eva!

  SvarSlet
 6. Jeg savner lige lidt beskrivelse af haven hos overnævnte b&b. Eller er der kun gårdhaven ? Jeg glæder mig også til at se listen, vi bruger meget b&b.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven er en lille gårdhave og har for nyligt fået bygget et nyt drivhus i tro kopi af Anne Just og Claus Bonnerup's fra haven Hune. Drivhuset er bygget efter nøjagtige mål -og selvfølgeligt med designerenes og arkitektens samtykke...

   Slet
 7. Hej med jer! Allerførst: God pinse - og tak for alle jeres paragtfulde tiltag!
  En oversigt over B&B er en supergod idé. Der findes en skøn have ved Buresø i Nordsjælland med B&B. Har ikke selv overnattet der, men har været i haven adskillige gange - og blevet beværtet på bedste vis. Så jeg er sikker på, at alt er tip-top. Haven tilhører Hanna Maria Clement, og man overnatter i en blå-blå skurvogn, der tidligere har været Ib Spang Olsens atelier. se mere på www.hannashave.dk hvor der også er mange fotos fra både have og skurvogn.
  Og så tænkte jeg også på Fru Pedersens have i Vemb, der er jo også B&B. Har ikke selv besøgt den, men det har min datter - og hun siger, der er skønt. KH Nina

  SvarSlet
 8. har lige været på Gram have messe. Når vi er på de kanter bor vi på B&B i Ribe hos Sonja Burkal og Jesper Franch "Rebslagerhuser" Grydergade 6 29904726 - 20577622.Her får man virkelig god morgenmad. Der er ikke en stor have, men en skøn lille gårdhave og en skøn firkantet baggård, hvor man også parkerer. Rundt om ligger de små gamle huse med de skønneste haver. Derudover ligger B&Ben lige ved domkirken. Når man går rundt i byen er der masser af haver at se på. Nogle steder må man gerne gå ind og se haverne. Det er rent afslapning at gå rundt i Ribes gamle gader, prøv det.
  Hilsen Jette

  SvarSlet
 9. Her må Fru Pedersens have i Vemb lige være noget.
  Jeg har selv været der. En pragtfuld landbohave i engelsk stil.
  Her kan man overnatte i hendes skønne og fine skurvogn.
  http://www.frupedersenshave.dk/

  SvarSlet
 10. Ud over de fine forslag, der er stillet kan jeg varmt anbefale Pilehusets B&B. Det ligger i sin egen ille have i Susana Nielsens charmerende uhøjtidelige og dejlige have lige ned til Løgten bugt på Mols. www.pilehusetsbb.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marian,
   Tak for din anbefaling af Pilehusets B&B. Jeg vil straks kontakte dem for at høre, om de er interesseret i at komme på vores liste.

   Slet

ANNONCE