fredag den 25. juli 2014

BARNELEG

BØRN I HAVEN

Kryds og bolle, popcorn på grill, eller hvad siger I til en lille indianerdans på de skrå brædder? Vi kommer her med et par forslag, som gør udelivet ekstra sjovt for de små.

TEKST & FOTO: LENE & KARINA 


I øjeblikket er der mange der holder sommerferie, og måske bruges nogle af dagene hjemme i haven. Bor der små familiemedlemmer på matriklen, eller har du børnebørn på besøg, så se med her, hvor vi giver dig et par gode idéer til sjove udendørsaktiviteter.

Kryds og bolle - eller fisk og søstjerne
Tre på stribe, kryds og bolle - eller her er det nærliggende at kalde det fisk og søstjerne! Det lille spil er for alle - både store og små, og hvis du hører til den voksende gruppe, der støber i beton, kan du bruge en lille rest til at støbe nogle figurer. Her er de støbt i isterningbakker fra IKEA.

Kryds og bolleSom bræt har jeg fundet en bordskåner af skifer, hvor jeg har tegnet felter med en tusch, der ligner kridt. Du kan også bruge en almindelig grå flise eller et sortmalet bræt. Hvis du vil gøre mere ud af brikkerne, kan de males i nogle dejlige sommerfarver. Måske vil børnene synes det er sjovt at være med til.

Kryds og bolle

På lejrtur i haven
Et telt et afsides sted i haven, eller i en lille krog på terrassen. Uanset hvad er én ting sikkert. Det vil hurtigt blive bosat, måske af en ædel indianerhøvding, eller en glubsk og sulten trold? Teltet her er egentlig beregnet til indendørs brug og står uden pløkker. Det kan nemt laves efter med tre lange pinde og et lagen eller tæppe som teltdug. Saml pindene i toppen med et stykke snor eller ståltråd og hold dugen på plads med et par klemmer. Mere avanceret behøver det ikke at være.

Telt på terrassen


Telt på terrassenPopcorn på grill
Har man en lille bålplads er det selvfølgelig et oplagt sted at poppe majs, men en grill kan lige så nemt bruges. Anvend en gryde, som kan holde til varmen. Den hyggelige og hule lyd af majs som popper inde i gryden er fantastisk. Hører man til de "uartige" løfter man låget en enkelt gang og lader et par popcorn flyve ud i luften.

Telt på terrassen


En tavle til de kreative
Bor der en lille kunstner på matriklen, er en udendørstavle lige sagen. Tavlen her er lavet af et par vådrumsplader, som er blevet malet over med tavlelak. Tavlen er monteret på hegnet, men kunne tilsvarende sidde på siden af redskabsskuret, legehuset eller andet. Denne udgave måler 120 x 180 cm, og er altså forholdsvis stor. Mindre kan selvfølgelig gøre det. Det er helt op til placeringens beskaffenhed.

Udendørs tavleUdendørs tavle

Vand i varmen 
Når der virkelig er skruet op for varmegraderne er der intet der drager som vand. Et badebassin kan være en formidabel investering, ihvertfald hvis man spørger de mindste. Er du til en mere blivende løsning, hvor de voksne også kan være med, kan et gammelt badekar indarbejdes et sted i haven. Følger du linket forneden, kan du se et eksempel på, hvordan det kan tage sig ud.
Læs også:

UDEBAD 
Der er fuld tryk på plusgraderne i øjeblikket, og hvad er da mere behageligt end at hoppe ned i et kølende karbad.


GAIAS HUS
Når man sætter en kreativ mor til at indrette legehuset, bliver der tænkt på sjove detaljer. Kig med og bliv måske inspireret til jeres eget bØrnEhjøRnE.

EN BÅLHAVE TIL TEENAGEREN
Når man, som jeg, har et mantra om at alle i huset skal kunne have glæde af haven, må der være tilbud der lokker. Og denne gang var det min store teenager, der skulle lokkes ud i den friske luft og væk fra pc og iPad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE