onsdag den 30. juli 2014

VI ER I HAVEN

MAGASINET

Hvis du leder efter lidt læsestof, giver vi her 3 gode forslag til genlæsning af artikler her på HAVEFOLKET. I dag med fokus på belægninger.

REDAKTIONENAt have fast grund under fødderne, at være "groundet" så at sige, har en meget konkret betydning indenfor psykologien. Det betyder, at du kan mærke din egen krop og dens placering i rum og tid. At dine fødder mærker grunden under dig, og at du ikke sådan lige er til at "vælte af pinden", hverken bogstaveligt (du står fast), eller i overført betydning. Du kan mærke, hvad du mener og hvem du er, og identificerer dig med det, også selvom du kommer i "stormvejr" i en diskussion el.lign. I vores haver - som alle andre steder - er det vigtigt at have fast grund under fødderne. Dels er det praktisk, at man kan se, hvor "stierne" fører hen i haven, dels er det smart at kunne gå barfodet, cykle på trehjulet eller køre med trillebør. Du undgår også at slæbe for meget græs eller jord med ind, når du passerer havedøren mellem ude og inde. I disse tre artikler giver vi dig idéer til, hvordan en god belægning kan gøre en forskel i din have.

God læselyst, mens vi er i haven.stenmel, pigsten
FRA GRÆS TIL STENMEL
Da vi for 3 år siden lavede de to store bede midt i græsplænen blev der helt naturligt dannet et T-kryds, hvor toppen dannes af et langt bed ind mod den ene nabo. Da jeg gerne vil have blomster, der vælder ud over kanterne og bløder de lige linjer op, synes jeg det er ret besværligt med en græssti, og utallige er de gange, hvor græsslåmaskinen (styret af min mand) har mejet det hele ned, hvis jeg da ikke lige har været der og har kunnet løfte blomsterne imens!pigsten
LÆGNING AF PIGSTEN
Når jeg lægger pigsten i min have sker det på en - måske - lidt uautoriseret måde. Nogle gange bliver ting mere kompliceret end godt er! Jeg kan godt forstå at forarbejdet skal være i orden, hvis man skal brolægge Rådhuspladsen, men for at lave en lille sti af pigsten i sin have, er der efter min mening ingen grund til at køre det store skyts frem!
LÆKKERT UNDERLAG 
Hvis du helt frit kunne vælge hvilket materiale din belægning i haven skulle være, hvilken ville du så pege på? Vi på redaktionen har alle vores favoritter, og heldigvis har man jo altid lov til at drømme. Se med her, måske er nogle af de udvalgte materialer også med i dine drømme. Denne artikel handler om lækkert underlag.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE