onsdag den 23. juli 2014

VI ER I HAVEN

MAGASINET

Hvis du leder efter lidt læsestof, giver vi her 3 gode forslag til genlæsning af artikler her på HAVEFOLKET. I dag med fokus på planter.

REDAKTIONENEn have der blomstrer, det er der rigtigt mange af os, der går og drømmer om. Og den skal helst blomstre hele året - i det mindste hele sæsonen. Men hvordan skal den blomstre, og hvad er det der gør, at det ser godt ud nogle steder og andre steder virker rodet, forvirrende eller "for stift"? Ja, noget af det har med former og strukturer at gøre, og der findes jo så mange bladformer, plantestørrelser og -former, at det faktisk er værd at sætte sig ind i, hvad de "kan gøre" for hinanden. Samtidig er der det med hele farvepaletten, der jo gerne skal gå "op i en højere helhed", også selvom du holder af kontraster eller måske er til tone i tone, hvor farverne lægger sig tæt op ad hinanden. I disse tre artikler sætter vi fokus på planter og giver dig også en guide til turen på planteskolen.

God læselyst, mens vi er i haven.


på planteskoleUNDGÅ FIASKO, NÅR DU KØBER PLANTER
Hvis man er plantenørd og går på planteskole, bliver man let opsuget af alle de indtryk, der møder en. Det kan give en vis distraktion, hvis det er noget særligt man leder efter. Men man fristes jo også gerne og fristelser er der i massevis! Redaktionen sendte Karina og Marianne på planteskole for at drøfte, hvad der er vigtigt at huske, når du køber planter. Kig med her.
Læs mere >>


ORANGE GIVER ENERGI I DIN HAVE
Der er fuld knald på, når staudevalmuerne blomstrer, og selvom jeg gik og gravede mine egne op (fordi de tog en masse opmærksomhed og i øvrigt slet ikke passede ind med resten omkring dem), så måtte jeg "krybe til korset" da jeg så dem i flok i min mors have. Magen til tju bang har jeg sjældent set. Orange er, ligesom farven gul, forhadt i mange haver. Det har den også været i min, men det er som om den selv har bestemt, og nu har den sneget sig ind som tulipan, rose, sommerblomster og urter. Se her, hvad farven kan.
Læs mere >>


SKULPTURELLE PLANTER 
Alle yndlingsfarverne er repræsenteret. Det dufter og det summer, men alligevel er det som om staudebedet bare mangler noget. Men hvad kan det være? Hvis vi må have lov til at komme med et bud, så kunne det måske tænkes at du har overset én vigtig detalje, nemlig at kigge på planternes figur, deres former. At farvevalget spiller, er da selvfølgelig vigtigt, men hvis ikke bladværket eller blomsternes form varierer, kan et bed godt blive lidt kedeligt at se på.
Læs mere >>

2 kommentarer:

  1. I hope you'll consider sharing the love up-close with I Heart Macro… these are really gorgeous!

    SvarSlet

ANNONCE