tirsdag den 26. august 2014

HER KØBER DU PRYDGRÆSSER

TEMA:GRÆSSER

I månedens tema om græsser skal du selvfølgelig også have et par tips til, hvor du kan shoppe nogle af de skønne sager, vi har vist. Se med her og find vej til tre gode planteskoler, der har prydgræsser som speciale. 

TEKST OG FOTO: KARINA 


Nu når vi er ved at nå til vejs ende i månedens tema, synes vi lige, at du skal have en lille idé til, hvor du kan købe prydgræsser.

Der findes selvfølgeligt en del planteskoler, der har græsser i sortimentet, nogle med en fint udvalg og nogle, hvor det er måske lidt mere sparsomt. Er din lokale planteskole i sidstnævnte kategori, så fortvivl ikke, for rundt om i landet findes der planteskoler, der dyrker deres helt egen niche, og vi har fundet frem til tre, der har viet forretningen til prydgræsser.

For at du kan få et lille indblik i de forskellige planteskoler, og hvad de ligger særligt vægt på, har vi tilladt os at bruge teksterne fra deres egne hjemmesider.

Adresserne har vi skrevet i bunden af den lille præsentation, så du også kan se, om der skulle ligge én i nærheden af dig.

Nogle af planteskolerne har også et onlinesalg. Tryk på adressefeltet og kom direkte til planteskolens hjemmesider.


MARIANES GRÆS 
”Jeg sælger prydgræsser.” De reaktioner, jeg ofte møder ved folk, når jeg siger det, er først en let latter og derefter ”Hvad er prydgræsser – og hvordan i alverden har du fundet på det??”
Jeg synes, at vi har så fantastisk mange smukke prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse.
De græsser du kan købe ved mig er egnet til vores klima.


OVERDAM PLANTESKOLE 
Vores speciale er græsser – havens skulpturelle og graciøse ”balletdansere” - som vi producerer over 65.000 af om året fordelt på godt 150 sorter. Dermed er vi den største planteskole i Danmark, når det gælder græsser, og vi er konstant på udkig efter nye og bedre græsser, som vi finder gennem et godt netværk af udenlandske fagfolk, botaniske haver og på rejser. Og så naturligvis ved at forædle dem selv. Vi har udviklet 7 egne sorter, bl.a. en brogetbladet havesandrør, Calamagrostis acutiflora Overdam, der siden 1981 er blevet kolossalt udbredt over hele verden.

GRÆSSER.DK
Græsser.dk er en netbutik med online salg af græsser. Netbutikken indeholder over 100 forskellige græssorter, som året rundt vil pryde din have. Du finder lige fra store elefantgræsser børnene kan boltre sig i, til små skønne bunddækkende græsser. Græsser findes i alverdens sorter og nuancer og vil gøre enhver have levende uanset årstiden. Græsser.dk gør det nemt for dig der ønsker at udsmykke haven med skulpturelle og graciøse planter. Du bestiller og betaler på nettet og får planterne leveret direkte til havelågen. Produktionen foregår på Overdam Planteskole som er specialiceret i græsser og anerkendt i hele verden.2 kommentarer:

  1. Fedt tema med græsserne. Er blevet meget klogere, ikke mindst om variationen indenfor græsserne. Nu går turen til overdam:-)

    SvarSlet
  2. Jeg har også været rigtig glad for jeres tema omkring græsser, tak for det. Jeg har græsser i haven og flere flytter ind :-)

    SvarSlet

ANNONCE