Mange kommuner gør heldigvis noget for at forskønne de offentlige arealer. Min kommune har blandt andet på denne årstid nogle skønne blomsterenge.


TEKST & FOTO: LENE

Da jeg engang i foråret kørte forbi den store græsrabat, og så at der var fjernet en kæmpe firkant af græs, samt at der var sat et skilt op for enden af bedet, var min nysgerrighed åbenbart ikke stor nok til, at jeg standsede for at opklare, hvad det var. Jeg havde jo nok en idé om, at der ville blive sået/plantet nogle blomster, men det syn, der mødte mig forleden, var bare overvældende.

Blomstereng, græsser

I min kommune er der flere steder sået denne engblanding i de brede græsrabatter – og det er et fantastisk syn, når blomsterfloret er på sit højeste, som det er nu.

Blomstereng, græsser

Jeg kan især godt lide, at engblomsterne ikke kun er til pynt, men at man direkte opfordres til at plukke buketter. Jeg har nu kun set et par enkelte, der har fulgt opfordringen. Jeg tror heller ikke selv, jeg ville nænne det.

Blomstereng, græsser

Rundt omkring i kommunen – og i andre kommuner – har jeg tit set både krokus, påskeliljer og lupiner i rabatterne, men aldrig sådan en engblanding. Man bliver altså så glad i låget! Nu håber jeg bare, at jeg kan overbevise dem om, at de bør så en lignende engblanding i “vores” rundkørsel, der er så megakedelig – kun med græs. Ellers må jeg i gang med lidt guerilla gardening.

Blomstereng, græsser

Er du stødt på kommunale forskønnelser der, hvor du bor? Hvis ja, må du meget gerne sende et billede til info@havefolket.com, og det vil så blive offentliggjort det på vores Facebookside. Skriv venligst “Græsser” i emnefeltet.

Blomstereng, græsserHvis ikke, skal herfra lyde en opfordring til at skrive et sødt brev til din kommune og foreslå dem det. Så kan du samtidig bede dem om ikke at slå grøftekanter og rabatter, med mindre der er trafikale hensyn at tage.