onsdag den 6. august 2014

VI ER I HAVEN

MAGASINET

Hvis du leder efter lidt læsestof, giver vi her 3 gode forslag til genlæsning af artikler her på HAVEFOLKET. I dag med tilbageblik på havetanker.

REDAKTIONENVi kender det vist alle sammen. Det med tankerne, der dasker rundt i vores hoveder, mens vi går rundt ude og flytter, river, graver, udplanter, potter, klipper hæk, fejer eller har andre gøremål. Nogle gange er det de mails, vi skal huske at skrive, tandlægeregningen, der lige skal huskes, gaveindkøb til Maries fødselsdag eller andre praktiske ting. Andre gange er det overvejelser om "hvorfor sagde hun det" el.lign. Men du kan bevidst vælge at lade dine tanker afspejle eller inspireres af de gøremål, du gør. Feje dumme tanker bort, luge en vane væk, gøde dit gode humør - ja, mulighederne er uendelige. Vi tænker hele tiden i redaktionen, og her har du tre udvalgte artikler, som alle er havetanker. Vi vil selvfølgelig også rigtigt gerne høre dine! 

God læselyst, mens vi er i haven.


havetanker
OM TRAVLHED OG TÅLMODIGHED
Efter jeg er blevet mormor tænker jeg faktisk tit på, at det at være gartner kræver samme type af kompetencer som det at være mor - eller forældre i det hele taget. Det er lige som om jeg ser det hele udefra i stedet for at være midt i det. Amning og bleskift og alt altså. Det jeg selv er midt i, er jo haven med alle dens dejlige udfordringer. Men jeg synes der er så mange lighedspunkter, at det næsten er morsomt. For begge dele er et "job" der kræver, at man både er voldsomt tålmodig, kan gå "over tid" i dét, der føles som én uendelighed, uden at "gå ud af sit gode skind". Og så skal man også kunne være ekceptionel god til at være effektiv og travl. På samme tid! Når først "barnet" er der.
Læs mere >>


KIG OP
At ligge, stå eller sidde og kigge op er en hidtil overset disciplin. Jo, at ligge i hængekøjen, det ved vi hvad er. Og i solsengen, men dér kigger vi oftest på indersiden af øjenlågene eller i et blad eller en bog. Ved et tilfælde har jeg genopdaget en tidligere gratis glæde. Det er den du skal høre om her. Havefolk kigger ned. Mestendels i hvert fald! Og det er jo ikke så mærkeligt, når det er der det hele "sner". I jorden eller i nærheden af jorden. Men der sker altså også meget oppe i luften. Her i efterårets smukke farveeksplosion vil vi invitere dig til at kigge op. 


SE UD
Haven har utroligt mange pladser i mit hjerte og i min bevidsthed. Min have er min legekammerat. Den udfordrer og inspirerer mig, den driller mig og byder på overraskelser. Og så er der selve nydelsen. Nydelse ved bare at iagttage den og følge med i årstidernes skiften, planternes underfundige liv og havegæster som solsorte, spætmejser og skovspurve.
Læs mere >>

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE