mandag den 25. august 2014

VILDE BEDE I HAVEN VED GREAT DIXTER

TEMA: GRÆSSER

Når jeg spoler i hukommelsen for at finde gode haver med græsser, kommer jeg straks i tanke om denne. Den er vild, frodig og farverig på én gang - og det, der gør, at det hele virker, er blandt andet tilstedeværelsen af græsser.

TEKST & FOTO: LONE

Englænderne er mestre til at skabe voluminøse blomstrende bede. Ved Great Dixter i East Sussex opleves det, som om bedene er sluppet fri af gartnerens greb og fået deres helt eget liv. Og prydgræsserne er i høj grad med til at skabe denne løsslupne stil, der beundres af mange haveinteresserede hvert  eneste år.

Du får her en masse glimt fra haven. Læg mærke til, hvordan græsserne væver sig ind hist og pist, så man får associationer til enge og marker - selvom bedene er fyldt til randen med forkultiverede planter, georginer og meget, meget mere. Men tag ikke fejl - der er massevis af arbejde i at skabe og vedligeholde bede som disse, men det ser legende let ud, når man er her på besøg.

Kig godt efter og læg mærke til mangfoldigheden af planter, farver og tilstedeværelsen af prydgræsser, der væver sig ind og ud mellem stauder og sommerblomster.

Vi glæder os til at høre, hvad du synes om det, du ser.
Planterne, der bloltrer sig med græsserne i haven ved Great Dixter, er bl.a. hjortetrøst, asters, dahlia, matrem, kartebolle (Dipsacus), Kiss-Me-Over-the-Garden-Gate (Polygonum orientale) - og det hele får tilføjet lidt ro af enorme taksskulpturer og hække.Great DixterHER ER VI
Great Dixter
Northiam, Rye, East Sussex, TN31 6PH.

OM HAVEN
Great Dixter var hjem for gartner og haveskribent Christopher Lloyd (1921-2006). Han har bidraget til haveverdenen med bøger og artikler over en periode på ca. 40 år. Great Dixter ledes i dag af Fergus Garrett og Great Dixter Charitable Trust, og er et valfartssted for haveinteresserede fra hele verden.

10 kommentarer:

 1. Sikken frodighed og farveleg! Hvornår på sommeren er billederne taget - august?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er er skønt at opleve.
   Til info er billederne taget sidste år. Den 1. september :-)

   Slet
 2. Åh hvor ser det fantastisk ud, og man kan godt se, at det har krævet meget arbejde og stor viden om planter, at få lavet disse bede.
  Bare jeg kunne komme over At se haven en gang. Godt at have ønsker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må du gøre virkelighed af en dag. Den er virkelig interessant at gæste.
   Indtil du tager afsted, så glæder jeg mig over at kunne give dig lidt bidder af den her :-)

   Slet
 3. mums guf fabelagtig.
  Hvis jeg engang vandt i lotto, så er dette èn af de haver jeg se.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Krydser fingre for at gevinsten falder i armene hos dig :-)

   Slet
 4. Jeg syntes rigtig godt om den, blev meget overrasket forrige år, da vi besøgte haven, det var en sand eksplosion af farver og sanseindtryk, en have der absolut et besøg værd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig :-))
   Hvornår på året besøgte du den mon?

   Slet
 5. Et fantastisk skue, utrolig lækkert farverigt og vildt, en have efter min smag!!!

  SvarSlet

ANNONCE