tirsdag den 30. september 2014

HAVEFOLKET FYLDER TO

OM MAGASINET

Vi bringer en advarsel! Det er i dag HAVEFOLKETs to års fødselsdag, og i de følgende minutter vil vi gå helt over gevind og tale om os selv. Det er altså ikke din skærm, der kammer over i begejstring, men vores tastatur. Tag endelig del i festen.

REDAKTIONEN


Fortæl os lige: Hvad får 4 kvinder i deres bedste alder - tilhørende hvert sit årti - med hver sin havesmag - til, dag efter dag, i to år at skrive, fotografere og udgive den ene artikel efter den anden? Uden løn (endnu - vel at mærke), med forskelligt syn på sagen, og deraf drøftelser, søvnløse nætter, tænders gnidsel og lange, lange skypemøder. Med tårepersende latterbrøl, frisættende fnis og fjas, skøre indfald, dybsindige reflektioner og en fortælle- og formidlingslyst, der næsten ikke er til at styre. Hmmm! Svaret ligger og blafrer lige her. I kan godt høre det, ik´?

For magasinet HAVEFOLKET er nemlig blevet en del af hvert eneste redaktionsmedlems familie, sindstilstand og liv. Det løber i vores årer, vi taler HAVEFOLKET, vi ånder HAVEFOLKET, vi drømmer HAVEFOLKET og vi er HAVEFOLKET. Og fornemmelsen af, at I derude på den anden side af skærmen vitterligt har lyst til, og får noget gavnligt ud af, at læse med, det er vores absolutte drivkraft. Det, at vide, at vi kan være med til at gøre en forskel, gør, at vi konstant gør os umage for at holde kadencen.

FART PÅ
Kadencen, ja. En og anden har måske også i sit stille sind gået og tænkt: Kan de nu det? Holde kadencen? Og det har vi såmænd også spurgt os selv om fra tid til anden. Sjovt nok ofte samtidig med, at vi har søsat det ene projekt efter det andet. Uden at være uddannede i det og uden at vide, hvordan. Bare gjort det. Sådan ret så Pippiagtigt, når hun siger: "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt.".

Der er da også forskellige tiltag, som holder små pauser ind imellem, fordi andre og vigtigere ting er kommet ind foran. Det at få et ambassadørkorps op at stå, så ringene kan brede sig, frøene sprede sig og kendskabet til vores lille magasin kan gøre nytte, sprede glæde og give inspiration hen over endnu flere hække. Det er vigtigt, og det gik så lidt ud over havevideoerne, fx som lige for øjeblikket ligger lidt stille. Her ville en kamera- og redigeringsglad nabo have været helt i top at have, ligesom et professionelt udstyr ville kunne gøre en vældig forskel (på lydkvaliteten og optagefrekvensen).  Derfor går der lidt tid inden vi fortsætter med samme fart ud af den sti.

Konkurrencerne er også et eksempel på noget, der er stilnet lidt af, og det er fordi skattelovgivningen sætter visse begrænsninger for festen. Det er jo helt hen i vejret, men vi skal betale flere tusinde gode danske kroner for at gøre alverden glade. Derfor lægger vi nu vores "æg" i flere og andre "kurve". Vi er begyndt at udgive de populære e-magasiner, og går med en inderlig drøm om at udgive dem "live", analogt, IRL eller hvad vi nu kalder det, når vi gerne vil efterkomme jeres ønsker om at sidde med et virkeligt HAVEFOLKET i hænderne. Den drøm kan kun realiseres ved reklameindtægter og sponsorater, og det er så bl.a. dér, noget af vores arbejdsindsats bliver lagt. Dels er vi kræsne, dels tager det selvfølgelig lidt tid, før vores haveomverden lærer os at kende, og ved at vi er kommet for at blive.

Et tiltag, som vi er rigtigt glade for, er vores splinternye havepanel. Det har netop set dagens lys og kan nu hjælpe hele haveDanmark med diverse spørgsmål, der nu kan gå og rumstere oppe under havehatten. Det er en meget, meget stor ære for os, at kapaciteter i haveverdenen gerne vil stille deres erfaring til rådighed. Måske vokser det - panelet. Det vil alt sammen komme an på, hvilke typer af interessante havespørgsmål, I rumsterer med.

EKSISTENSBERETTIGELSE?
Har magasinet så sin berettigelse i mediebilledet? Har det læsere, der interesserer sig for det stof, magasinet indeholder? Det kan vi heldigvis hurtigt svare et stort og rungende JA til! Hen over en tilfældig måned læser mellem 20 og 25.000 havefolk med herinde + alle dem, der altså læser med over skuldrene. Og det hele året rundt. Ja, hele døgnet rundt. Ikke blot de par måneder om foråret, hvor de allerfleste valfarter til planteskolen eller sår et par solsikker. Ikke blot i frokostpausen på jobbet eller før eller efter dagens dont. Læselysten er ganske jævnt fordelt over dagen. Året rundt. I sol og regn og ferier, til påske, pinse og jul. Og det er jo også takket være alle jer læsere, at vi findes. Alle jer, ambassadører og andre, der fortæller det videre til havevenner. Alle jer, der deler jeres haveerfaringer, fortæller jeres mening, og hvad der sker ude i det ganske danske haveland. Og alle jer, der anvender jeres tid og energi til at hjælpe med at besvare havespørgsmål. Alle er vi havefolk - alle er vi HAVEFOLKET, og den fællesskabsfølelse er helt umulig at sætte akkurate ord på. Den er bare go´, er den.

Så for at svare på, hvorfor HAVEFOLKET stadig findes her to år efter, så er det dels fordi vi simpelthen ikke kan lade være, dels fordi det giver os sådan en grundlæggende tilfredsstillelse at tænke på, at endnu flere går ud i deres have, på deres altan, ud i et grønt område eller bare ud og nyder alle de glæder der findes derude. Og at I derude med mudder på gummistøvlerne og vind i håret vil være sammen om at dele haveglæderne, spekulationerne og passionerne.

I en tid, hvor det flygtige, det forfængelige eller det forfærdelige får en uforholdsmæssig stor opmærksomhed i mediebilledet, er det at tale om haver lidt som at gøre verden til et lille smule bedre sted at leve i.Har du lyst til at genopfriske nogle af tiltagene (eller fravalgene) her på HAVEFOLKET over det sidste år, så læs med herunder:

HAR DU HUSKET?
Man studser lige lidt, når man bliver stillet det spørgsmål. For man kan måske ikke altid huske, om man har husket, eller om man bare tænkte på at huske det. Sådan er det ofte, når man har mange jern i ilden. Kender du det?


SIDEN TIL DEN VISUELLE LÆSER
Nu har vi igen fundet på noget!
Vi har samlet en ny side til dig, der er ultra visuel - og det er rigtig mange havemennesker jo. Siden giver overblik over magasinets indhold.


HÅNDHOLDT TV TIL HAVEFOLKET
Vil du med ud i haverne sammen med HAVEFOLKET? Så tag en tur på YouTube, hvor vi nu starter en håndholdt HaveTV-kanal op. Du finder også HAVEFOLKETs TV her med udgivelser ind imellem artiklerne og i menulinjen under TV.


VI HOLDER IKKE LAGERSALG
I nogle af de større jyske byer kan man nu finde skilte, hvor der står HAVEFOLKETS lagersalg. Hvad går det mon ud på?haverådgivning
NYT TILTAG - ÅBEN HAVERÅDGIVNING
Nyt tiltag: Rådgivning til havefolk!
Rådgivningen på havefolket.com er for alle haveinteresserede - uanset om du er med i kundeklubben eller ej - om du har sommerhushave, villahave eller altan. Ønsket er blot at kunne hjælpe endnu flere med at få haveglæde ind i deres hverdag.

27 kommentarer:

 1. Tillykke med de to år :) HAVEFOLKET har beriget min (have)verden utroligt meget og jeg læser næsten dagligt med herinde. Er meget glad for e-magasinet, det er bare lækkert at dykke ned i, og tænk at man kan være med helt gratis!
  I har lavet mange flotte tiltag på de 2 år og seneste ide med havepanelet er virkelig fin.
  Jeg elsker jeres tanker omkring HAVEFOLKET som fællesskabsfølelse, for det er da lige netop det, det er.
  Tak for al jeres energi og arbejde :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ulla! Hvor er det altså bare dejligt at høre.
   Opbakning er den bedste fødselsdagsgave vi kan få :-)

   Noget at det bedste ved HAVEFOLKET er jo faktisk netop, at vi er mange om at få det til at lykkes. Vi får jo - som du ved - masser af hjælp fra gæstebloggere, branchekolleger, læserne og ja - nu også fra havepanelet. Have er bare meget mere hyggeligt, når det kan deles :-)

   Slet
 2. Stort tillykke med dagen. Og tak for, at I stort set dagligt beriger min dag med skønne artikler, smukke billeder, nyttige informationer og meget meget mere. Jeg glæder mig til at læse med fremover. Hip hip hurra :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette
   Det er olien der får motoren til at køre :-)
   God aften

   Slet
  2. Kære Annette, dejligt at høre, og af havehjertet tak. Kender du det: man har fødselsdag, får gæster og så stormer man alligevel rundt? Sådan er det i hvert fald for denne fødselar. Men ved du hvad, jeg sætter lige varm chokolade over.

   Slet
 3. Et hjerteligt og rungende HURRA og TILLYKKE med dagen skal lyde fra mig. I fire skønne Pippi-have-quinder har i den grad formået at skabe en ny platform på det danske havemarked. I erstatter ikke noget af det andet havelitteratur jeg læser, nææee.. I supplerer derimod på allerbedste vis. Jeg får desværre ikke læst alt fra jeres hånd, men jeg har endnu ikke læst et indlæg hvor jeg keder mig eller føler mig "snydt". Jeres livs- og haveglæde stråler gennem artiklerne og måske netop jeres forskellighed er jeres styrke.
  Lad os kippe med flaget og ønske jer rigtig meget held og lykke med jeres fremtidige ideer og tanker. Jeg følger med hele vejen.
  Masser af haveknus & krams fra fru friis :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Det er så dejligt at høre, at du syntes at vi supplere på allebedste vis, da det jo var udgangspunktet da vi startede "fabrikken" for to år tilbage :-)

   Tak og kram tilbage

   Slet
 4. TILLYKKE! Jeg er en af dem, der så nok har læst omkring 730 artikler gennem de sidste par år. Jeg er her dagligt - I sluges råt havd enten det er til kaffepausen i drivhuset eller jeg sidder på den anden side af jordkloden i ferien. Man skal jo lige ind og kigge... og se, for det handler i høj grad også om billeder.
  Fik jeg nævnt, jeg er rigtig glad for, at I gider! Jeres indsats er utrolig beundringsværdig og da haveinteresse egentlig er noget jeg er ret alene om i min omgangskreds bliver jeg også dagligt bekræftet i, at der er andre derude - skønt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Pia, det er så trygt og rart at vide at du sidder der ude på den anden side af skærmen. Faste læsere er en kæmpe gave for os. Og det at I gider at skrive til os. Tak!

   Slet
 5. Stort tillykke til jer skønne kvinder, det er så dejligt med jeres hver især tilgang til haven og livet. Jeg læser jer omend ikke 100 procent, så næsten :-). I har haft så mange skønne, dejlige, berigende temaer oppe og det elsker jeg, eg lærer nået jævnligt :-), så stor tak til jer!!!! SÅ BLIV ENDELIG VED :-)
  Kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, vi bliver ved, Margit. Vi kan slet ikke lade være - og især med så mange dejlige kommentarer.

   Slet
 6. Tillykke med de 2 år. Har vist læst alle jeres indlæg, og synes de er guld værd. Masser af spændende artikler og planterportrætter etc. En super ide I fik med denne side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Gitte og også tak for din trofasthed!

   Slet
 7. Varmt tillykke og tak til en inspirerende, kompetent og livlig to-årig, der er i konstant udvikling til stor fornøjelse for den store have-entusiast-familie! De bedste ønsker om et fortsat frodigt liv. Jeg vil følge er dag for dag!

  SvarSlet
 8. Stort tillykke og mange tak for de første to år. Jeg håber der kommer mange, rigtig, mange år endnu.
  Jeg er inde hver dag, og har vist læst alle jeres artikler, og har en stor respekt for jeres indsats. I er bare seje,, Pippi-have-quinder, det er da et skønt og rammende udtryk. hi hi.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber vi også :-) Det har vi i hvert fald planer om; at blive ved mange år endnu.

   Selvom vi skriver hver evig eneste dage, så er skriveglæden i top. og vi har stadigvæk massevis af emner, vi gerne vil dele ud af. Og når læserne taler med - som du er utrolig sød til - så bliver det jo endnu mere hyggeligt. Havesnak er da bare noget af det bedste :-)

   Slet
 9. Tillykke søde damer😊😊

  SvarSlet
 10. Også et stort tillykke herfra. Jeg får meget ud af læse jeres blad og artikler, og nyder i den grad de flotte fotos, det er jo virkeligt ikke noget, man altid er forvænt med i blogland. Selv om jeg ikke bor i Danmark, er det dejligt at kunne følge med i, hvad der sker her og der, læse om have, Anne Justs f.eks., og alle de andre spændendet ting, I skriver om.

  Pippi udtrykket må jeg skrive mig bar øret :-))

  Mange hilsener
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helen

   Dejligt at høre at vores artikler også kan bruges "abroad".

   Tak fra Pippierne :-)

   Slet
 11. Stort til lykke med de 2 år. Barnet har vokset sig stort og flot. Tak skal I have for jeres fine arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise
   Ja det er faktisk lidt som et barn :-)

   Tak og god aften

   Slet
 12. Til lykke fra en trofast læser. Det er fantastisk, at I har tid til at lave alle de fine indslag. Mediet er jo så godt til haveartikler - masser af dejlige billeder og personlige og vidende indslag. Held pg lykke fremover, vi er mange, der håber, I beholder gejsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej KHø ;-))

   Vi skal nok holde gejsten - især med sådanne nogle dejlige og trofaste læsere som jer :-)

   Stor knus og tak

   Slet
 13. Tillykke seje "havefolk". To år....det er en dejlig alder! ;-)

  SvarSlet
 14. Stort tillykke med de (første) to år :)

  SvarSlet

ANNONCE