ANNONCE

fredag den 12. september 2014

NYT I SHOPPEN - SACRE BOTANICA

SHOPPING 

Mon ikke der bor et lille nysgerrigt og legesygt barn dybt inde i alle plante- og haveelskere? Selvom disse plakater er oplagte til børneværelset, vil vi vove den påstand, at også voksne bliver både rørte og glade, når vi tager Sacre-Botanicas små vidundere i øjesyn.

REDAKTIONEN


Karina fra HAVEFOLKETs redaktion har, i samarbejde med illustrator Mai Aabenhuus, skabt en række planteportrætter, som vi nu har den glæde at kunne sælge fra vores shop. De to kvinder har via et sublimt samspil givet planterne liv. Et liv, der hverken tager fra det liv, planterne jo har i forvejen, eller giver dem noget, de ikke har. Men fordi Karina og Mai sammen har tænkt sig ind i den barnlige blomstersjæl, har den pludselig fået ansigt og stemme. Og det i hver enkelt plante. De er pludselig levendegjorte, personlige og taler til os.

Hør fx her, hvad springbalsaminen fortæller:

Sacre Botanica
"Jeg er springbalsaminen, og jeg er lidt af en ballademager. Min blomst er gul, og jeg bliver kun 1 år gammel. Mine blomster bliver til bælge, og inde i dem sidder der små frø. Når du rører ved mine bælge eksploderer de og slynger de små frø flere meter ud i luften."

Det er oplagt: Planten taler til barnet - barnet i vores familier og barnet inde i os selv. Den taler til nysgerrigheden og fantasien samtidig med at det, stemmen siger, hviler på saglig viden om planternes overlevelsesstrategier og særegenhed.

Sacre Botanica
HVORDAN ER PLAKATERNE BLEVET TIL?
Karina, der jo har forladt design- og modeverdenen og tabt sit hjerte til planter og haver, har fortalt Mai små historier om de enkelte blomster. Samtidig har Mai sat blyanten til papiret og ud fra Karinas fortællinger indfanget den enkelte plantes ånd i sin tegning. Fortællingerne er blevet omsat til udtryk, der understreger den enkelte plantes personlighed, og de fineste små portrætter er opstået. Det er planteportrætter med skælmske blikke og bly øjenvipper. Det er planteportrætter, der sender tankerne til nationalklenodiet "Flora Danica" - uden at fornærme det eller gøre det rangen stridigt. Sacre-Botanicas univers er helt sit eget - og både stregen og "stemmen" kan genkendes i alle de små portrætter.

Her er tale om botanisk brugskunst, der går nye veje. At den så også på bedste og mest morsomme vis formidler viden om de enkelte planter, så også børn kan forstå det, gør jo, at de tegnede planter rækker ud over sig selv og langt ind i både børneværelser og spisestuer, vuggestuer og børnehaver, skoler og lægers venteværelser. Ja, hvor ikke?

Du kan se og købe alle plakaterne fra Sacre-Botanica lige her.

7 kommentarer:

 1. Hvor E R de fine, både i stregen og i humoren. Perfekte til at lære børn om botanik, men endnu mere perfekte til blot at nyde for en som har havehjertet intakt. Hvilket skønt samarbejde mellem de to kreative sjæle. :)

  SvarSlet
 2. Smukke plakater ikke kun til børneværelset

  SvarSlet
 3. Hvor de fine, overvejer lige om jeg skal have et par stykker til at hænge i min Kolonihave 👍 Ville dog gerne have dem i kort form hvis de mon findes i stedet for...

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sandra - plakaterne findes ikke i kortform desværre.

   Slet
 4. måske det var en overvejelse værd, at lave supplerende ​print i postkort-format ​.. MIN tanke var ​nemlig ​præcis den samme som sandras ..

  utroligt smukke værker - men med​ mine små og allerede ​pænt ​fyldte vægflader får jeg næppe plads til ​den gruppe på tre eller fem rammer som jeg ser for mit indre blik - selv ikke i ​et beskedent plakat format som ​A4​ ..

  en skam, når nu man mest af alt har lyst til at investere i hele billedserien ..

  ​jeg aftager i al fald gerne samtlige 10 planteportrætter i format A5 eller A6 [ til indramning ] .. to potentielle kunder til det mindre format .. måske en overvejelse [ og en rundspørge ] værd ?​  :) linne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linne
   Vi kan sagtens følge tankegangen, men vi tvivler på at folk er rede til at bekoste 50-60 kr. pr kort som det vil komme til at koste, hvis hele dynen skaleres ned. Dels er de slet ikke designet til så lille et format og desuden vil detaljerne gå tabt. De ville skulle tegnes om, for man kan ikke bare nedkopiere og få et ordentligt resultat. Det projekt er nemlig afprøvet med et dårligt resultat.

   Men vi er rigtigt glade for at I er rede til at købe hele serien - måske blot de af dem, du er mest forelsket i, bare skal på ønskelisten?

   Med ønsket om en dejlig søndag aften; M

   Slet

ANNONCE