tirsdag den 9. september 2014

PAK CHOI

GASTRO 

Pak choi er en bladgrøntsag i kålfamilien, og minder både i smag og udseende lidt om sølvbeden - blot med en lettere bitter smag. Selvom den stammer fra Asien, kan den sagtens dyrkes herhjemme. 
TEKST & FOTO: KARINAPak choi
P
ak choi kendes også under navnet Bok choi, og på latin; Brassica rapa var. chinensis. Planten er toårig og kan overvintre i drivhuset, men kan også, i lune vintre, overleve på friland. Pak choi tilhører kålfamilien, og er en hurtigtvoksende afgrøde, som både kan dyrkes i det tidlige forår og om efteråret. Selvom planten er nem, er forudsætningen for at den vil trives, at den plantes i en løs og næringsrig jord, og at den får vand nok.

Både blade og stængler er spiselige. Planten er udviklet omkring 10 - 12 uger efter såning, hvor du både kan høste den helt eller vælge at skære et par stængler fra et par centimeter over jorden.
I den tidlige vækstfase kan du også høste bladene og bruge dem som salat. Disse vil have en lidt mildere smag til forskel fra den fuldtudviklede plante.

Pak choi er, foruden at være en god og anvendelig afgrøde i køkkenet, også supersund og fyldt med vitaminer, kostfibre og antioxidanter.

Pak choi

Smagen er let bitter, og pak choi kan bruges i alt fra wokretter, supper og salater. Den kan både spises rå og tilberedt. Husk blot at den skal have en kort tilberedningstid, for at sprødheden og farven bevares.

Pak choi


Her nydes pak choi i en simpel oksekødsuppe, og den har kun lige været nede og vende i gryden i halvandet minut. 


Læs også: 

RODES ROSENKÅL
Til dig der har rosenkål i køkkenhaven bringer vi her en skøn opskrift på tilbehør fra Thomas Rode Andersens bog "STENALDERKOST".


GRÆSKARSUPPE
Hokkaido er et fast indslag i mit køkken hvert år til september/oktober. Efter jeg i flere år har fået Årstidernes grøntsagskasser ind af døren, har jeg været tvunget ud i diverse opskrifter.

SPIS DIG MÆT OG GLAD
Kan man blive et gladere, slankere og sundere menneske af at spise fedtmarmoreret kød, rigeligt smør og fede mejeriprodukter? Det lyder jo lidt omvendt af, hvad man normalt hører, men ifølge denne bog, så kan du.

2 kommentarer:

 1. Jeg har stødt på denne grøntsag mange gange i opskrifter - men har aldrig fået prøvet den af. Det kan være jeg skal gøre alvor af det snart. Den suppe ser meget lækker ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Betinna
   Du må helt sikkert prøve, den er ihvertfald gået hen og blevet én af mine favoritter :-)

   Slet

ANNONCE