onsdag den 3. september 2014

PIET OUDOLFS "MILLENNIUM GARDEN"

TEMA: SENSOMMERHAVEN

Piet Oudolf har komponeret en drøm af et haveanlæg til naturreservatet Pensthorpe i Norfolk. Tag med en tur nord for London og drøm med.

TEKST & FOTO: LONEHele verden går i stå, når man går ind i et haverum som dette. Haven er tegnet og tænkt af Piet Oudolf og beskrevet i detaljer i bogen "Landscapes in Landscapes". Vi har besøgt haven, og se her en eventyrdrøm af en sensommerhave. 

Millennium Garden, Piet OudolfFarverne svæver let ind imellem hinanden. Blikket fastholdes ved dybere farver. Tidslernes runde hoveder kalder på opmærksomhed, mens blikket afledes igen af drivende aks fra græsserne, der synes endeligt langt væk og alligevel lige her. Som skyer over eventyrhaven, der omslutter og giver drømmene vinger.

Millennium Garden, Piet OudolfDu får her en masse kig udover haven. Mon ikke du, som jeg, finder den charmerende?

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Millennium Garden, Piet Oudolf

Kan man selv skabe eventyrbede som disse? 
Ja, selvfølgelig kan man det - måske i mindre skala, men mon ikke man kan få flere af drømmesynene til at følge med. Vi giver dig her en collage med blot nogle af de planter, der bestemt er værd at stifte bekendtskab med. Listen er lang - ærenpris, høstanemone, solhat, indianermynte, sankthansurt, tidselkugle, kvæsurt, solbrud, asters og mange flere.

Millennium Garden, Piet OudolfJeg kender desværre ikke de fulde navne på dem alle, men er der en, du er faldet for, kan du altid tage din iPad med til nærmeste planteskole. Så er jeg sikker på, at de gerne vil hjælpe med at finde frem til den rette plante.

En jeg dog kender kun alt for godt, er den imponerende hjortetrøst, Eupatorium maculatum 'Atropurpureum', der gør underværker i enhver sensommerhave. Også her i den imponerende "Millennium Garden".


Læs mere om Piet Oudolfs fantastiske haver her:


LANDSCAPES IN LANDSCAPES
Piet Oudolf er den grønne bølges Godfather og en mand, der har haft stor indflydelse i den moderne havekunst. I bogen Landscapes in Landscapes inviteres du med ind i nogle af hans allerbedste haver og parker.

GARDENS OF REMEMBRANCE
Det er juli måned, og vi er på tur til New York. En storby, der aldrig sover, og hvor der altid er noget, der lokker rundt om næste hjørne.
The Highline
EFTERÅRSSTEMNING PÅ 'THE HIGHLINE'
Vi har tidligere været på vandring gennem The Highline i New York. Har du lyst til endnu en slentretur, så følg med her, hvor efteråret er nået til den skønne oase.

6 kommentarer:

 1. Ja, verkligen vackert! Vissa bilder är ju nästan litet trolska med sitt fina gräs. Tack för all fin inspiration ni bjuder på! Merja

  SvarSlet
 2. Det er bare helt vildt .....flot!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Det er virkeligt flot, frodigt og også finurligt altsammen. Den have gad jeg godt at se, og det skal da vist være i sensommeren. Du har simpelthen nogle skønne billeder og tekst her til at inspirere, der er jo SÅ meget guf til sensommerhaven :)

  SvarSlet
 4. Suk suk........suk og mere suk, hvem vil ikke gerne eje sådanne bede, gudesmukke........suk.....men jeg nyder at se billederne og vil drømme om dem, tak for synet :-)

  SvarSlet
 5. Jeg bliver nødt til at sige, at jeg er blevet blæst fuldstændigt bagover af disse billeder og af denne have. Allerede da de lå på vej til udgivelse i vores digitale kontor, smugkikkede jeg på dem dagligt og fantaserede om at vågne op sådan et sted. Være der hele dagen og så sige godnat og indhalere alle farverne, al vibrationen og alle disse views, der er fra alle sider. Oh, det er godt at have noget at se frem til. Og denne have er et must inden jeg stiller haveskoene.

  SvarSlet
 6. Meget meget smukt og en fantastisk komposition af Piet Oudolf.

  SvarSlet

ANNONCE