søndag den 19. oktober 2014

DE LEVER SKAM ENDNU

HAVEFOLKET TESTER

I maj plantede jeg en bøgehæk af færdige bøgeplanter fra PrimaFærdigHæk. Nu, 5 måneder senere, tager jeg dig med i haven og giver dig en status.

TEKST & FOTO: LONE


Hvis du læste med tilbage i maj, så vil du vide, at jeg dengang plantede hækken som afskærmning af det område af haven, som vi kalder "Børnehaven". Her er der sandkasse og gyngestativ, og ungerne - især de små af slagsen, der kommer på besøg ind imellem - synes den nye afskærmning er super hyggelig. Gyngestativet er i år blevet besøgt mere end nogensinde.

Bøgehæk

Som du også ved, har den danske sommer i år været varmere og tørrere end nogensinde, og jeg må bekende, at de ugentlige vandinger har været noget af en prøvelse for én, der ellers ikke er meget for den slags. Altså, ting der bare skal ske på rette tid og sted. 

BøgehækMen grundet vejret har jeg jo i allerhøjeste grad været nødt til det, og kun i de 14 dage, hvor jeg var sydpå med familien, måtte hækken klare sig selv. Det har desværre givet nogle områder med visne blade, men alle planter lever, og jeg er sikker på, at hækken næste år kommer igen og bliver endnu flottere.

Bøgehæk
Lugning omkring hækken har selvfølgelig også været i arbejdsplanen henover sommeren, da den jo netop til afveksling til så meget andet i haven, faktisk har fået en del vand i år - ukrudtet har piblet frem. Med en cirkelhakke kommer man hurtigt fremad her, så det har ikke været den store belastning.

Bøgehæk
Alt i alt, så har den nye hæk været en god investering. Både for havens børn og for mig, der elsker rum og rammer i haven. Nu glæder jeg mig endnu mere til næste år, hvor den endelig kan klare sig selv og ikke skal passes op hver uge.

BøgehækJeg skal lige huske at bemærke, at plantning her i oktober/november jo gør, at man kan komme lettere om ved vandingen, men et vist opsyn må naturligvis forventes i tørre sommerperioder, da hækken her har et noget kraftigere system, der skal sættes igang - end hvis man vælger barrodsplanter. Til gengæld så har man en helt færdig hæk fra første spadestik. Planterne kommer altid med grundig vejledning fra PrimaFærdigHæk, så det er bare med at følge de gode anbefalinger.


Vil du læse tilbage fra dengang, jeg plantede hæk? Læs med her.

2 kommentarer:

 1. Hvilken højde modtog du færdighæk i ? 180cm?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin
   Jeg mener, de var 150cm.
   Alle vores interne hække i haven er klippet i 140cm, så den skulle passe hertil.
   / Lone

   Slet

ANNONCE