onsdag den 29. oktober 2014

KØKKENHAVEN - KAOS OG KONTROL

HAVEDESIGN  

En køkkenhave behøver ikke fylde så meget, som man måske tror. I denne lille køkkenhave er der alt, hvad du behøver, og så er den fyldt med inspirerende løsninger. 

TEKST & FOTO: KARINA 


En køkkenhave kan byde på mange udfordringer. I en lille have er det først og fremmest at finde pladsen og udnytte den på bedste vis. Dertil ligger der, i hvert fald for æstetikeren, en udfordring i at få den bygget op, så den også er pæn at kigge på. Vi har været i Tivolis nye køkkenhave og kigget på et par superflotte løsninger. Se bare her. 


Tivolis køkkenhave
Tivolis køkkenhave

Haven her er ikke stor, og alligevel er der fundet plads til en del. Blandt andet finder vi et brændely, der - udover sit praktiske formål - også giver en hyggelig stemning til haven.  

Tivolis køkkenhaveTivolis køkkenhave
Foruden at være nyttig, må en køkkenhave også gerne være pæn at kigge på. Det kan løses ved at skabe nogle gode arkitektoniske linjer, eller ved at kontrollere indholdet med en stærk form. Her er formen kvadratiske højbede i bukket jern. En pæn løsning, og et materiale, som er meget klædeligt i mange havesammenhænge. 


Tivolis køkkenhave

Ligesom køkkenhaver, behøver drivhuse ikke kun være forbeholdt folk med store haver, og beviset finder vi her. Det skønne trædrivhus er af dansk design, og for det ikke skal være løgn. er det også transportabelt. 

Tivolis køkkenhave

Det handler ikke om størrelsen, men om gørelsen, som man siger. 


Tivolis køkkenhave


6 kommentarer:

 1. Inspiration til vores have er altid kærkommen :-)

  Vi vil høre om I sammen med os, Claus Dalby og mange andre vil med på listen til: "Danske Bloggers indsamling til Knæk Cancer" som er for både Bloggere og Læsere her i Bloglang og indsamlingen løber til den 14.nov.-14
  Der dør stadig 42 danskere dagligt af kræft og sammen kan vi gøre en forskel.

  Se mere om hvordan på "En verden af kunst" på www.mariahoffbeck.blogspot.dk eller ved at følge linkene:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-danmark-rundt-nu.html
  http://jeasblanketanker.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-aften-det-stopper-ikke-her.html

  Mange smukke efterårs hilsner fra Maria & Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina og tak:-)
   Kan du lige skrive til mig på: karina.emilie(a)gmail.com

   Slet
 2. dejligt indlæg :) :) jeg skal selv til at finde mere plads til køkkenhave derhjemme, jeg troede ellers at jeg havde nok med de pæne højbede... men ak.... ikke nok ;(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja man bliver vel grebet af det så man får lyst til at udvide :-))

   Slet
 3. Køkkenhave i Tivoli? Det har jeg slet ikke lagt mærke til, men Tivolikortet har heller ikke været brugt så meget i år. Drivhuset har jeg til gengæld set på en udstilling - og det er super fedt!
  De røde jernrammer er jeg også ret vild med. Det er ikke blevet til køkkenhave her endnu, men måske dukker den rigtige placering op engang.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Hej Pia
  Haven er også forholdvis ny. Du finder den nord for parterrehaven i retning af Vesterbrogade.
  Jeg drømmer også om jernrammer, sammen med det og det og det :-)

  SvarSlet

ANNONCE