En dejlig efterårsdag på stranden giver både frisk luft og materialer til en krans.


TEKST & FOTO: LENE

Hvis du har det ligesom mig, kan du heller ikke lade være med at samle sten, sneglehuse og små vejrbidte pinde op, når du går tur på stranden. Disse materialer er så dekorative i sig selv, at de bare kan pynte i en skål i vindueskarmen, men da jeg også faldt over noget fint tang, fik jeg lyst til at lave en krans af strandskattene.

krans af tang
Jeg startede med at skylle tangen grundigt ren for sand og salt, og lagde den på en avis, så den kunne dryppe lidt af. Derefter viklede jeg tangen rundt om en halmkrans og fastgjorde den med en kobberfarvet aluminiumstråd, der er blød og meget formbar.
krans af tang
Jeg lod kransen tørre indendørs et døgns tid, og derefter limede jeg det sorte tang, pindene og de små sneglehuse fast med en limpistol.
krans af tang
Hvis du vil hænge kransen op, former du blot en løkke af aluminiumstråden, men ellers er den også fin på en bakke, eventuelt med et bloklys i et gammelt sylteglas i midten.
krans af tang
Læs også:EFTERÅRSKRANS AF BØGEBLADE
Det er lige nu at bøgehække og -træer gløder i alverdens farver. Jeg har plukket blade til en krans.

hortensia Annabelle, krans

KRANS AF HORTENSIA
Nogle gange behøver man ikke så mange forskellige materialer for at lave en krans. Her er kun brugt én slags – hortensia Annabelle.

Oliventræ

BESKÆR DIT OLIVENTRÆ OG LAV EN SMUK KRANS
Hvis du skal beskære dit oliventræ i år, kan du passende bruge afklippet til at lave en krans af – hvis du har nok.