mandag den 6. oktober 2014

NYT MEDLEM I HAVEPANELET

HAVEPANELET

Vores erfarne panel har fået deltagelse af endnu en fagekspert. Det er Marianne Bachmann Andersen, der vil tage imod spørgsmål om plantesygdomme og skadedyr i haven.

REDAKTIONENDa Marianne kontaktede os og tilbød sin hjælp i vores havepanel, blev vi rigtig glade. Vi har nemlig længe haft i tankerne, at vi skulle finde en til Havepanelet til at hjælpe Havefolkets læsere med diverse spørgsmål om plantesygdomme og skadedyr i haven.

Marianne er uddannet jordbrugsteknolog i 1990 og har siden arbejdet med forsøg, produceret planter og siden 1997 været konsulent. Hun driver sin egen konsulentvirksomhed, hvor hun bl.a. rådgiver professionelle planteskoler i at dyrke planter, så de trives bedst muligt og får den rette gødning, vanding mv.

Marianne er 47 år gammel, og hun bor med sin familie i hus med ca. 1 ha have omkring sig, og hun dyrker masser af frugt, bær og grøntsager til eget forbrug.

Læs mere om Marianne og kollegerne i Havepanelet her.

Velkommen ombord til Marianne! 
Vi håber, du tager godt imod hende og giver hende noget at rive i.


4 kommentarer:

 1. Kære Marianne
  Et varmt velkommen til dig. Jeg har fået nogle bidende bæster i mine løvefod, og de spiser bladene og efterlader kun ribber/skeletter tilbage. Nu er de begyndt at brede sig til efeu. Hvad skal man gøre, er ikke vild med at hælde gift ud i haven.
  De er små lysegrå og har lidt striber hen over ryggen,(størrelsen er 3-4 mm) højst. Har prøvet at google biller og alt muligt, men har endnu ikke kunne finde ud af hvad det er for noget der er flyttet ind her i haven.
  Håber du kan hjælpe så jeg ikke får en plage i hele haven af de små bæster.

  På forhånd tak

  kh
  Eva

  SvarSlet
 2. Hej Eva
  mens marianne er under oprettelse med ny mail mv. for at kunne kommentere direkte her i magasinet, så får du lige hendes svar fra mig :-)

  "Kære Eva,
  Tak for dit spørgsmål. "Bidende bæster" kan faktisk være rigtig mange ting, så jeg kan gætte på larver, snudebiller ect.
  Kunne du beskrive bæsterne lidt nøjere? Evt. sende et billede af dyr og den skade de forvolder?
  Mange hilsner
  Marianne"

  Sender du foto, så send det som altid på info@havefolket.com. Så sørger vi for at Marianne får det.

  Dejlig dag til dig.
  Kh. Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Tak Marianne og Lone. Har endnu ikke været hjemme mens det var lyst nok til at tage billeder, hvor det også var tørvejr. Skal nok vende tilbage. :)

   Slet

ANNONCE