torsdag den 27. november 2014

AFSKED MED HAVEN BAG GLYPTOTEKET

MUSEUMSHAVER

Når man er havenørd, så kan man finde på alt muligt - og umuligt. Jeg har det fx sådan, at jeg som en tyv om natten vender tilbage til "gerningsstedet", altså vender tilbage til de haver, jeg har besøgt og fortalt om. Her er jeg heldig at hilse på gartnerne, og så siger vi farvel og på gensyn til haven bag Glyptoteket. 

TEKST & FOTO: MARIANNEPå en eller anden måde kommer der altid dybde i oplevelsen, når man genbesøger en have. Selvom der findes så utallige mange haver, at det slet ikke er muligt at nå at besøge dem alle på et enkelt liv, så gør jeg det alligevel: Vender tilbage til haver, som har rørt mig. Gør du ikke?

Denne gang, på bagkanten af sommeren, der bare varede ved og ved, vendte jeg tilbage til haven bag Carlsberg Glyptoteket i Kongens København. Da jeg går gennem haven møder jeg heldigvis to af de daglige gartnere, der passer stedet. Det bobler altid lidt inden i mig, når jeg møder en gartner. Sådan en står for mig som en slags magiker. Vi får naturligvis en snak, men de har travlt, så den bliver kort.

Glyptotekets Have

Glyptotekets Have
Begge to er utroligt glade for at arbejde i dette anlæg. De har flere anlæg at passe, men nyder hver eneste gang at være i det, fortæller de samstemmende inden de cykler videre.

Glyptotekets Have
Glyptotekets Have

Der vokser masser af frostfølsomme vækster i haven; montbretia, kanna, engletrompet, pelargonier og andre såkaldte sommerblomster som kæmpeverbena, edderkoppeplante, katost, mamelukærme, Susanne med det sorte øje og en hel del flere. De frostfølsomme er alle på vej op og til næste år plantes nye sommerblomster.

Glyptotekets Have
Jeg vinker til dem, for de har fri og jeg vil ikke sinke dem. Sætter mig på en bænk og beslutter mig for at tage afsked med sommeren netop her. En skade hopper rundt omkring benene på mig, og da den letter, rejser jeg mig også og forlader haven. Nu kan det brune og grå efterår godt komme og stille julen for døren. .

Glyptotekets Have

1 kommentar:

ANNONCE