torsdag den 13. november 2014

ARVEGODS PÅ TERRASSEN

TEMA: HAVEN I ÅRERNE

For nogle måneder siden var jeg på besøg i en have hos et helt ungt par. Med gamle fuchsia på terrassen!

TEKST & FOTO: LONEArvegods, fuchsia
Huset er forholdsvis nyt, og alt interiør ligeså. Haven er velanlagt og bedene er just revet, da der skal være fest. Hele familien er samlet, og huset er den perfekte ramme for en hyggelig dag. Ungerne render ind og ud - trampolin og fatboy hængekøje bliver flittigt brugt, et nedsænket loungeområde ligeså.

Men på terrassen står der tre moderne krukker med et indhold, der vidner om en helt anden tid. Krukkerne rummer disse tre gamle fuchsia, der fortæller deres egen historie.

Den unge kvinde i huset beretter, at planterne er arvegods fra en af de ældre i familien, der har en enorm samling af fuchsia. Se, disse er faktisk slet ikke nogle af de rigtigt gamle. Disse er blot nogle af de yngste i samlingen.

Parret er tydeligvis super glade for de flotte planter med gamle krogede stammer, og ikke mindst for historien, som jeg aldrig nåede at få det hele af.

Jeg kan ikke undlade at bemærke, hvilken glæde det har givet dette par at få planter i arv. Også selvom det er en lidt besværlig type, der tilmed skal passes ekstra godt på, da fuchsia skal hentes ind hver vinter, så overlevelsen sikres. Et år blev de endda kørt helt ud til et familiemedlem på landet for overvintring - da der var bedre plads.

Arvegods, fuchsiaMåske har du også denne slags arvegods på terrassen om sommeren?
Hvis du har, så lad os høre om det. 

Arvegods, fuchsia

3 kommentarer:

 1. Slike gamle eksemplarer må man virkelig ta vare på. Ser nesten ut som bonsaitrær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. De er ret skønne med deres gamle grene :-)

   Slet
 2. Jeg har også arvede fuchier. Arvede en hel samling, da min mosters ven flyttede fra hus til lejlighed. Planter med en historie, er ofte dem jeg glædes mest over. Som feks. dorthealiljerne som jeg fik en tot af fra min farmor, da vi for næsten 30 år siden flyttede ind på vores lille gård. De er blevet til mange nu.

  SvarSlet

ANNONCE