fredag den 28. november 2014

DØRKRANS

DEKORATION 

Når julen står for døren, kommer pyntegenet rigtigt til udfoldelse, og allerede ved hoveddøren mødes man af en krans på døren. Årets dekoration på min hoveddør er bundet på en krans af birkeris. 

TEKST & FOTO: LENE &
MARIANNE

Denne krans er rent genbrug, da den blev brugt første gang i påsken. Nu kommer den så til ære og værdighed igen som en velkomst til julegæster og andre, der kigger forbi.
Kransen er meget nem at lave, og fordelen ved at bruge en åben krans er, at den er let at pynte. Her har jeg snoet efeuranker omkring, og har bare stukket enderne godt ind mellem grenene, og på den måde fået dem til at sidde godt fast. Derefter har jeg så ved hjælp af vindseltråd sat små kviste af blød ene fast sammen med blomster fra efeuen. Til sidst har jeg stukket små kviste med lav på, jævnt fordelt over kransen.Kransen er ret rustikt bundet, og den er da heller ikke helt rund, men det kan jo have sin egen charme. Som min far ville have sagt: "Den er jo heller ikke lavet på maskine!"


Læs mere:

LAURBÆRKRANS
Der findes utallige opskrifter hvor laurbær indgår, og i julestegen er bladene for mig helt uundværlige. I dag er det nu ikke en opskrift jeg vil dele, men en simpel krans uden så mange dikkedarer.


LAV EN KRANS AF GRENE
Hvis du holder øjne og ører åbne, kan du være heldig at få fat på nogle dejlige grene, der kan bruges til en stor, fed krans. Her er en opskrift på, hvordan du laver kransen, der kan bruges til mange formål.


Oliventræ
BESKÆR DIT OLIVENTRÆ OG LAV EN SMUK KRANS
Hvis du skal beskære dit oliventræ i år, kan du passende bruge afklippet til at lave en krans af - hvis du har nok.

2 kommentarer:

  1. Det er en rigtig sød krans og så ovenikøbet genbrug - det er smart :-)

    SvarSlet
  2. Jeg elsker alt det grønne! Hvor er den smuk den krans.

    Knus

    SvarSlet

ANNONCE