Forkæl din kæreste haveven eller -veninde med en pakkekalender fyldt med havegaver! Vi har samlet vores bud med kulørte pakker, snøret med jute og hængt op på et gammel broderi af den jagtede bjørneklo.


TEKST & FOTO: LONE
Smuk, det er den altså: Den grafiske bjørneklo. Og, mon ikke vi er nogle stykker, der er vokset op i 70’erne med dette motiv hængende i stuen. Dengang var brodering noget, man kastede sig over i de kolde vinterdage, hvis man altså havde evnen. Vi har fundet den gamle sag frem igen og brugt den som landskab for året havepakkekalender.

Broderet bjørnekloGaverne er pakket ind i de lækre gavepapirer fra House Doctor i sarte nuancer af rosa, turkis og grangrøn. Alle er de snøret med en tyk, sort jute.

Pakkekalender af gammelt broderi

Numrene er skrevet på klip af HAVEFOLKET postkort. Alle postkort kan naturligvis bruges. Vi har brugt, hvad vi havde ved hånden, og så er de jo med de haverelaterede overskrifter helt passende til dette lille botaniske gaveunivers.

Pakkekalender af gammelt broderiJulen er inviteret ind med en lille kvist af gran ved hver eneste pakke. Duften alene fortæller at julen er nær.

Pakkekalender af gammelt broderi

Og så pynter den der på væggen. Som måneden går, tages pakkerne ned én for én, og langsomt kommer den gamle bjørneklo igen til syne. Den minder om livets tidlige år og tidligere tiders jul. Og ikke mindst, om den sommer, man som haveelsker altid i det stille glæder sig lidt til – med bølgende kornmarker og vilde planter i grøftekanten.