lørdag den 6. december 2014

DRAMATISKE JULEKUGLER

DIY

Malerstænk og dip & dye er én af de store DIY-trends i boliguniverset. Her i december er tendensen at finde i mange magasiner og kataloger. Nu kaster vi os også ud i det, og vil du være med, så kald på børnene og find malerbøtten frem. 


TEKST & FOTO: KARINA

Julekugler sort/hvid
V
i har fundet et par hvide kugler og givet dem et lille tvist. Vi har leget med to forskellige teknikker. Den ene, hvor kuglerne har fået en omgang malerstænk, og den anden ud fra det såkaldte "dip & dye" princip. Teknikkerne er jo ret simple, og særlig sjovt er det at lave kuglerne, hvis man har et par hjælpende barnehænder med i produktionen.

Malingen, vi har brugt, er sort akrylmaling. Vil du hellere lege med en anden farve, måske gul, orange eller blå, så gør du bare det. Inden vi begyndte at sprøjte løs med maling, havde vi fundet en papkasse frem og sat en pind henover åbningen. På pinden har vi herefter hængt kuglerne, så de malerstænk, der ikke rammer kuglerne, rammer bunden af papkassen i stedet for gulve og vægge. Til kuglerne, vi har dyppet direkte ned i malerbøtten, anvendes kassen også, så kuglerne kan dryppe af, hvor det ikke gør skade.


Julekugler sort/hvidDe færdige julekugler, som har hvert deres unikke udtryk, har vi hængt på et par grangrene, som står i en vase.

Julekugler sort/hvid


Vasen er købt hos H. Skjalm P i København og passer fint ind i arrangementet.   

8 kommentarer:

 1. Det er blevet et flot og moderne udtryk, og det er altid sjovest at lave tingene selv ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Dèt er en både sjov og flot ide. Jeg kan især li de "plettede" kugler. Den ide skulle vi ha kendt her i dag, datteren og jeg har klippeogklisteret til det store guldhjerte. Men vi får måske tid en anden dag.
  Er det hobby farver I bruger eller de forhåndenværende malingsrester??
  adventshilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er akrylmaling som man køber i hobbybutikker - det som er beregnet til lærred.
   Indtil videre sidder det fast, men man skal nok ikke rengøre dem med vand, for så vil jeg tror at malingen ryger af.

   Slet
 3. De er flotte, god ide :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Vi syntes også at de er sjove :-)

   Slet
 4. Svar
  1. Ja og nemt, så det er bare om at komme i gang Mathias Emil

   Slet

ANNONCE