Malerstænk og dip & dye er én af de store DIY-trends i boliguniverset. Her i december er tendensen at finde i mange magasiner og kataloger. Nu kaster vi os også ud i det, og vil du være med, så kald på børnene og find malerbøtten frem.


TEKST & FOTO: KARINA
Julekugler sort/hvid
Vi har fundet et par hvide kugler og givet dem et lille tvist. Vi har leget med to forskellige teknikker. Den ene, hvor kuglerne har fået en omgang malerstænk, og den anden ud fra det såkaldte “dip & dye” princip. Teknikkerne er jo ret simple, og særlig sjovt er det at lave kuglerne, hvis man har et par hjælpende barnehænder med i produktionen.

Malingen, vi har brugt, er sort akrylmaling. Vil du hellere lege med en anden farve, måske gul, orange eller blå, så gør du bare det. Inden vi begyndte at sprøjte løs med maling, havde vi fundet en papkasse frem og sat en pind henover åbningen. På pinden har vi herefter hængt kuglerne, så de malerstænk, der ikke rammer kuglerne, rammer bunden af papkassen i stedet for gulve og vægge. Til kuglerne, vi har dyppet direkte ned i malerbøtten, anvendes kassen også, så kuglerne kan dryppe af, hvor det ikke gør skade.

Julekugler sort/hvid

De færdige julekugler, som har hvert deres unikke udtryk, har vi hængt på et par grangrene, som står i en vase.

Julekugler sort/hvid
Vasen er købt hos H. Skjalm P i København og passer fint ind i arrangementet.