onsdag den 17. december 2014

EN LET BUKET TIL JULEBORDET

BUKETTER 

Et mix af støvede grønne olivengrene, bourgognerøde hyperikumkviste og et par musegrå afrikanske kogler, er farverne, der samler sig om denne enkle buket. 

TEKST & FOTO: KARINA 
Buket til jul
Lad det være sagt med det samme: Jeg er ikke nogen stor blomsterbinder. Faktisk kan jeg slet ikke finde ud af at binde en buket, sådan på rigtig vis. Det har nu ikke forhindret mig i at gøre det alligevel, da julen for mig også er de mange buketter, der får lov til at pryde i stuerne. Mine evner udi blomsterbinderiets kunst er frygtelig mangelfulde, og ved Gud, hvor har jeg prøvet. Faktisk prøvede jeg også med denne buket at binde blomsterne og grenene i den såkaldte spiral. Efter gentagne forsøg og mislykkede resultater sagde jeg pokker ta' det og gjorde, som jeg plejer; stoppede planterne i vasen - sådan på gefüll. 


Buket til jul
Jeg har til denne buket været ude og klippe af mit oliventræ, der trængte til en studsning, så her har jeg været "selvforsynende". 


Buket til jul
Ude i byen har jeg snoldet et lille bundt Hyperikum - 5 i alt for nu at være præcis. Jeg faldt også over et par sjove fætre, som jeg ikke havde set før. Afrikanske kogler kaldte blomsterhandleren dem. Jeg ved ikke, hvad de minder om, men koglerne er omtrent 1 cm i diameter og ligner små strikkede bolde. 

Buket til julHyperikum er at finde i de fleste blomsterbutikker her i december. Sammen med de meget kølige toner giver de en god varme og den rette julestemning. Vasen jeg har brugt til arrangementet har en lys grå farve, der matcher godt med buketten.  

Buket til julTrods lidt stampen i jorden efter at have forsøgt mig med at binde,
 er jeg nu meget godt tilfreds med resultatet og med farverne ikke mindst. 

8 kommentarer:

 1. En smuk buket, som det vil være en fornøjelse at se på, hver gang man går forbi den - og vasen er jo prikken over i'et.
  Det ser ud, som om du ihærdigt har pudset hyperikum bærrene, men jeg tror trods alt ikke, at det lige er din stil at bruge tid på den slags!
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 2. Hej Hanne
  Nej Hyperikum-bærrene har jeg ikke pudset, selvom det kunne se sådan ud :-))

  SvarSlet
 3. Dét er da en buket rigtig i julefarver - det ser rigtig fint ud, og vasen er skøn! :) Jeg var selv ude for at købe tulipaner igår, røde selvfølgelig, og de lyser bare så fint op sammen med julepynten :)

  God dag til alle :) KH Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også glad ved farvervene og sammensætningen.
   Vasen er i øvrigt fra Broste ;-)

   Slet
 4. Smuk bukett! Och pyntet ni visade igår var också helt i min smak, tack för inspirationen!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at du kan lide vores blomster-og-dekorations-arrangementer, du er jo én af de dygtige, så hvor bliver vi stolte :-)

   Slet
 5. Sådan gør jeg også, bare der er nok, ser det alligevel fint ud, synes jeg, det gør denne her også.
  Vi kan ikke alle have kreative evner til blomsterbinding :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak og hvor er du sød
   Nej det dér med at binde er bestemt ikke for alle, så godt at vi er nogle der bare kan "stoppe i en vase" og være glade ved det :-))

   Slet

ANNONCE