torsdag den 11. december 2014

ROSMARINMANDLER

OPSKRIFTER

Julen er for de fleste også lig med søde sager, og engang imellem kan man godt savne lidt salt til smagsløgene. Hos os er ét af de saltede indslag disse rosmarinmandler, som er supernemme at lave og i øvrigt også gode som en lille værtsgave.  

TEKST & FOTO: KARINA

Rosmarinmandler
Første gang jeg smagte rosmarinmandler var, da jeg for år tilbage arbejdede i en livsstilsbutik midt i København. Udover alle indretningsobjekterne, blev butikkens lagerbeholdning udvidet med små lækkerier i juletiden, og rosmarinmandlerne var her en del af varebeholdningen. Nu var det jo tiltænkt, at mandlerne skulle friste kunderne til at købe dem som en ekstra lille gave eller bare til sig selv, men det vidste "musene" som engang imellem kom forbi lagerhylderne jo ikke noget om. Det var lidt besynderligt, at musene kunne få skruet låget af dåsen med mandler - måske var det julemagi?

At musene blev fristet forstår jeg godt, for mandlerne smager vidunderligt og det er svært at stoppe, når man først er gået ombord i dem. De er utroligt nemme at lave. Det eneste du skal bruge er et par poser med hele mandler, tørret rosmarin, flagesalt og lidt olivenolie. 

Rosmarinmandler
Opskriften er beregnet til to poser mandler á ca. 500 g

Sådan gør du: 
 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Vend mandlerne i en lille smule olie, ikke meget mere end en teskefuld eller to. Mandlerne skal ikke være gennemklistrede af olie, så har de fået lidt for meget, duppes det overskydende olie af med et stykke fedtsugende papir.
 • Herefter drysses den tørrede rosmarin (ca. 2 spsk) på mandlerne sammen med en god flagesalt.
 • Mandlerne fordeles nu jævnt på en bageplade og sættes i ovnen, hvor de skal stå i ca. 5 minutter. De må ikke blive brændte, så hold øje.
 • Når tiden er gået tages mandlerne ud og sættes til afkøling.

Rosmarinmandler

Spis mandlerne til et glas hvidvinsgløgg, en romtoddy eller en juleøl 
- eller kom dem i et lille kræmmerhus og glæd en god ven eller veninde.

2 kommentarer:

 1. Hej karina. Det lyder rigtig lækkert og så nemt, at det bestemt skal prøves. - I øvrigt er rosemarin en af de få krydderurter, der smager næsten ens, om man bruger en tørret eller en frisk.
  Hilsen Lone

  SvarSlet
 2. Hej Lone
  Ja tørret rosmarin er helt ok.
  Jeg bruger det til mandlerne her, da det har lettere ved at hæfte sig fast end det friske.

  SvarSlet

ANNONCE