lørdag den 13. december 2014

SKRIV HAVEN PÅ ØNSKESEDLEN

SHOPPING

Ønsk dig et havegavekort. 
Det gør jeg.

TEKST & FOTO: LONE

Gavekort til havetingKan man godt det? Ønske sig et gavekort til haven? Måske endda ønske sig penge til haveting? Ja, det kan man godt. Det synes jeg i hvert fald. Jeg kommer rundt i mange lækre havebutikker og ser de lækreste ting til haven. Og ofte er tingene over budget eller måske noget, der kunne være super lækkert at have, men sikkert ikke lige er et "must". Og så lader jeg være med at købe det. Og jeg ærgrer mig gul og grøn bagefter.

De sidste par år har jeg været så heldig at få penge til min havepassion i julegave eller fødselsdagsgave fra søde familiemedlemmer, der har opgivet på gaveønskerne til specifikke haveting.

Gavekort til havetingOg selvom det måske er trist at give et kort med penge juleaften, så er det altså bare fantastisk at vide, at man fx har 1000 kr. i sin pung, hvor der står "haveglæder" ud over det hele. Jeg kan bruge lang tid på at finde den helt rigtige ting, som jeg netop gerne vil have i gave. Og når jeg endelig har fundet det rigtige - har købt det - og taget det med hjem - ja, så ser jeg det som en gave fra netop personen, som jeg fik pengene af - selvom jeg selv har stået for købet. For det er jo netop gaven. Både at kunne vælge selv og få det man rigtig ønsker sig.

Det lyder måske helt banalt i dine ører? Men jeg må indrømme, at jeg har brugt nogle år på at overbevise mig selv om, at det er helt ok at ønske sige gavekort eller havepenge i julegave. For ved du hvad - det er faktisk nogle af de allerbedste gaver. Gaver der bakker op om min passion, min hobby, mit haveliv - min families haveliv.

Når alle de nye planter til marts rammer planteskolernes hylder, så ved jeg, at det kribler i mine fingre for at få nye elementer i haven. Men med jul i december og en fødselsdag i februar, så er planter sjældent noget, jeg får i gave. Indtil jeg jo så besluttede mig for at ønske mig havegavekort eller penge.

Julen varer dermed faktisk virkelig helt til påske, og når man måske tilmed er lidt svær at købe til, så er det for den glade giver en kærkommen lejlighed til at give noget af det man ønsker sig allermest - glæder til haven.

Så skriv endelig haven på ønskesedlen. Og lad dine kære vide, hvilken planteskole eller netbutik, der er din favorit.
Billederne er fra Burford Garden Company, der har massevis af lækre ting på hylderne, som kan inspirere til din ønskeseddel. Se evt. mere her.

3 kommentarer:

 1. Selvom det kan være kedeligt for andre at give gavekort så er det ofte gavekort til haveting jeg ønsker mig. Jeg har mange planter som jeg har fået i fødselsdagsgaver gennem årene og det er så hyggeligt at tænke på når jeg går derude:-) I år står der en del havebøger på ønskesedlen og jeg gad nok vide.... ;)

  SvarSlet
 2. Helt enig. Jeg har osse altid gavekort blandt mine ønsker. Og det er nemlig osse til havesjov og en anden hobby, akvarel.
  Det er så skønt at kunne gå "på sold" med ekstra penge i pungen.
  Adventshilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Det er da skønt at have "havepenge " i sin reservepung, og jeg kan sagtens finde på at ønske mig gavekort til en planteskole eller en netbutik. I mit tilfælde er der dog også altid mange andre ønsker, så jeg er bestemt ikke svær at finde noget til.
  Men kender godt fornemmelsen i foråret, hvor man bare har lyst ti at shoppe amok på planteskolen.
  En del af mine havebøger har jeg fået i julegave i tidens løb, det er bare perfekt til juledagene :)
  Jeg håber du får nogle dejlige have-julegaver i år, Lone :)

  SvarSlet

ANNONCE