torsdag den 29. januar 2015

BLOMSTER I VASER OG SKÅLE

BØGER

Claus Dalby har netop introduceret en ny serie af bøger. Denne gang bliver bøgerne i et lidt andet format end de store bøger, han plejer at udgive.

TEKST: LENE
FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF FORLAGET


Tidligere i Claus Dalbys haveliv nænnede han ikke at klippe blomster til buketter, og han går stadigvæk forsigtigt til værks i egen have, og supplerer med blomster fra blomsterhandleren. Han frembringer nu de skønneste buketter og dekorationer i rå mængder. Vi er mange, der har haft stor fornøjelse af disse på hans blog Mit havelivog nu har han også udgivet en bog om buketter.

Den nye bog "Blomster i vaser og skåle" er udgivet i forbindelse med lanceringen af en vaseserie, der er blevet til i samarbejde med Holmegaard. Serien hedder Old English, og består af en vase i pokalform og en flad skål - også på fod. Begge typerne findes i 2 størrelser.

Blomster i vaser og skåle


Ideen til vaserne kommer fra en antik pokalformet vase, som Claus Dalby købte i England for mange år siden. I samarbejde med Holmegaard blev vasen forfinet, så den fik "Holmegaard-DNA". Det fine ved denne vase er, at der er god plads til stænglerne, samtidig med at blomsterne står rigtig godt fast. Den flade skål, også på fod, ser fantastisk ud med forårsvækster, men den vil også være smuk med blomster, der flyder i vand.

I bogen viser Claus en række af årstidens buketter - alle fotograferet i de nye vaser - og jeg må sige, at de flotte buketter rigtigt kommer til deres ret i disse vaser.

Blomster i vaser og skåle

Til de over 40 buketter i denne bog er der brugt sommerblomster, stauder og masser af dahlia, mens enkelte blomster er fra blomsterhandleren. Der er navne på de fleste af blomsterne, og bogen er fyldt med inspiration til selv at gå i gang med at kreere. Måske får du ligefrem lyst til at lave en skærehave med nogle af de skønne sommerblomster, og at plante nogle af stauderne i din have, hvis du altså ikke har dem i forvejen.

Blomster i vaser og skåleHvis du før har haft svært ved at binde buketter i spiralform, viser Claus i starten af bogen, hvordan du gør det, og det er faktisk ikke så svært. Det er bare om at kaste sig ud i det!

Blomster i vaser og skåle

Om en måneds tid kommer de to næste bøger - to citatbøger med kloge ord, sagt af havefolk. Den første kommer til at hedde "Havepoesi". Den næste har endnu ikke fået nogen titel. De små bøger koster 100 kr.Blomster i vaser og skåle
TITELBlomster i vaser og skåle
FORFATTERClaus Dalby
FOTOS: Claus Dalby, mfl.
UDGIVELSE: 2015
SIDER: 72
SPROG: Dansk
FORLAG: Forlaget Klematis

3 kommentarer:

 1. Jamen jamen, endnu flere fristelser i udsigt ,uuhh det er altså kun jul èn gang og føds`dag en gang om året. Glas og buketbogen er skrevet op forlængst. Min ønskeseddel med havebøger er alen lang. Jeg har ikke en chance for at få dem alle før end jeg risikerer de bliver udsolgt fra forlagene, det er jo ikke så mange de trykker i oplagne i disse computertider. Jeg må til at spille lotto, hi hi.
  En bog om havecitater lyder rigtig spændene, jeg samler lidt på sådanne nogen, de er sjove mange af dem.
  snevejrshilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Citatbøger med kloge haveord? Det er da vist lige noget for mig! Glæder mig!

  SvarSlet
 3. Buketter, vaser og citater kan man aldrig få nok af.

  Det er en sand fest for øjnene, at se alle Claus` smukke buketter her i den farveløse januar. Åh Gud, hvor er jeg dog i blomsterunderskud.

  Kære Lene.

  Det er da skønt, at Nette og dig, kan hygge jer til store københavnerevents..... helt uden Lisbeth og mig:o) I må ha` savnet os frygteligt!!!!:o) <3

  Knus og kaffe

  SvarSlet

ANNONCE