fredag den 23. januar 2015

PAS PÅ RUST OM VINTEREN

HAVEN I WEEKENDEN

Måske hører du til nogle af dem, der ikke lige får stillet alt ind inden vinteren kommer faldende ned fra himmelrummet og gør haven hvid. Men tag dig i agt og stil tingene i tørvejr. Det er givet godt ud. 


TEKST & FOTO: MARIANNE


Selvom vi godt ved det, så er det altså ofte, vi glemmer at gøre noget ved det. Det med at tage ting ind, når det bliver vinter. For det ser jo sødt ud, når vandkanderne står med sne-dun på. Men de kan slå sig og blive bulede i bunden - og i værste fald revne i samlingerne.

Og hvis du hører til dem, der griller året rundt og måske særligt omkring jul og nytår, så er din kuglegrill heller ikke særlig glad for at stå ude uden dække. Du skal i hvert fald indstille dig på rust og kortere holdbarhed.

Så skab plads til dine metalremedier i skur eller kælder. Det er givet godt ud.

2 kommentarer:

  1. Lige præcis! Og det kan virke sååå træls at skal til at stille alle redskaber osv inden døre, men man har virkelig god samvittighed når så vinteren kommer med alt sit regn og sne og frost. Og det man så ligeså godt kan gøre når redskaberne "bare" står og venter på det bliver forår, er, at få dem slebet og pudset og olieret så de er super klar til en ny havesæson :)

    SvarSlet
  2. Ja, det er virkelig ærgerligt når tingene bliver ubrugelige. Jeg hører til den type der slæber næsten alt ind om vinteren. Derfor er her heller ikke så sindsygt stemningsfyldt med stilleben derude på denne årstid, men da hverken jeg eller andre i familien sidder ude og nyder det lige nu gør det ikke så meget.
    En anden rust man kan være opmærksom på og er nemmere at se når der ikke er blade på træer og buske her om vinteren, er plantesygdommen rust som er synlig på stabbene, de kan passende klippes væk når man er ude og fjerne mumier eller igang med at beskære:-)

    SvarSlet

ANNONCE