Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i at eksperimentere med store, eksotiske planter, kan du i stedet for prøve at imitere en miniregnskov i en cylindervase. Det er ret sjovt!


TEKST & FOTO: LENE

Regnskov i glasvaseDet startede i plantecentret. Jeg gik længe rundt og kiggede på udvalget, som ikke lige på denne årstid var til den eksotiske side, men jeg fandt dog noget, der med lidt god vilje kunne bruges.

Jeg købte tre planter; en ginsengfigen, Ficus microcarpa. som har nogle meget skulpturelle rødder og nogle saftige grønne blade, en Sophora prostrata ‘Little Baby’, en spinkel plante med nogle små, søde blade og en let og åben vækst samt en lille hvid orkidé.

Cylindervasen købte jeg i IKEA.

Først lagde jeg et pænt lag nyt jord i vasen, og så fjernede jeg så meget af jorden fra planterne som muligt, inden jeg plantede dem i vasen.

Vær omhyggelig, når du lægger jorden i vasen. Der skal helst ikke komme noget op ad kanterne. Til sidst fandt jeg noget mos ude i mine bede og lagde det ovenpå jorden. Jeg fandt også et par gamle pinde, som blev lagt tilfældigt ovenpå.

Regnskov i glasvaseDet var det nemme og sjove, for til sidst kom det svære: At fotografere miniregnskoven.


Regnskov i glasvasePå denne årstid kan det være svært at fange det rigtige lys, men jeg håber alligevel at I kan se, hvordan den ser ud.