fredag den 9. januar 2015

TAG DET HELE IND

I HAVEN I WEEKENDEN

Om du nu har fået sne eller ej, så er en tur rundt i haven, for bare at iagttage den, en nydelse, det er synd at gå glip af. Derfor er den allerførste "I haven i weekenden" en opfordring til at gå ud i din have og nyde det, der er. 


TEKST & FOTO: MARIANNE


For en del havefolk er det svært ikke at "lave et eller andet", når de er i haven. For andre forekommer det ret så nemt. Uanset hvilken type du er, så er en lille tur ud i haven med til at øge din glæde over alt det, der er.
Nogle gange er det små detaljer, der får én til at stoppe op.

Andre gange er det ungernes glade leg eller sneens egne kunstværker, der gør det.


Og der er jo altid nogle fugle, der vil glædes over din opmærksomhed, så glæden er gensidig - det er også rart at tænke på.


Sidst jeg var ude en tur i haven uden rigtigt at skulle noget, fik jeg øje på en gærdesmutte. De er simpelthen så kære og synger helt guddommeligt. De har temmelig svære kår om vinteren, særligt hvis den er hård.

Det er vigtigt, at de har små skjul, de kan gemme sig i for at kunne holde varmen. En brændebunke, et udhæng, nogle halmballer, potter eller andet, der står tæt og er overdækket. Sikrer du det i din have, har du fuglesang og smukke kig hele den kommende sommer.

3 kommentarer:

 1. Kære Marianne
  Tak for påmindelsen - du har ret. Det er nemlig bare med at gå ud for lige at snuse, spejde, nyde og måske fylde lidt op på foderpladserne. Også i disse dage, hvor det så må være i pauserne mellem storme og kraftige regnskyl. Planer om en time med løvriven er droppet, men ud en smule - det skal jeg!

  Og i øvrigt - fortsat rigtig dejlig fødselsdag til dig!

  SvarSlet
 2. Ja, der er godt nok ikke sne her, men jeg måtte da alligevel lige sidde på terrassen og nyde det hele lidt, da jeg var i kolonihaven for at hente gulerødder og porrer - og lægge solsikkekerner til fuglene :)

  Stilhed før "storm" vil jeg næsten kalde følelsen jeg fik idag - med storm tænker jeg forår - tomater skal snart såes, tulipaner springer ud, planen for køkkenhaven skal laves færdig, redskaberne skal have en omgang olie, drivhuset skal snart op, der skal luges, klippes, og beskæres, og selvfølgelig plantes ALT muligt og umuligt! :)

  Man skal nyde før man kan yde! :)

  SvarSlet
 3. Ja både gærdesmutten og rødhalsen er mest set om vinteren, så søde begge to. Heldigvis er vores have så wildsom at der er masser af skjule og putte steder.
  På denne tid af året er nu desværre meget lidt jeg kan se af haven i dagslys, men jeg håber da at få en time eller to på søndag, lørdag og søndag eftermiddag er det familien der skal ha opmærksomhed. Men dagene bliver længerer, og så kan man komme ud om eftermiddagen osse, ååhh kom nu forår med lidt lyserer dage.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet

ANNONCE