Om du nu har fået sne eller ej, så er en tur rundt i haven, for bare at iagttage den, en nydelse, det er synd at gå glip af. Derfor er den allerførste “I haven i weekenden” en opfordring til at gå ud i din have og nyde det, der er.


TEKST & FOTO: MARIANNE

For en del havefolk er det svært ikke at “lave et eller andet”, når de er i haven. For andre forekommer det ret så nemt. Uanset hvilken type du er, så er en lille tur ud i haven med til at øge din glæde over alt det, der er.

Nogle gange er det små detaljer, der får én til at stoppe op.

Andre gange er det ungernes glade leg eller sneens egne kunstværker, der gør det.


Og der er jo altid nogle fugle, der vil glædes over din opmærksomhed, så glæden er gensidig – det er også rart at tænke på.


Sidst jeg var ude en tur i haven uden rigtigt at skulle noget, fik jeg øje på en gærdesmutte. De er simpelthen så kære og synger helt guddommeligt. De har temmelig svære kår om vinteren, særligt hvis den er hård.

Det er vigtigt, at de har små skjul, de kan gemme sig i for at kunne holde varmen. En brændebunke, et udhæng, nogle halmballer, potter eller andet, der står tæt og er overdækket. Sikrer du det i din have, har du fuglesang og smukke kig hele den kommende sommer.