onsdag den 18. februar 2015

HAVEFOLKET - MADFOLKET

OM MAGASINET 

Ja, hvad er det med os og al den mad, for hvad har opskrifter og køkkentips egentlig med haver at gøre? Måske ikke så meget - og dog!

TEKST & FOTO: KARINA
Vi - eller i hvert fald en del havefolk - bruger jo en del tid i køkkenhaven, og det er ikke blot for sjov. Det er fordi vi vil have de reneste produkter at arbejde med, når vi står dér ved køkkenbordet og skal fodre vores lille eller store familie. En anden sag er ønsket om at være selvforsynende - om end så blot en smule og den glæde dette bringer. Personligt har jeg ikke nogen køkkenhave, selvom det er min helt store drøm. Måske engang, hvem ved? I hvert fald gør mine dejlige kolleger her på HAVEFOLKET ikke mine drømme noget ondt, når de viser deres skønne køkkenhaver og fortæller om alle succesoplevelserne, samt de smukke grøntsager, frugter og urter de kan fremdrive over en sæson.

På HAVEFOLKET er vi ret så vilde med mad, ligesom vi er glade for at frembringe den selv. Bortset fra alle de haveprojekter, vi hver især har, taler vi nemlig gerne om mad i ét væk. Om den vi HAR spist og SKAL spise - for derefter at dele opskrifter redaktionen imellem. Når en god madopfindelse popper op, så deler vi den selvfølgelig også med dig, og er du ikke klar over det, så er der allerede en masse skønt at hente.

Vi har dækket bordet for dig, næsten da, så klik blot på linket GASTRO eller på OPSKRIFTER og find inspiration til måltidet i dag, i morgen, eller til weekenden. Du kan naturligvis også klikke ind på vores helt store emne, nemlig KØKKENHAVENsom jo både er fyldt med masser af spændende inspiration til anlæggelse og pasning af køkkenhaven og gode råd.Ja, det ser jo dejligt ud, synes vi da i hvert fald selv, men lad os nu alligevel få det sagt med det samme, så vi ikke giver udtryk for at være noget, vi slet ikke er. FOR vi er hverken gastronomer, kokke eller kogekoner. Smørrebrødsjomfruer eller kagedamer er vi heller ikke. Vi er blot folk, som godtfolk er, der deler vores madglæde mellem hække og blomsterbede.

5 kommentarer:

 1. Uhmm....der er masser af lækre sager, både nogen jeg har prøvet og nogen jeg blot har savlet lidt over. Butterdejstærten med mascarpone og grønt kan jeg ihvertfald godt anbefale - den er lækker, flot og ....fedende. Heldigvis passer den storartet med salat og kød/fisk.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Butterdejstærten er også bare et hit herhjemme hos os, også med kød, som gerne lyder på lam eller kylling - og så lidt salat til, naturligvist :-)

  SvarSlet
 3. Hvis man er til den slags, at planlægge, forspire, plante, så, ordne, luge, planlægge lidt mere, kan det KLART anbefales at prøve selvforsyningsvejen! Altså, man behøver jo ikke dyrke ALT selv, der er nogle ting, der kræver meget opmærksomhed eller forhold man umiddelbart ikke kan "tilbyde" osv. Vi har utrolig mange forskellige ting i vores køkkenhave, men f.eks. fennikel og spinat tager vi med fra supermarkedet... Men det er som at stå med rent guld mellem hænderne - både når man høster afgrøder der bliver spist umiddelbart med det samme - og også når man går på loftet i vintermånederne og henter lækre sager ned til køkkenet... :o) Uhmm....! :o)

  Jeg er nu heller ikke hverken en super gastrokok eller bagenørd, for mig handler det om hygge i haven kombineret med glæden ved god mad - glæden ved at se hvordan tingene gror, samtidig med jeg ved der ikke er "puttet" alt muligt sprøjtegift osv i, og så nydelsen ved at spise noget jeg selv har dyrket - det smager bare bedre! :o) Så for mig er mad, opskrifter, køkkentips osv. meget tæt forbundet med min have :o)
  Tak for "lækre links"! :o)

  SvarSlet
 4. Jeg finder stor glæde i at dyrke egne grønsager :-) Sidste sommer havde jeg så meget forskelligt i køkkenhaven, at jeg stort set ikke købte grønt, men kunne hente næsten alle grønsager samt kartofler direkte fra haven i flere måneder. Her hen over vinteren har jeg hentet porrer, persillerod, rosenkål og jordskokker ind fra haven. Det er en stor tilfredsstillelse.

  SvarSlet

ANNONCE